Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020

Για ποιους λόγους είναι παράνομη η μεταφορά των εργαζομένων στην E-Value

 PDF

Για ποιους λόγους είναι ουσιαστικά παράνομη η μεταφορά των εργαζομένων από τη μητρική στην E-Value (τηλεφωνικά κέντρα) και γιατί πρέπει να ακυρωθεί

Οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσης των συναδελφισσών σε Αθήνα και Κόρινθο, προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που αποδεδειγμένα η διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ/DT επιχειρεί να βλάψει. Στο πλαίσιο, βέβαια, του κατ’ ευφημισμού «μετασχηματισμού» αναμφισβήτητα ΒΛΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Εντούτοις στην περίπτωση των εργαζόμενων που η διοίκηση επιθυμεί να μεταφέρει στην E-Value (τηλεφωνικά κέντρα), η βλαπτική μεταβολή λαμβάνει διαστάσεις πρόκλησης διότι:

·         Γίνεται τους τελευταίους μήνες επιλεκτική, μονομερής και βίαιη μετακίνηση εργαζομένων μεγάλου μέσου όρου ηλικίας και ώριμων εργασιακών δικαιωμάτων, από κεντρικές υπηρεσίες προς υπηρεσίες που η διοίκηση έχει προαναγγείλει ότι θα τις μεταφέρει στην E-Value

·         Υπηρεσίες (π.χ. ΣΥΠ, πωλήσεις πόρτα-πόρτα) τις οποίες μαζικά η διοίκηση έχει προαναγγείλει ότι θα μεταφέρει στην E-Value, το βασικό τους αντικείμενο δεν σχετίζεται με αυτό των τηλεφωνικών κέντρων

·         Στην E-Value (τηλεφωνικά κέντρα) η διοίκηση έχει αρνηθεί πεισματικά να υπογράψει συλλογική σύμβαση ακόμα και μετά την απόφαση του ΟΜΕΔ, με βασικό επιχείρημα ότι είναι μια πολύ «φτωχή» εταιρία με πολύ μικρό περιθώριο κέρδους που δεν μπορεί να απασχολεί εργαζομένους που έχουν «προνόμια» (!) συλλογικής σύμβασης (π.χ. βρεφονηπιακούς σταθμούς, εξαιρέσιμα κλπ.)

·         Η διοίκηση πληροφόρησε την ΟΜΕ ότι υπολογίζει από τους 650 εργαζόμενους που έχει στοχοποιήσει, να πάρουν το πρόγραμμα «εθελούσιας» απόλυσης περίπου οι μισοί. Γιατί άραγε οι εργαζόμενοι να θέλουν να φύγουν μαζικά εάν δεν βλάπτονταv;

·         Ο πρόεδρος του Ομίλου κατά την προσπάθεια υπογραφής συλλογικής σύμβασης στην E-Value, είχε διαρρεύσει ότι δεν τον ενδιέφερε η συγκεκριμένη θυγατρική κι ότι προτιμάει να την κλείσει και να συνεργαστεί αποκλειστικά με τις δουλεμπορικές, παρά να υπογράψει συλλογική σύμβαση.

Από τα προηγούμενα γίνεται φανερό γιατί όσοι εργαζόμενοι ήδη προσφύγαν στη δικαιοσύνη έχουν δικαιωθεί. Η Αγωνιστική Συνεργασία δεσμεύεται ότι στην επόμενη διαπαραταξιακή συνάντηση για τη διαβούλευση θα τεκμηριώσει το αίτημα της ματαίωσης της μεταφοράς εργαζομένων, αρχικά για την E-Value, για τους λόγους που προαναφέραμε.

Με αυτά τα επιχειρήματα, η ΟΜΕ οφείλει ομόφωνα να ζητήσει στη διαβούλευση τη ματαίωση της μεταφοράς των εργαζομένων στην E-Value. Σε περίπτωση που αυτό το αίτημα δεν γίνει δεκτό, τόσο η ΟΜΕ όσο και οι σύλλογοι (αλλά και οι παρατάξεις) θα πρέπει να καταγγείλουν τη διοίκηση ΟΤΕ/DT με συνέντευξη τύπου και να αναγγείλουν κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα είναι αναγκαίο να οργανώσουν το δικαστικό αγώνα των εργαζομένων αυτών, ώστε να υπάρξουν μαζικές δικαιώσεις των εργαζομένων και τελικά ακύρωση στην πράξη των μετακινήσεων προς αυτή τη θυγατρική.

Γιατί το ΜΑΖΙ πρέπει να το εννοούμε στους εργασιακούς αγώνες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας κι όχι στα συνθήματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Το Πολυτεχνείο είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ

 PDF  

 

Το Πολυτεχνείο είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ

47 χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας, είναι φέτος η πρώτη φορά που με κυβερνητική απόφαση, έχει απαγορευτεί να έχουμε έναν εορτασμό αντάξιο της μνήμης των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Επίσημα πια και με παραδοχή της, η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στη διασπορά του κορωνοϊού. Το βασικό της πλάνο, ήταν ο έλεγχος των ΜΜΕ και η εδραίωση στη συνείδηση των πολιτών, ότι η «ατομική ευθύνη» είναι η μοναδική αιτία για τη διάδοση του ιού. Όλους αυτούς τους μήνες, η αποτυχία της πολιτικής τους να δημιουργήσουν στοιχειώδεις υποδομές στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές κ.α. έφεραν ως αποτέλεσμα το καθολικό lockdown, μαζί με γελοιωδέστατα, παράλογα και φασιστικής έμπνευσης μέτρα, όπως η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα μπορούσε να εκληφθεί καλοπροαίρετα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αν την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εργασίας δεν επεξεργαζόταν αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να καταρρακώσει ακόμα περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα και να πλήξει καίρια την αξιοπρέπεια αλλά και την επιβίωση του Έλληνα εργαζόμενου.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ

Συνθήματα πιο επίκαιρα από ποτέ! Συνθήματα που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να μην ακουστούν φέτος! Για ένα πολιτικό κόμμα που κυβερνάει για 7η φορά μεταπολιτευτικά και έχει επωάσει ακραίες νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές καταστολής. Για μια κυβέρνηση που θα ενεργοποιήσει ευχαρίστως τον κατασταλτικό μηχανισμό της και με βραχίονα τα συστημικά ΜΜΕ, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ΕΝΤΑΣΗ στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ακέραια ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την απώλεια ελέγχου της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα. 

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την παλλαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Εμπνεόμαστε για κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις για μια καλύτερη, δικαιότερη και δημοκρατικότερη κοινωνία. Ειδικά φέτος, το Πολυτεχνείο αποτελεί φάρο για την αντίσταση απέναντι στην καταπάτηση των ατομικών, εργασιακών και συλλογικών ελευθεριών μας, που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Προετοιμάζουμε την απεργία της 26ης Νοέμβρη που έχουν προκηρύξει το ΕΚΑ, η ΑΔΕΔΥ και ολοένα περισσότερα εργατικά κέντρα και σωματεία!

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online