Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΕΑΚ: ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ



ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
1/12/2016
 Η Ε.Α.Κ. εκφράζει την οδύνη αλλά και την οργή της για το σημερινό τραγικό δυστύχημα, που οδήγησε στην απώλεια της ζωής μιας εργαζόμενης και έθεσε σε αντίστοιχο κίνδυνο τουλάχιστον πέντε τραυματίες-συναδέλφους.
Η κατάρρευση των ελεγκτικών μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα, όπως και σε αυτό της ασφάλειας, τα μνημονιακά εφιαλτικά χρόνια, αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα και επιβαρύνουν με επιπλέον ΦΟΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ τους εργαζόμενους.
Η κυβέρνηση, το Υπουργείο «Εργασίας» και οι αντίστοιχες υπηρεσίες ευθύνονται με εγκληματικές παραλείψεις, αφήνοντας ανεξέλεγκτες τις επιχειρήσεις, όπως το EVEREST
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε με απάθεια το μονομερή προσανατολισμό τους στην εκχώρηση βασικών δικαιωμάτων στις διαπραγματεύσεις, για τη δεύτερη αξιολόγηση, και στην απαξίωση ακόμα και της ζωής των εργαζομένων.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών συναδέλφων, και καλούμε τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ να αναλάβει επείγουσα πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσιμων θεμάτων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 8ης του Δεκέμβρη για την ανατροπή των μνημονιακών και εργατοκτόνων πολιτικών.

 

blogger templates | Make Money Online