Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Τα παιχνιδάκια και οι συναλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι πρέπει να σταματήσουν



Τα παιχνιδάκια και οι συναλλαγές κάτω απ’ το τραπέζι πρέπει να σταματήσουν

                Συνάδελφοι
Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας, του Πανελλήνιου Συλλόγου Ραδιοτηλεγραφητών ΟΤΕ στις 29/3/2013 αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο του συλλόγου. Σε προσωπική βάση με ανακοίνωση ενημέρωσα όλους τους συναδέλφους για τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης. Αυτό βέβαια είχαν την ευθύνη να το κάνουν κύρια οι απερχόμενοι πρόεδρος και γραμματέας σε συνεννόηση με τον πρόεδρο και το γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
                Συνάδελφοι
Τις τελευταίες ημέρες στελέχη της ΔΑΚΕ ΠΕΤ – ΟΤΕ επικοινωνούν με συναδέλφους και ισχυρίζονται ότι η Γενική μας Συνέλευση αποφάσισε την ένταξη όλων των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΠΕΤ – ΟΤΕ. Αυτό είναι ψευδές και καλά θα κάνουν οι εμπνευστές της παραπληροφόρησης να σταματήσουν. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είχε τρία σκέλη.

1.      Την ενσωμάτωση του Συλλόγου σε άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο του ΟΤΕ. Ο όρος ενσωμάτωση και όχι διάλυση που θα ταίριαζε καλύτερα στην περίσταση έχει να κάνει με λόγους τυπικούς με λόγους που θα διευκολύνουν τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.
2.      Το αρχείο του Συλλόγου το οποίο είναι συνιδιοκτησία τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων συναδέλφων, μεταφέρεται στην ΟΜΕ – ΟΤΕ και είναι στη διάθεση όλων.
3.      Οι συνάδελφοι είναι αποδεσμευμένοι και έχουν το απόλυτο δικαίωμα επιλογής του συλλόγου στον οποίο θέλουν να γίνουν μέλη και να συνεχίσουν τη δράση τους. Είτε στην ΕΕΤΕ – ΟΤΕ αν το κριτήριό τους είναι η στάθμη εκπαίδευσης είτε στην ΠΕΤ – ΟΤΕ και στον ΠΑΣΕ – ΟΤΕ αν  το κριτήριό τους είναι το έργο (διοικητικό ή τεχνικό) με το οποίο ασχολούνται σήμερα ή το όποιο άλλο κριτήριο θέσει ο καθένας από μας.

                Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και καλό είναι οι απερχόμενοι πρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου να συμβάλλουν στη σωστή ενημέρωση των συναδέλφων και να σταματήσουν τα παιχνιδάκια και οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.
                Γιάννης Δούκας

 

blogger templates | Make Money Online