Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τα μνημονιακά μέτρα δεν έχουν τελειωμό!

meta-panw603 

Τα μνημονιακά μέτρα δεν έχουν τελειωμό!

Πριν «αλέκτωρ φωνήσαι τρις», έρχονται βροχή τα νέα μνημονιακά μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων: με το νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων του Οκτωβρίου, ενώ έπεται το Νοέμβριο και το νομοσχέδιο για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα χειροτερεύσει την κοινωνική ασφάλιση και τις ζωές εκατομμυρίων ατόμων, εργαζομένων και συνταξιούχων.
Στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες και πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή στη Βουλή προβλέπονται άκρως αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, όπως:
  • Η κατάργηση ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου 4331/15 (νόμος για ΚΕΠΑ και ΑμεΑ) που αφορούν κυρίως σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και εισφορών, κατάργηση της επαναχορήγησης σύνταξης σε ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, αναστολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κ.λπ.
    Οι αλλαγές που προωθούνται στο συνταξιοδοτικό με το συγκεκριμένο νομοθέτημα βάζουν «βόμβα» στα ασφαλιστικά δικαιώματα και οδηγούν σε άμεση κατάρρευση των επικουρικών ταμείων και του ΜΤΠΥ, οι μερισματούχοι του οποίου θα υποστούν άμεσα μείωση 60% του μερίσματος και τελική κατάργηση.
  • Η επιβολή νέων φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν τα «συνήθη υποζύγια», τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κύριο ρόλο στη νέα φορολαίλαπα είναι η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ (επεκτείνεται ακόμη και σε αυτούς που έχουν μηδενικό εισόδημα και αδυνατούν να έχουν τα προς το ζην) και η αύξηση του φόρου στα ενοίκια, που θα προστεθούν στην επιβάρυνση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι από την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Η προώθηση τόσο της «αναδιάρθρωσης» του ΟΑΣΑ όσο και η αποκρατικοποιήση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, και μάλιστα με «ειδική προίκα» στους υποψήφιους επενδυτές – αγοραστές την απαλλαγή τους από τα χρέη!
  • Τέλος, η υφαρπαγή των διαθεσίμων αποθεματικών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο οργανισμοί, ΟΤΑ) και η «τοποθέτησή» σε ένα… Θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδας, στο οποίο θα έχει το πάνω χέρι, όχι οι δικαιούχοι, αλλά ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλες και όλες σε επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και τα συνδικάτα να οργανώσουν τόσο στους χώρους εργασίας όσο και στις γειτονιές, σε συνεργασία με τα λαϊκά κινήματα, με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες, τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των εφαρμοστικών τους νόμων, που οδηγούν σε πλήρη υποτέλεια τη χώρα και το λαό σε ακραία φτωχοποίηση.
Καλεί, τέλος, όλες και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται την ημέρα που θα ψηφίζονται τα νέα μέτρα – Παρασκευή 16/10/2015 - σε όλη τη χώρα.
ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10/2015, ΩΡΑ 7μμ

 

blogger templates | Make Money Online