Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

«Μάχη»: Δε θα περάσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από την ΟΜΕ-ΟΤΕ | Αλληλεγγύη σε Αγωνιστική Συνεργασία και Ιάκωβο Μπούτση

 

Πρώτα ξεσκονίζει την εικόνα του Χατζηδάκη, τον… ασπάζεται και μετά ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Ο λόγος για την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ, την εργοδοτική παράταξη «Ενιαία Δύναμη/ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ», η οποία εισάγει… καινά δαιμόνια εντός του συνδικαλιστικού κινήματος: τις «Στρατηγικές αγωγές κατά της συμμετοχής του κοινού» [«Strategic lawsuits against public participation (SLAPP)»], που στόχο έχουν την οικονομική εξόντωση, την τρομοκρατία και τη φίμωση κατά όποιου στοχοποιούν και στρέφονται. Όπως, από πλευράς εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ο πρόεδρος Δημήτρης Φούκας και ο γραμματέας Βασίλης Κατσαρός που έστειλαν εξώδικα και απειλούν με SLAPP αγωγή τη συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας, την Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ, καθώς και το μέλος της Ιάκωβο Μπούτση, από την εκτελεστική επιτροπή του ΠΑΣΥΠ ΟΤΕ, για τα όσα αποκαλυπτικά αναφέρονται στην ανακοίνωση: «Η ένοχη σιωπή της ΟΜΕ και της “ενιαίας δύναμης” (sic!) για τις υποκλοπές».

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Δημήτρης Φούκας και ο γραμματέας Βασίλης Κατσαρός… δουλεύουν για την εργοδοσία της Deutsche Telekom και την κυβέρνηση των χιλιάδων «επισυνδέσεων» και παρακολουθήσεων, αυτή της ΝΔ.  Ομνύονται πως τα όσα τους καταλογίζει η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ είναι «αναληθή, προσβλητικά, δυσφημιστικά και συκοφαντικά», τους θίγουν. Εμφανίζονται οτι δήθεν συκοφαντούνται και χρησιμοποιούν εκφοβιστικές μεθόδους, όπως τα εξώδικα και η απειλή με SLAPP αγωγή. Ξεκάθαρο ότι δεν τους καίγεται καρφί πως ποινικοποιούν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και ενημέρωση. Απαξιούν να μπουν στην ουσία των καταγγελιών της Αγωνιστικής Συνεργασίας: για αυτό και το όσα αναφέρουν στα εξώδικα είναι τελείως γενικά και αόριστα, δε στοιχειοθετούν πιθανή ανακρίβεια ή υπόνοια ψεύδους. Είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει λέξη για τη δική τους «αλήθεια»;

Ενοχλεί τους διοικούντες την ΟΜΕ-ΟΤΕ το ότι η Αγωνιστική Συνεργασία έχει αποκαλύψει την «οσφυοκαμψία» τους στην εργοδοσία και το ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων. Ενοχλεί η στάση της για υπογραφή ΣΣΕ στη μητρική, όπου απαιτεί αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό συν ένα αξιόλογο ποσοστό. Ενοχλεί η τεκμηρίωση και η επαναφορά των θεσμικών αιτημάτων που εκείνοι απώλεσαν. Ενοχλεί η Αγωνιστική Συνεργασία επειδή καλύπτει το κενό της ενημέρωσης των εργαζομένων και μάλιστα με εμπεριστατωμένο τρόπο.  Ενοχλεί η ανακοίνωσή της που θέτει στην κρίση των εργαζομένων, τόσο τις ευθύνες όσο και την αφωνία τους, για τις υπηρεσίες απορρήτου και τις υποκλοπές.

Η «Μάχη» καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από τον πρόεδρο και το γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ, τα εξώδικα και τις απειλές με αγωγή φίμωσης, που αποσκοπούν στο να περιορίσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, προτού το καταφέρει η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις που εξαπέλυσε η πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ, στον Ιάκωβο Μπούτση και σε όλους όσοι διώκονται επειδή αντιστέκονται σε ένα «συνδικαλισμό» πειθήνια όργανο της διοίκησης και της κυβέρνησης, δε «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις».

Καλεί τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τους εργαζομένους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ, στον συνάδελφο Ιάκωβο Μπούτση και σε όλους τους διωκόμενους. Να καταδικάσουν πρακτικές που θέλουν να μετατρέψουν τα Σωματεία σε «παραμάγαζα» και «άτυπα γραφεία τύπου» εργοδοσίας και κυβέρνησης,  τη λογοκρισία, τον εκφοβισμό, τη φίμωση, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τον περιορισμό  των βασικών ελευθεριών της δημοκρατίας, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των απόψεων, της ελευθεροτυπίας. Να μην τους αφήσουμε, να αντισταθούμε και να μην υποκύψουμε στην «ομερτά της σιωπής» που θέλουν να επιβάλλουν στους εργασιακούς χώρους, με εργαζομένους σε επισφάλεια, ασυνδικάλιστους, τρομαγμένους, χωρίς δικαιώματα. Γιατί αυτή είναι η «κανονικότητά» τους, για αυτό και πρέπει να μας βρίσκουν πάντα ενωμένους με όπλο μας την αλληλεγγύη.

Και στη γενική απεργία στις 9 του Νοέμβρη θα πρέπει να δώσουμε δυναμικά την απάντησή μας απαιτώντας μεταξύ άλλων κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, μόνιμη και σταθερή εργασία, ΣΣΕ παντού, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να πληρώσουν την κρίση τους το κεφάλαιο και η εργοδοσία, όχι εμείς.


ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση

Αναδημοσίευση από ErgasiaNet

 

blogger templates | Make Money Online