Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2008

ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Μάρτης 2008
ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η Κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων όλης της χώρας, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν οι νόμοι Σιούφα και Ρέπα, επιχειρεί με διαδικασίες εξπρές να ψηφίσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται η διάλυση της Κοινωνικής ασφάλισης, η συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, το χτύπημα των βαρέων – στα οποία θα πρέπει να ενταχθούν επιτέλους και όσοι συνάδελφοι στον ΟΤΕ εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες – η δραματική μείωση των συντάξεων και η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος της ιδιωτικής. Ταυτόχρονα, με αυταρχισμό και δικαστικές παρεμβάσεις προσπαθεί να καταστείλει τους αγώνες που αναπτύσσονται, για να περάσει την αντεργατική της πολιτική. Πιο συγκεκριμένα και για το ΤΑΠ – ΟΤΕ και το ταμείο αρωγής:
Το ΤΑΠ – ΟΤΕ και το ταμείο αρωγής διαλύονται. Ο κλάδος σύνταξης του ΤΑΠ – ΟΤΕ εντάσσεται υποχρεωτικά στο ΙΚΑ. Ο κλάδος υγείας του ΤΑΠ – ΟΤΕ, ο κλάδος επικουρικής σύνταξης και ο κλάδος εφ’ έπαξ του ταμείου αρωγής εντάσσονται υποχρεωτικά σε ένα νέο ενιαίο ταμείο ΔΕΚΟ και τραπεζών. Όλες οι παροχές μπορούν να αλλάξουν με συνοπτικές διαδικασίες από τον αρμόδιο Υπουργό.
Δημιουργείται ένας νέος διαχωρισμός παλαιών και νέων αφού οι παλαιοί, προς το παρόν, διέπονται από τις διατάξεις του ΤΑΠ – ΟΤΕ ενώ οι νέοι από αυτές του ΙΚΑ.
Η επικουρική σύνταξη μειώνεται από 0,66% του τακτικού μισθού που παίρνουμε σήμερα για κάθε έτος σε 0,571% του συντάξιμου μισθού.
Οι προσληφθέντες από 1/1/83 έως 31/12/92 από 35 χρόνια και ηλικία 58 ετών που συνταξιοδοτούνταν τώρα θα συνταξιοδοτούνται στα 35 χρόνια με ηλικία 60.
Οι προσληφθέντες μετά την 1/1/93 μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με 37 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας και τώρα μπαίνει και όριο 58 ετών.
Οι μητέρες τριών παιδιών ενώ συνταξιοδοτούνταν με 20 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας από το 2013 θα πρέπει να είναι και 50 ετών.
Οι μητέρες ανηλίκων που προσλήφθηκαν μέχρι 31/12/92 μπορούσαν να φύγουν στα 50 τώρα πάνε στα 55 ενώ μειώνονται οι πρόωρες συντάξεις από 4,5 σε 6% ανά έτος.
Το ποσό της σύνταξης όσων προσλήφθηκαν πριν το 83 και φύγουν μετά το 2013 μειώνεται αν δεν έχουν 35 χρόνια υπηρεσία
Καταργείται η διάταξη που εξασφάλιζε συνταξιοδότηση σε όσους απολύονται χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Η Αγωνιστική Συνεργασία - Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ, να ξεσηκωθούν, να αντιδράσουν ώστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους όλης της χώρας να αποτρέψουμε την ψήφιση αυτού του απαράδεκτου νομοσχεδίου.

Όλοι στην Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 19 Μάρτη

 

blogger templates | Make Money Online