Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Αυτόνομη Παρέμβαση : Αποχωρούμε από το προεδρείο της ΓΣΕΕ - Ζητάμε έκτακτο Συνέδριο


Στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, η Αυτόνομη Παρέμβαση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δραματικές εξελίξεις που δρομολογούνται σε βάρος των εργαζομένων και εκτιμώντας τις οριακές στιγμές που διέρχεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, αποφάσισε την αποχώρησή της από το Προεδρείο της ΓΣΕΕ μέχρι το νέο Συνέδριο.
Οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Το Μνημόνιο 2 σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, οδηγώντας τη χώρα σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο.
Η μισθωτή εργασία στοχοποιείται και διαπομπεύεται.
Οι μισθοί και τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων πετσοκόβονται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και των διαρθρωτικών αλλαγών. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στέλνονται στη πυρά της νεοφιλελεύθερης ορθοδοξίας και το εργατικό δίκαιο καταργείται εν μια νυκτί. Τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα είναι υπό διωγμό. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία μπαίνουν σε ένα γύψο χωρίς επιστροφή.
Αντ’ αυτού η ΓΣΕΕ ως κορυφαία οργάνωση των μισθωτών με ευθύνη της πλειοψηφίας της και για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε στέκει ακίνητη, είτε εμφανίζεται να «διαπραγματεύεται» τους όρους με τους οποίους «η σφαγή των εργαζομένων» θα γίνει με πιο ήπιο τρόπο.
Όλες αυτές οι ενέργειες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ στις σημερινές δύσκολες στιγμές για τους εργαζόμενους είναι καταστροφικές και βάζουν τρικλοποδιές στην ανάγκη οργάνωσης και αντίστασης των εργαζομένων.
Οι τελευταίες εξελίξεις υπονομεύουν ακόμη περισσότερο το κύρος, το ρόλο και την διαπραγματευτική ικανότητα της ΓΣΕΕ.
Επιμένουμε να στέλνουμε σαφές μήνυμα προς τους εργαζόμενους ότι το σ.κ. πρέπει να οργανώσει και να μεγαλώσει τις αντιστάσεις του.
Επιμένουμε ότι χρειάζεται η ανάπτυξη ενός μεγάλου μαχητικού και μαζικού μετώπου όλου του σ.κ. ενάντια στο μνημόνιο
Γ’ αυτό το σκοπό χρειάζεται να γίνουν σοβαρά και τολμηρά βήματα όπως:
Έκτακτο Συνέδριο της ΓΣΕΕ έως τον Μάρτιο του 2011.
Να προηγηθούν Συνδιασκέψεις σε όλες τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις για ουσιαστική συζήτηση και επανατοποθέτηση όλου του σ.κ. για τους «μεταμνημονιακούς» χειρισμούς και την δράση του σ.κ.
Την αλλαγή προσανατολισμού της στρατηγικής και τακτικής του σ.κ. στις νέες συνθήκες.
Την προσφυγή στους εργαζόμενους για την εκλογή νέας Διοίκησης
Στην άμεση ενοποίηση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Τέλος συνεχίζουμε την προετοιμασία της Απεργία στις 15 Δεκέμβρη για την επιτυχία της φιλοδοξώντας να πάρει τα χαρακτηριστικά της μεγάλης Απεργίας της 5 Μάη.

Αθήνα 4/12/2010

 

blogger templates | Make Money Online