Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στη WIND, Πέμπτη 17/12

 

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στη WIND, αντιδρώντας στην επιβολή μειώσεων στους μισθούς, στις απολύσεις κυρίως εργαζομένων με πολλά έτη υπηρεσίας και τη μεταφορά αντικειμένων σε εργολάβους. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, το ΠΑΣΕ WIND συγκαλεί συνάντηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 6 και μισή το απόγευμα, στο ΕΚΑ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΕ WIND ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Με απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. οι εργαζόμενοι στη WIND προχωράμε σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12/15, γιατί:
Δεν δεχόμαστε να έχουμε συναδέλφους εργαζομένους δύο ταχυτήτων, γιατί υπερασπιζόμαστε την ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων και γιατί με τον τρόπο αυτό υπονομεύονται οι θέσεις εργασίας των παλαιότερων εξ αυτών. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια με το πάγωμα των ωριμάνσεων και την διακοπή των διατακτικών, ήδη έχουμε υποστεί μειώσεις που φθάνουν τουλάχιστον τα 100 ευρώ μηνιαίως. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις αυξήσεις των φόρων και γενικότερα του κόστους ζωής, οι μειώσεις είναι πολύ υψηλότερες.
Δεν δεχόμαστε τον αποχαρακτηρισμό επιδομάτων. Τα επιδόματα έχουν προκύψει από συλλογικές κατακτήσεις και κάποια έχουν τεθεί λόγω των επιμέρους χαρακτηριστικών της άσκησης των καθηκόντων μας. Πχ μέσα στην άσκηση των καθηκόντων μας ήταν και θα παραμένει η γνώση της ξένης γλώσσας & γι αυτό θα πρέπει να το λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην WIND. Επιπλέον, η ιστορία έχει δείξει ότι οι οικειοθελείς παροχές τείνουν να καταργούνται (βλέπε διατακτικές σίτισης).
Δεν δεχόμαστε να καταργηθεί η 1 ημέρα εβδομαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό) μετά τη λήξη του χρόνου επιφυλακής στο τμήμα TNS που αποδίδεται, αντί αυτού πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα τεχνικά τμήματα που βρίσκονται σε standby. Η ανάπαυση μετά την επιφυλακή επιβάλλεται και συμβάλει τόσο στην ψυχική ηρεμία του εργαζομένου όσο και στην ανταπόκριση στα εργασιακά καθηκόντά του.
 • Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Συνεχίζουμε δυναμικά. Διεκδικούμε:
 • Καμία μείωση μισθών – καμία κατάργηση επιδομάτων
 • Ενσωμάτωση των χαμένων - παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό
 • Επέκταση του επιδόματος αγγλικών σε όλα τα τμήματα
 • Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση- προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου
 • Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης - Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Καμία αντιδραστική παρέμβαση – αλλαγή στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
 • Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της WIND με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από την WIND
 • Όχι σε απολύσεις – εργολαβίες
 • Καμία αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών μας σχέσεων
 • Κατοχύρωση του πλαισίου της άδειας θηλασμού, επίδομα γάμου σε μονογονεϊκές οικογένειες
 • Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών
Η μόνο υπαναχώρηση από τις αρχικές μας θέσεις είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους όρους της τελευταίας. Οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε συλλογικά για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ικανοποιητικούς για εμάς όρους. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη τώρα περισσότερο από ποτέ.
Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Απαιτούμε από την Διοίκηση της WIND να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει τους όρους που υπαγορεύτηκαν από την Γενική μας Συνέλευση και θα καλύπτει εξίσου ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND
ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: Λ. ΑΘΗΝΩΝ 106 KAI ΚΗΦΙΣΙΑΣ 66

 

blogger templates | Make Money Online