Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Άδεια και για νέες θυγατρικές από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΟΜΕ!

 PDF


 

Άδεια και για νέες θυγατρικές από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΟΜΕ!

 

Εντυπωσιάζει αρνητικά το πόσο χαμηλά είναι διατεθειμένοι να φτάσουν τους εργαζόμενους κάποιοι που κατ’ επίφαση και μόνο τους εκπροσωπούν!  Στο τελευταίο δ.σ. της ΟΜΕ σε αίτημα της Αγωνιστικής Συνεργασίας για συμπαράσταση της ΟΜΕ σε δικαστικό αγώνα κατά των αποσχίσεων, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας απάντησαν ότι «είναι δικαίωμα της διοίκησης να κάνει όσες αποσχίσεις θέλει και να πάει σε όποια θυγατρική εταιρία επιθυμεί τους εργαζομένους»!!! Ακολουθούν, λοιπόν, πιστά τα βήματα του προηγούμενου προέδρου και γενικού γραμματέα, που μας οδήγησαν σε μισθούς που αρκούν μόνο για το μισό μήνα.

Στην μητρική εταιρία έχουμε απομείνει λίγοι περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι, με τη νέα «εθελουσία» προ των πυλών και μάλιστα με «προεόρτια» εκβιασμών. Οι εναπομείναντες 3.000  εργαζόμενοι είναι απολύτως απαραίτητο να νιώσουμε εργασιακή ασφάλεια, να αισθανθούμε ότι η εταιρία επιθυμεί να επενδύσει επάνω μας κι όχι να μας εκδιώκει προκειμένου να προσλάβει νέους είλωτες με το βασικό μισθό.   Επιπροσθέτως, απαιτείται μια σειρά ενεργειών όπως: εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ανάπτυξη νέων εργασιακών αντικειμένων, επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στο ανθρώπινο κεφάλαιο και σε νέες υπηρεσίες/προϊόντα.

Αντί αυτών, ενορχηστρώνεται μια ανιστόρητη και τεχνοφοβική προσπάθεια τρομοκράτησης με πολιορκητικό κριό την «τεχνητή νοημοσύνη». Είναι έκδηλο ότι η ΟΜΕ και οι δυνάμεις που πλειοψηφούν έχουν κληθεί να παίξουν για τη διοίκηση το ρόλο που έχουν αναλάβει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κυβέρνηση. 

Οι τελευταίες κατ΄ ευφημισμό «συλλογικές» συμβάσεις αποτελούν πρόκληση για κάθε εργαζόμενο.  Είμαστε η μοναδική εταιρεία που ενορχήστρωσε μειώσεις πραγματικών μισθών, πάγωμα τριετιών, διευκόλυνση απολύσεων με διευθυντικό «δικαίωμα», κατάργηση πτυχίων, μεταπτυχιακών, επαγγελματικών ειδικεύσεων και κάθε έννοιας αξιοκρατίας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, μέχρι τις αρχές καλοκαιριού αναμένουμε σημαντικές εξελίξεις για τον Όμιλο. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το εύρος και τις συνέπειές τους για τους εργαζόμενους. Μένουμε ενωμένοι, κάνοντας στην άκρη τα βαρίδια. Η αδιαφορία, η μη συμμετοχή, η επανάπαυση, η λευκή επιταγή σε όσους επί τόσα χρόνια μας πρόδωσαν,  θα οδηγήσει σε νέες παραχωρήσεις. Δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν εν λευκώ, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!

 

 

 

 

blogger templates | Make Money Online