Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

«ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ


5-7-2014
«ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η κυβέρνηση εδώ και ημέρες, είχε κηρύξει  σε παρανομία  τον αγώνα υπεράσπισης  της δημόσιας περιουσίας, απλά περίμενε να «νομιμοποιηθεί» από τους  «Δικαστές», οι οποίοι και «αποφάσισαν» ότι η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι παράνομη και καταχρηστική.
Τρομοκρατήθηκαν από την μεγάλη λαϊκή συμπαράσταση που  εκδηλώνεται σε έναν αγώνα, που δεν αφορά τους εργαζόμενους της ΔΕΗ μόνο, αλλά εξελίσσεται σε αγώνα υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών και της  προστασίας των δημόσιων επιχειρήσεων από το γενικό ξεπούλημα που υλοποιεί η κυβέρνηση.
Πίσω από το «ενδιαφέρον» τους για τους καταναλωτές κρύβεται η υποταγή τους στη συντεχνία των κερδοσκόπων ιδιωτών, στους οποίους παραχωρεί ακόμη και τις στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ και τους παραδίδει  όλα τα κλειδιά της αναπτυξιακής οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι ένα άθροισμα παραγόντων, που όλο και περισσότερο αποκτά μια υπαλληλική σχέση, με μια θράκα οικονομικών συμφερόντων. Έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό τα δημοκρατικά και πολιτικά της χαρακτηριστικά, δείχνει να έχει άγνοια του κινδύνου υπονομεύοντας συστηματικά τη δημοκρατία.
Για τα συνδικάτα, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, πρέπει να αναδειχθεί ως εκείνη η αξία,  που η υπεράσπισή τους δεν παίρνει καμία αναβολή.
Από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις μέχρι τα πιο μικρά συνδικάτα, να αναπτυχθούν τώρα πρωτοβουλίες,  αξιοποιώντας  όλες τις μορφές αγώνα και διεκδίκησης.
Η ΓΣΕΕ ας αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της και με άμεση συνεδρίασή της, να στηρίξει αγωνιστικά, τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, να υπερασπιστεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, δίνοντας τον τόνο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σαφή τοποθέτηση απέναντι στα φύλλα  επιστράτευσης των  εργαζομένων, που είναι η 5η  μέσα σε 2 χρόνια.
Ε.Ε ΜΕΤΑ

 

blogger templates | Make Money Online