Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ και διοίκησης ΟΤΕ - Αντί να ακούσουν τα αιτήματά μας, ακούσαμε τις αποφάσεις τους !




Συνάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ και διοίκησης ΟΤΕ
Αντί να ακούσουν τα αιτήματά μας, ακούσαμε τις αποφάσεις τους !
Την Παρασκευή 26/2/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της διοίκησης του ΟΤΕ. Παρόμοια - εφ όλης της ύλης - συνάντηση είχε να πραγματοποιηθεί από τις 29/10/2015. Γιαυτό μπαίνουμε στον πειρασμό να ξεκινήσουμε και αυτό το σημείωμα με «γκρίνια». Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προ τετραμήνου συνάντηση συνδικάτου – εργοδοσίας,  ο πολιτικός και συνδικαλιστικός χρόνος υπήρξε πράγματι πολύ πυκνός. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για την παραλυτική λειτουργία (ή καλύτερα μη λειτουργία) της ΟΜΕ-ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα.  Η νέα ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ μετά την εκλογή της, διακήρυξε – μεταξύ άλλων -  ότι οι συνεδριάσεις των οργάνων θα είναι τακτικές. Αντί αυτού είδαμε να γίνονται τρείς συνεδριάσεις του ΔΣ και δύο της Εκτελεστικής στο τελευταίο 9μηνο. Ακόμα και οι άτυπες συνεδριάσεις της τετραμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής της ΕΕ, έχουν αραιώσει απελπιστικά. Οι δικαιολογίες περισσεύουν. Δεν είναι αυτονόητο – τουλάχιστον όχι για εμάς -  να αποτελούν δικαιολογίες για την αδράνεια της ηγετικής ομάδας της ΟΜΕ, η προετοιμασία των απεργιακών αγώνων ή οι συνελεύσεις των τοπικών τμημάτων των σωματείων – μελών και οι συναντήσεις της ΟΜΕ με την κυβέρνηση. Ακόμα και η συμβολή των συνδικαλιστικών στελεχών της ΔΑΚΕ στην εκλογή νέου αρχηγού της  ΝΔ θα μπορούσε να γίνει ανεκτή, υπό την προϋπόθεση ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ  λειτουργεί απρόσκοπτα, τα όργανά της συνεδριάζουν, οι εργαζόμενοι  την αισθάνονται δίπλα τους και η εργοδοσία απέναντί  της. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη.
Στην συνάντηση της παρασκευής η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα έβαζε στην διοίκηση, μια σειρά από ζητήματα, από αυτά που έχουν ωριμάσει, και η επίλυσή τους θα ανακούφιζε κάποιους εργαζόμενους – ιδιαίτερα τους νέους – ενώ η συζήτηση κάποιων από αυτά προβλέπεται και από την ίδια την συλλογική σύμβαση 2015-2017 που είναι εν ισχύ. Δυστυχώς η διοίκηση με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου, δεν μπήκε στην συζήτηση των δικών μας αιτημάτων. Αντίθετα αξιοποίησε την συνάντηση που εμείς ζητήσαμε και προκαλέσαμε, προκειμένου να κάνει της δικές της ανακοινώσεις.
Θεωρούμε ότι η στάση της διοίκησης αιτιολογείται εν μέρει από τον συσχετισμό δυνάμεων όπως αυτός αποτυπώνεται και στα ποσοστά της συμμετοχής μας στις απεργίες, αλλά  και στην πεποίθηση που εμπεδώθηκε δυστυχώς σε σημαντικό τμήμα της κοινωνίας, ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι μονόδρομος, η μείωση μισθών και δικαιωμάτων αναπόφευκτη και η δυνατότητα των συνδικάτων να αντιμετωπίσουν της πολιτικές λιτότητας και τα μνημόνια είναι περιορισμένη.
Οι ανακοινώσεις της διοίκησης:
·      Έρευνα στιγμής: Και στην τελευταία έρευνα συνεχίζουν να αποτυπώνονται τα ευρήματα τα οποία επισημάναμε και σε παλαιότερο σημείωμά μας. Εντυπωσιακό  είναι το ποσοστό συμμετοχής. Από  50% το 2012, στο 65% το Μάιο του 2014, στο 70% το Νοέμβριο του 2014 και 75% το Νοέμβριο του 2015. Κατά την γνώμη μας το αποτέλεσμα αυτό σχετίζεται με την ένταση της πίεσης που ασκήθηκε από την υπηρεσιακή ιεραρχία για συμμετοχή, γεγονός που περιορίζει την αξιοπιστία της έρευνας. Η διοίκηση επίσης διαβεβαιώνει ότι οι επιφυλάξεις  που διατυπώνονται από πολλές πλευρές για την ανωνυμία της έρευνας είναι αβάσιμες. Θα επανέλθουμε με σχολιασμό της έρευνας σε επόμενο σημείωμά μας.
·      Παρκινγκ Δ.Μ.: Η διοίκηση ανακοίνωσε αλλαγή της πολιτικής για τις κάρτες εισόδου στο παρκινγκ του διοικητικού μεγάρου. Με βάση την νέα πολιτική οι 876 θέσεις στάθμευσης μόλις που αρκούν για τους κατέχοντες θέσεις ευθύνης, τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τα ΑμεΑ, τις εγκύους, τους πωλητές, του επιθεωρητές πωλήσεων, τους εργαζόμενους στις βάρδιες, το προσωπικό του εστιατορίου και τα υπηρεσιακά οχήματα. Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες θα στερηθούν τις κάρτες στάθμευσης που κατείχαν. Η αναζήτηση θέσης παρκινγκ θα γίνει στο μέλλον καθημερινό  πρόβλημα αφού άμεσα μετεγκαθίσταται στο ΔΜ και η OTE Estate. Διαφωνήσαμε με την εξαγγελθείσα πολιτική και αντιπροτείναμε ένα ποσοστό θέσεων να αποδίδεται με κριτήρια τα οποία θα μπορούσαμε να συναποφασίσουμε και στο λοιπό προσωπικό.
·      Υπηρεσιακές VPN συνδέσεις Group 1 & 2 : Η διοίκηση σταμάτησε με πρόσφατη απόφασή της να παρακρατά τους λογαριασμούς από τις Υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα, από την μισθοδοσία. Ως λόγο επικαλείται τις μεγάλες υπερβάσεις (εκτός παγίου χρεώσεις) που κάνουν 200 περίπου συνάδελφοί μας και για τους οποίους δεν είναι νόμιμο να παρακρατηθεί ολόκληρο το ποσό από τον μισθό τους. Ο ισχυρισμός αυτός δεν μας φαίνεται βάσιμος και δεν κατανοούμε γιατί όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να μπλέξουν σε μια ατέλειωτη γραφειοκρατία με την τράπεζα προκειμένου να κάνουν πάγιες εντολές πληρωμής, την στιγμή που θα μπορούσαν να εξαιρέσουν από την τρέχουσα διαδικασία μόνον όσους κάνουν μεγάλες υπερβάσεις.
·      Εκκρεμότητες ένταξης προσωπικού : Παραμένουν άλυτα τα προβλήματα που κατ επανάληψη έχουμε αναδείξει σε σχέση με την ένταξη κατηγοριών εργαζομένων στον ΟΤΕ . Συγκεκριμένα οι 70 περίπου συνάδελφοι που εργάζονται ακόμα στην OTEplus, στην έδρα της εταιρείας, με μπλοκάκι, στο ΚΡΕΜ και στο έργο GIS Δικτύων, δεν εντάσσονται παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και η ένταξή τους παραπέμπεται τώρα για το 2017. Για όσους έχουν ενταχθεί από 1/3/2015 και δεν έχουν ακόμα υπογράψει την ατομική τους σύμβαση, θα υπογράψουν έως τέλος Μαρτίου του 2016. Προχωρά η ένταξη στον ΟΤΕ του προσωπικού με δικαστικές αποφάσεις για όσους έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υπάρχει όπως βλέπουμε η βούληση να τελειώσουμε τουλάχιστον με αυτήν την κατηγορία. Αντίθετα δεν υπάρχει η βούληση της διοίκησης να μετατρέψει τις συμβάσεις 4ωρης απασχόλησης σε πλήρους, στις  ελάχιστες καθαρίστριες που έχουν απομείνει. Πιστεύουμε ότι η διαιώνιση του προβλήματος δείχνει και τα όρια της αποτελεσματικότητας του συνδικάτου. Αν δεν μπορούμε να λύσουμε ένα τέτοιο κοινωνικής σημασίας πρόβλημα – και με ευτελές κόστος – ας μην απορούμε για την ανυποληψία που εισπράττουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα από τους εργαζόμενους.
·      Άλλες Ανακοινώσεις: Ξεκινά διαδικασία ανάδειξης νέας εταιρείας για όλο τον όμιλο για το πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης. Στην διαδικασία αποφασίστηκε να συμβάλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ με εκπρόσωπό της. Δεν υπάρχει πλέον σύμβαση με την γαλακτοκομική εταιρεία που προμήθευε γάλα για τους εργαζόμενους που τους χορηγείται γάλα σύμφωνα με την εργασιακή νομοθεσία. Η διοίκηση προσανατολίζεται να εκδώσει κουπόνια γάλακτος που θα εξαργυρώνονται σε σουπερ μάρκετ.  Η διοίκηση ανακοινώσε την πρόθεσή της να καταργήσει την απογευματινή βάρδια και το ΣΚ στο πεδίο, στην μετάδοση, στις ONUs και στο DATA IP. Επίσης προσανατολίζεται να κόψει μια βάρδια  Κυριακάτικη πρωινή στα ΗΜ στην Νεμέα. Διαφωνήσαμε επισημαίνοντας ότι οι βάρδιες είναι αναπόσπαστο τμήμα της σχετικής ΕΣΣΕ για το standby και κάθε περικοπή τους αποτελεί παραβίαση ΣΣΕ.  Ακόμα η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μετατρέψει την Εσωτερική υπηρεσία προστασίας και πρόληψης (ΕΣΥΠ) σε (ΕΞΥΠ) με προφανή στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους.
Η εμμονική προσήλωση της διοίκησης στο Outsourcing και η πρόθεσή της να δίνει συνεχώς την δουλειά μας στους εργολάβους δεν μπορεί να μένει συνεχώς αναπάντητη. Επιτέλους τα σωματεία και η ΟΜΕ-ΟΤΕ απαιτείται να πάρουν στα χέρια τους την διάσωση των θέσεων εργασίας πριν είναι αργά. Η διοίκηση σχεδιάζει τον ΟΤΕ του μέλλοντος, χωρίς ΟΤΕτζίδες !! Θα τους το επιτρέψουμε;
    

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για την 21η Μάρτη - Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού

meta-ratsismos 
ΟΧΙ στην Ευρώπη - φρούριο, ΟΧΙ στα μνημόνια

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), ενόψει της 21ης του Μάρτη, παγκόσμιας ημέρας κατά των φυλετικών διακρίσεων, καλεί τους εργαζομένους να αντισταθούν στις πολιτικές της Ευρώπης – φρούριο που κλείνει ολοένα και περισσότερο τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας και συκοφαντεί συλλήβδην τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν «τρομοκράτες», για να συγκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα που είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, η στρατιωτική εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στη Συρία και η πολιτική «αποτροπής» με τους εκατοντάδες πνιγμένους στο Αιγαίο.
Η έκφραση της θλίψης των ιθυνόντων της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, όταν ανασύρονται πτώματα μικρών παιδιών στο Φαρμακονήσι ή όταν ανακαλύπτονται σωροί ανθρώπων σε προχωρημένη σήψη στα βράχια της Λέσβου δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες.
Η κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη με την ΕΕ για τις εκατόμβες των πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο εξαιτίας της διατήρησης του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο. Είναι συνυπεύθυνη για την επαναλειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως της Κορίνθου, και για την πρωτοφανή επιχείρηση ποινικοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης με συλλήψεις μελών των ομάδων αλληλεγγύης, που δραστηριοποιούνται στα νησιά, από τη FRONTEX και την ΕΛΑΣ.
Παρά, όμως, την ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης, οι εκβιασμοί της ΕΕ κλιμακώνονται: Μετά το γνωστό «ή εφαρμόζετε μνημόνιο ή σας πετάμε έξω από το ευρώ» ο νέος ευρωενωσιακός μονόδρομος είναι: «Σταματήστε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και αν περάσουν κρατείστε τους σε μαζικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλιώς θα σας βγάλουμε από τη Σένγκεν και δε θα σας διευκολύνουμε στο χρέος».
Οι συνέπειες της αποδοχής και αυτού του εκβιασμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δε θα είναι τίποτα άλλο από επιδείνωση των ήδη υπαρχόντων φαινομένων: περισσότεροι θάνατοι στο Αιγαίο και μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη ανθρώπινων ψυχών», που βάσει των όλων όσα ήδη έχουν ειπωθεί, θα στοιβάζονται σε τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex και γενικά των «μέτρων ασφάλειας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όχι μόνο για τους πρόσφυγες, αλλά και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ επιδεινώνουν την κατάσταση, εγείρουν ζητήματα κυριαρχίας στο Αιγαίο, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας και την ειρήνη στην περιοχή και εμπλέκουν τη χώρα μας στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αν θα υπάρχει έλεγχος στις χώρες της ΕΕ ή όχι. Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θέλουμε να έχουμε χιλιάδες ακόμη νεκρούς ανθρώπους που το μόνο «έγκλημά τους» ήταν η επιθυμία να επιβιώσουν ή όχι. Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θα εμποδίσουμε ή θα ενισχύσουμε την αυταρχικότητα της ΕΕ, την Ευρώπη - φρούριο.
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαία αγροτιά δίνουν τη μάχη ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και για την επιβίωσή τους, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας παραμένουν ανασφάλιστοι, συλλαμβάνονται και φυλακίζονται εξαιτίας της άρνησης του κράτους να νομιμοποιήσει την παραμονή και την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διογκώνονται και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Η μόνη διέξοδος για όλους μας - ντόπιους και πρόσφυγες - είναι η ρήξη με τις πολιτικές της Ευρώπης - φρούριο, όσο και με την μνημονιακή ανέχεια και την υποχρέωση αποπληρωμής ενός άδικου, ταξικού και δυσβάστακτου χρέους που η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στα πλαίσια του ευρωρεαλισμού.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να αγωνιστούν:
για την παύση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και τη δημιουργία ασφαλών δρόμων διέλευσης των προσφύγων και της άμεσης χορήγησης ασύλου και νομιμοποιητικών χαρτιών.
για τη δημιουργία πραγματικών δομών φιλοξενίας με την αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων και με την πρόσληψη προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες για την επιτάχυνση της διαδικασίας της παροχής ασύλου και νομιμοποιητικών χαρτιών και για την κάλυψη των προσωρινών αναγκών στέγασης και σίτισης.
για την ανατροπή του μνημονιακού αδιέξοδου της λιτότητας και τη χρηματοδότηση των κοινωνικών αναγκών με την εθνικοποίηση, τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, με τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, με την διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και τη σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Το ΜΕΤΑ καλεί τέλος τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να πάρουν μέρος, μαζί με τις προσφυγικές, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, το Σάββατο 19 Μάρτη 2016, στο μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βικτωρίας, στις 2 μμ., και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.
Από το Γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ, 14-02-16
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 2ΜΜ., ΣΤΗΝ ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Εκφυλιστικά φαινόμενα στις συνελεύσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ




Αθήνα 15/2/2016

Εκφυλιστικά φαινόμενα στις συνελεύσεις της ΠΕΤ-ΟΤΕ
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο κόσμος της εργασίας δοκιμάζεται από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που παράγουν λιτότητα, ύφεση, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, φτώχια και υποτίμηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών μας δικαιωμάτων.
Δυστυχώς μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, τα αντανακλαστικά του συνδικαλιστικού κινήματος συνεχίζουν να αποδεικνύονται ανεπαρκή. Και δεν μιλάμε για την εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα μνημονιακή ηγεσία της ΓΣΕΕ, ούτε για τις διαχρονικές ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Μιλάμε για το σωματείο μας, την ΠΕΤ-ΟΤΕ και ειδικότερα για την ΔΑΚΕ, την παράταξη εκείνη που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι  του σωματείου. Θα περίμενε κανείς λοιπόν από μια παράταξη που είναι το  μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας  στα συνδικάτα,  να υποδυθεί  έστω και υποκριτικά,  τον ρόλο του όψιμου αγανακτισμένου και αντιμνημονιακού, και να  επιζητά να κεφαλαιοποιήσει την δυσαρέσκεια που δημιουργεί η διαιώνιση των μνημονιακών πολιτικών από την παρούσα κυβέρνηση.
Όμως η μακροχρόνια ροπή  της ΔΑΚΕ στην υπεράσπιση μνημονιακών πολιτικών, η προσήλωσή της στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές τις οποίες μετέρχεται, διαμορφώνουν  το πλαίσιο λειτουργίας της, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και της συγκυρίας, στην υπηρεσία της εργοδοσίας και των πιο μαύρων κύκλων της αντίδρασης. Στο δε εσωτερικό της ΔΑΚΕ γίνονται  ανεκτές - ολοένα και πιο ανοικτά – φασίζουσες  πρακτικές , ενώ  οι αντιδημοκρατικές μέθοδοι φθάνουν συχνά στην απειλή χρήση βίας, στην φίμωση άλλων παρατάξεων, σε λεκτικούς τραμπουκισμούς, και σε ψεύδη και συκοφαντίες εναντίον συνδικαλιστικών στελεχών.
Με αφορμή τις συνελεύσεις των τοπικών διοικουσών της ΠΕΤ-ΟΤΕ που πραγματοποιούνται αυτές της μέρες,  γίναμε μάρτυρες τέτοιων αντιδημοκρατικών πρακτικών. Στην Λαμία τοπικό στέλεχος της ΔΑΚΕ ευτέλισε την διαδικασία της συνέλευσης αφού μετά την δική του τοποθέτηση και την τοποθέτηση της ΔΑΚΕ, αντί να ακολουθήσουν οι ομιλητές  των άλλων παρατάξεων, όπως είναι η πάγια διαδικασία,  προέτρεψε τους συναδέλφους να φάνε (!).
Στα Χανιά με ευθύνη της ΔΑΚΕ , με  ανοχή της Συναδελφικής Αλληλεγγύης (ΠΑΣΚΕ) αλλά και συνευθύνη της ΑΣΕ, την συνέλευση μονοπώλησε με ανούσιο τρόπο ένα διαδικαστικό θέμα ενώ οι φωνές, οι ύβρεις και οι λεκτικοί προπηλακισμοί, δημιούργησαν μια απεχθή – ιδιαίτερα για τους νέους – εικόνα για το συνδικάτο. Σοβαρές ευθύνες έχει το κεντρικό ΔΣ της ΠΕΤ-ΟΤΕ που δεν υλοποίησε δική του απόφαση, από τον Ιούλιο του 2015 που θα δρομολογούσε την επίλυση του διαδικαστικού προβλήματος.         
Είμαστε πεισμένοι ότι οι συνάδελφοι στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, περιμένουν από το συνδικάτο να τους κρατά ενημερωμένους και αγωνιστικά διαθέσιμους και όχι να εξαντλεί την όποια δυναμική του σε μια ανούσια συνδικαλιστική αντιπαράθεση χωρίς αρχές. Να στοχεύει στην καλλιέργεια των μεγάλων ιδανικών της εργατικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς  προσφοράς. Να προωθεί την ανάπτυξη αγώνων,  για τους μισθούς, για τις θέσεις εργασίας, τις συνθήκες εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Με αυταπάρνηση, με ανιδιοτέλεια, για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Όσο γρηγορότερα το καταλάβουν οι εταίροι του συνδικαλιστικού δικομματισμού ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ (όπως και αν ονομάζονται μετά το Rebranding), αλλά κυρίως οι συνάδελφοι που τους ανέχονται, τόσο το καλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online