Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΤΑ: Τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


meta-asfalisi-antistasi 

Είκοσι πέντε χρόνια «σώζουν» το ασφαλιστικό σύστημα, του δίνουν «φιλί ζωής» για τα επόμενα τριάντα με πενήντα χρόνια και κάθε τρεις και λίγο παίρνουν νέα μέτρα περικοπής συντάξεων, παροχών και αποδοχών και αύξησης εισφορών και ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Όλοι οι υπουργοί εργασίας και όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την ίδια «επιχειρηματολογία»: Αν δεν παρθούν νέα μέτρα το σύστημα καταρρέει και δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις. Διαφορετικές κυβερνήσεις, ίδια πολιτική!
Η σημερινή μάλιστα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει το καταστροφικό τους έργο, αφού υποταγμένη πλέον στις εντολές των δανειστών, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο μαζί με ό,τι «υπολείπονταν» του 1ου και 2ου!
Το καλοκαίρι με το 3ο μνημόνιο:
  • Αύξησαν τα όρια ηλικίας στα 62 και στα 67 με 40 χρόνια εργασίας. Με τον τρόπο αυτό διασφάλισαν ότι κανένας στο μέλλον δεν πρόκειται να φύγει πριν τα 67 ή να πάρει  σύνταξη χωρίς επιπρόσθετες περικοπές, αφού σε συνθήκες υψηλής και παρατεταμένης ανεργίας, ελαστικής, “μαύρης” κι ανασφάλιστης εργασίας, κανένας εργαζόμενος δεν θα συγκεντρώνει αυτές τις προϋποθέσεις!
  • Μείωσαν τις συντάξεις με την αύξηση των εισφορών υπέρ υγειονομικής περίθαλψης και με τον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.
  • Καθόρισαν τον οδικό χάρτη των νέων αλλαγών για το ασφαλιστικό, που έρχονται τώρα να ολοκληρώσουν, έχοντας βέβαια πρώτα πάρει την «άδεια» από την τρόικα για να νομοθετήσουν!!!!
Εδώ βρίσκεται και το οξύμωρο της υπόθεσης και σ' αυτό έχει δίκιο η κυβέρνηση: ΝΔ -ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι το καλοκαίρι ψήφισαν τις αλλαγές που σήμερα αρνούνται να επικυρώσουν.
Η άρνηση αυτή υποδηλώνει και τη μέγιστη υποκρισία τους. Εδώ ταιριάζει η ρήση Σόιμπλε: ...Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.
Η “αγελάδα” που περίμεναν οι δανειστές και το “γατάκι” που έστειλε η κυβέρνηση, όπως είπε η κ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ, καταδεικνύουν το βάθος των ανατροπών που ετοιμάζονται. Τώρα δίνουν το τελικό χτύπημα στο ασφαλιστικό. Αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές (ασθένειας κλπ) θα παίρνουν οι λίγοι που θα μπορούν να πληρώνουν τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων θα παίρνει προνοιακά επιδόματα για να φυτοζωεί και θα περιμένει στις ουρές των νοσοκομείων και των κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων για τη στοιχειώδη περίθαλψη.
Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων και των αγροτών-κτηνοτρόφων-αλιέων, διαλύουν και προλεταριοποιούν τη μεσαία τάξη, καταστρέφουν τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.
Όλα αυτά ετοιμάζονται σε ένα περιβάλλον που η χώρα μας ξεπουλά και τα ασημικά της, παραδίδει στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, μαζί και τις τράπεζες, στο ντόπιο και ξένο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, ενώ η οικονομία της κινείται σε σταθερή υφεσιακή τροχιά με την ανεργία να είναι σταθερή σε υψηλά επίπεδα, τις εργασιακές σχέσεις απορυθμισμένες, χωρίς την εφαρμογή ΣΣΕ και με μισθούς πείνας.
Και όμως υπάρχει και άλλος δρόμος που οδηγεί στην έξοδο από την εξάρτηση και την επιτροπεία σε μια Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ευημερίας για το λαό. Τα μνημόνια, η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν είναι ο αναγκαστικός δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε. Βαδίζουμε σ' αυτό το δρόμο γιατί αφήνουμε να τον χαράζουν οι αντίπαλοί μας.
Μπορούμε να αλλάξουμε τη ρότα αν παλέψουμε για:
  • Να καταργηθούν τα μνημόνια και να ανατραπούν οι πολιτικές τους, μαζί και όσοι είναι πρόθυμοι ή διαθέσιμοι να τις εφαρμόζουν.
  • Να γίνει στάση πληρωμών και να διαγραφεί τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι οι τράπεζες και να πληρώσουν όλοι όσοι πλούτισαν από τη διαχρονική καταλήστευσή τους.
  • Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να τεθούν υπό εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, για να μπορούν να τροφοδοτηθούν, οι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με ρευστότητα.
  • Να απλοποιηθεί το φορολογικό σύστημα και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των βαρών με στόχο την φοροελάφρυνση και απαλλαγή των χαμηλών εισοδημάτων και τη φορολόγηση του παραγόμενου πλούτου και του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και να επανακτηθούν από το δημόσιο οι στρατηγικοί κλάδοι της οικονομίας και οι επιχειρήσεις που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, για να αποτελέσουν τα παραγωγικά εργαλεία της νέας προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
  • Να προωθηθεί ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε όφελος του λαού, που θα προχωρά στην αύξηση των μισθών και στην άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και των ΣΣΕ, στην κατάργηση της ελαστικής και ενοικιαζόμενης εργασίας, στην επαναφορά του πενθήμερου και στη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας, σε μαζικές προσλήψεις στις υπηρεσίες της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και στη στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μέτρα τους είναι τα μόνα ρεαλιστικά κι ότι οι παραπάνω προτάσεις είναι εκτός πραγματικότητας.
Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι με τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους έχουμε μια διαρκή φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, εκατομμύρια άνεργους, χιλιάδες μετανάστες κι άστεγους που θα αυξηθούν κι άλλο με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.            Είμαστε μια χώρα με ακρωτηριασμένη δημοκρατία, με περιορισμένη ανεξαρτησία, οικόπεδο των δανειστών, αποικία χρέους και στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών – θυμάτων του ιμπεριαλιστικού τυχοδιωκτισμού - στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
Ο μοναδικός δρόμος διαφυγής του λαού μας από τη μέγγενη των μνημονίων και των δανειστών είναι να πιστέψουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από αυτούς. Και είμαστε πιο δυνατοί αρκεί να το πιστέψουμε.
Για να βαδίσουμε όμως αυτόν τον δρόμο πρέπει να συγκρουστούμε με τα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, και να προτάξουμε τα συμφέροντα του λαού και του τόπου κι όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να συναντηθούν σε ένα κοινό αγώνα με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους για να μην περάσει το ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης και των δανειστών.
Η μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη πρέπει να τρομοκρατήσει όλους αυτούς που μας τρομοκρατούν τα τελευταία έξι χρόνια και να αποτελέσει μια νέα αφετηρία ανατροπής όλων των μνημονιακών πολιτικών και όλων αυτών που τις εφαρμόζουν.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

blogger templates | Make Money Online