Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND - ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com
------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Την Πέμπτη 12/11/15 έχει προκηρυχτεί 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η απεργία αυτή αποτελεί ευκαιρία να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται και επηρεάζουν όχι μόνο τα εργασιακά αλλά ένα σύνολο ζητημάτων της καθημερινότητας και της διαβίωσής μας.
Τα νέα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων
·         Το Ασφαλιστικό (αύξηση ορίων ηλικίας, μειώσεις συντάξεων κ.α.)
·         Τη φορολογία (αυξήσεις φόρων, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ κ.α.)
·         Τις εργασιακές σχέσεις (κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.α.)
·         Την πρώτη κατοικία (ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες αλλά ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας)
·         Τις ιδιωτικοποίησης (ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας)
·         Την υγεία και την παιδεία (μείωση προσωπικού, ελαχιστοποίηση κονδυλίων, ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.α.)
Οι εργαζόμενοι στη Wind έχουμε παλέψει στο χώρο εργασίας μας να διατηρήσουμε τα κεκτημένα από αγώνες που προηγήθηκαν για τη συλλογική σύμβαση, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Η τελευταία μας δράση ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας και το μοίρασμα κειμένου στο Μαραθώνιο, με τη συμβολή αλληλέγγυων, κατά την οποία εισπράξαμε την συμπαράσταση πολλών παρευρισκομένων που ενημερώθηκαν για τα αιτήματά μας.
Ωστόσο, είναι προφανές ότι όλα όσα συμβαίνουν εκτός εταιρίας επηρεάζουν άμεσα και εμάς. Αν δεν ενώσουμε τη φωνή μας με άλλους εργαζόμενους και δεν  εκφράσουμε συλλογικά την εναντίωσή μας στις πολιτικές φτωχοποίησης, ανεργίας και καταβαράρθωσης κάθε στοιχειώδους εργατικού και όχι μόνο δικαιώματος, και αν  δεν παλέψουμε για να τις ανακόψουμε, τότε ο αγώνας εντός του εργασιακού χώρου θα γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Το Σωματείο μας θα συμμετέχει στην απεργία και στην πορεία μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου που θα γίνει στις 12/11 (έχουμε βγάλει και σχετική αφίσα την οποία σας επισυνάπτουμε).
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Της 12ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 12/11/15, 11.00 π.μ.
Αγώνας- Αλληλεγγύη- Αξιοπρέπεια
ΤΟ Δ.Σ.

 

blogger templates | Make Money Online