Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»


Αθήνα 20.8.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ»
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η EBU ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
Η  απόφαση της EBU  να διακόψει την αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ από τις 9 το πρωί της Τετάρτης 21 Αυγούστου, αποτελεί σημαντικό πλήγμα στον δίμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να παράγουν υψηλότατου επιπέδου ενημερωτικό και πολιτιστικό – ψυχαγωγικό τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Αντίθετα, με  το παράνομο μόρφωμα της αποκαλούμενης «Δημόσιας Τηλεόρασης», το οποίο η δικομματική κυβερνητική κοινοπραξία προσπαθεί να επιβάλλει με κάθε τρόπο.
Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όλο το προηγούμενο διάστημα έχει γίνει σημαντικό σημείο αναφοράς του αγώνα ενάντια όχι μόνο στο κυβερνητικό πραξικόπημα του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τις απολύσεις των εργαζομένων, αλλά και σημείο ευρύτερης συνάντησης των εργαζομένων, των σωματείων και των κινημάτων,  που κινητοποιούνται ενάντια στις  μνημονιακές  πολιτικές της λιτότητας, των απολύσεων και της ανεργίας, των διαθεσιμοτήτων και  της απαξίωσης των δημόσιων αγαθών και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Είναι σημαντικό να κρατήσουμε το Ραδιομέγαρο ανοιχτό στους εργαζόμενους και την κοινωνία, να αγωνιστούμε για να συνεχίσει να εκπέμπει η ΕΡΤ ποιοτικό πρόγραμμα, και να σταθούμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της, να συνεχίσει η ΕΡΤ να εκπέμπει «σήμα» αγωνιστικής και δημοκρατικής αντίστασης.  
Ζητάμε από την EBU να μη σταματήσει τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ συνεχίζοντας τη λειτουργία των δορυφόρων.
Συμμετέχουμε στην ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών,  για να συνεχίσει η EBU να μεταδίδει την ΕΡΤ μέσω του διαδικτυακού ισότοπου www.avaaz.org  

και δίνουμε το παρόν στη σημερινή  μουσική παράσταση αντίστασης  και σήμερα στις 21.30 στο Ραδιομέγαρο, αλλά και κάθε βράδυ! 

Καλούμε τα συνδικάτα με αποφάσεις τους να μη νομιμοποιήσουν τη λειτουργία της παράνομης «Δημόσιας Τηλεόρασης» και να απέχουν από το δήθεν ειδησεογραφικό πρόγραμμα που θα προσπαθήσει να εκπέμψει τις επόμενες ημέρες.   

 

blogger templates | Make Money Online