Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Αυτό το χρέος δεν είναι δικό μας


Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανοχή, ηττοπάθεια & μοιρολατρία.
Στις 15 Δεκέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε μαχητικά, μαζικά και ενωτικά!

Εργαζόμενοι - Εργαζόμενες, Νέοι και Νέες
Η Πανεργατική - Πανελλαδική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη πρέπει να σημάνει την έναρξη της ολομέτωπης αντεπίθεσης των εργαζομένων ενάντια στην καταστροφικό κατήφορο, στον οποίο σπρώχνουν τη χώρα η Τρόικα και η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το «Μνημόνιο No 2» είναι ακόμα πιο βίαιο και σκληρό σε βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας. Αφορά την πλέον επιθετική ανασυγκρότηση του Κεφαλαίου και την πιο βίαια αναδιανομή του πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα.
Με εργαλείο έναν ανάλγητο ταξικό προϋπολογισμό και µε οδικό χάρτη τις εντολές της Τρόικας, η µνηµονιακή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ:
• Καταστρέφει και εμπορευματοποιεί τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά: Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια και Προστασία, δημόσιες συγκοινωνίες, ενέργεια, Δημόσια και Τοπική Αυτοδιοίκηση και μπαίνουν σε µια πορεία οριστικής κατεδάφισής τους.
• Σπρώχνει τους μισθούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ελεύθερη πτώση, διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσμοθετεί παντού την εργασιακή ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων, των μηδενικών εργασιακών δικαιωμάτων και της φτωχοποίησης των εργαζομένων.
• Διαλύει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τις οργανώσεις του, καταλύει δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν µε αίμα και αγώνες και γυρνά το κοινωνικό ρολόι 100 χρόνια πίσω.
Εργαζόμενοι - Εργαζόμενες, Νέοι και Νέες,
Αυτή η πολιτική έρχεται για να μείνει χρόνια. Η επιμήκυνση της αποπληρωμής δανείου µε νέα υψηλότερα επιτόκια, συνοδεύεται από τη µμόνιμη και συνεχή εφαρμογή µνηµονιακών μέτρων για δεκαετίες. Κυβέρνηση και τρόικα βάζουν στο γύψο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση δεν µορούμε να μείνουμε άφωνοι και ακίνητοι.
Ο αγώνας µας είναι το μοναδικό όπλο στα χέρια µας για την ανατροπή της χυδαίας και βίαιης νεοφιλελεύθερης επίθεσης, που δεχόμαστε.
Δίνουμε ριζοσπαστική, αγωνιστική, ταξική φωνή στα συνδικάτα, δημιουργώντας ένα πλειοψηφικό ρεύμα ενωτικής δράσης, που θα ανατρέψει τα σχέδιά τους και θα φέρει τα πάνω κάτω.
Ενώνουμε τις φωνές µας και τις δυνάμεις µας µε τους εργαζομένους της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας. Συντονίζουμε τις κινητοποιήσεις µας για τη διαμόρφωση ενός πανευρωπαϊκού αγωνιστικού μετώπου ανατροπής.
Παλεύουμε για τη συνολική και χωρίς όρους ανατροπή του Μνημονίου, την αποδέσμευση της χώρας από το νεοφιλελεύθερο μηχανισμό στήριξης, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους σε όφελος του λαού και των εργαζομένων.
Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκέμβρη µμπορεί να ξεπεράσει την απεργία της 5 Μάη. Παρά τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις ακόμη και τις διαφωνίες, που υπάρχουν για τη στάση της πλειοψηφίας της ηγεσίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η μαζική συμμετοχή στην Απεργία και στη Συγκέντρωση αποτελεί την πιο υπεύθυνη στάση όλων µας μπροστά στις ιστορικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.
Αθήνα Δεκέμβριος 2010

ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ των ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

blogger templates | Make Money Online