Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013 - Απεργούμε και διαδηλώνουμε




ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Απεργούμε και διαδηλώνουμε για να διώξουμε την τρόικα
Διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονίων
Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας

Η Πρωτομαγιά βρίσκει και φέτος τη χώρα κάτω από τη μπότα της τρόικας.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της υποταγής συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, η ανεργία μεγαλώνει, η λιτότητα συνεχίζεται, η φορολογία αυξάνεται, το 8ωρο είναι παρελθόν, οι συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα καταργούνται, οι συντάξεις πετσοκόβονται και μόλις χθες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο σε αντίθεση ακόμη και με το Σύνταγμα.

Στο χώρο του ΟΤΕ η επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται.
Η διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη το καταργημένο επί της ουσίας θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργησε την προβλεπόμενη αύξηση του κλιμακίου που προβλέπει το μισθολόγιο και  αμφισβητεί ευθέως όλες τις θεσμικές και θεσμικοοικονομικές ρυθμίσεις που έχουν υπογραφεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ενδεικτικά θέματα που μπαίνουν στην κλίνη του προκρούστη είναι ο κανονισμός μεταθετότητας, οι άδειες, το εφ’ άπαξ, το πειθαρχικό δίκαιο.
Αυτά έρχονται ως συνέχεια της σύμβασης που μείωσε τους μισθούς μας και που υποτίθεται ότι κατοχύρωνε όλα τα υπόλοιπα, είναι η συνέχεια της κατάργησης επιδομάτων της μείωσης των χορηγιών του λογαριασμού νεότητας, του ξεσπιτώματος των συναδέλφων από τα εμπορικά καταστήματα που έκλεισαν.
Η διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίζοντας την επίθεση χρησιμοποιεί ως εργαλείο και μοχλό πίεσης το απαράδεκτο και κατευθυνόμενο αξιολόγιο, μεγάλο μέρος της διοικητικής και υπηρεσιακής πυραμίδας εκβιάζει το προσωπικό, το ωράριο εργασίας σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους καταστρατηγείται και εκατοντάδες συνάδελφοι οδεύουν χωρίς αιτιολόγηση, κριτήρια, αρχές και κανόνες στο αβέβαιο μέλλον των νέων υπηρεσιών της OTE SERVICES.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στις δουλεμπορικές θυγατρικές συνεχίζουν να θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας με μικρότερους μισθούς, λιγότερα δικαιώματα και οι νεοπροσλαμβανόμενοι αμείβονται με τους μισθούς που καθόρισε το τρίτο μνημόνιο (586 και 511 € μικτά οι άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η επίθεση που δέχεται σήμερα ο Λαός μας, που δέχονται οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών.
Όλοι αυτοί που συνεχίζουν την επίθεση θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτός ο Λαός δεν θα σταματήσει να αντιστέκεται, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να διώξει από πάνω του και τους ξένους τοποτηρητές και αυτούς που τους φέρανε. Δεν θα σταματήσει να διαδηλώνει και να διεκδικεί τα δικαιώματα και τη ζωή που του κλέβουνε.
Ταυτοχρόνως στέλνουμε μήνυμα προς την διοίκηση του ΟΤΕ και την DT ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, να διεκδικούμε την σταθερότητα στις θέσεις εργασίας μας, να υπερασπίζουμε τις κατακτήσεις μας, την αξιοπρέπεια μας, τον μισθό μας.  

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα

 

blogger templates | Make Money Online