Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Η απαξίωση της εργασίας μας και ο συνδικαλισμός της.... φωτογραφίας!


Αθήνα 2-11-2018
Η απαξίωση της εργασίας μας και ο συνδικαλισμός της.... φωτογραφίας!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι  

Τους τελευταίους μήνες συνεχίζεται η απαξίωση της εργασίας μας στον όμιλο ΟΤΕ με ιδιαίτερη ποικιλία και φαντασία που συνοψίζονται επιγραμματικά στα ακόλουθα:

● «Προσωρινές τρίμηνες» βίαιες και ετσιθελικές αποσπάσεις του προσωπικού των ΗΜ/ΗΠ Κατασκευών στο VOBB MIGRATION με ταυτόχρονη μεταφορά του έργου τους στον εργολάβο.
● Στις υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού και στις Λογιστικές υπηρεσίες, πιέζουν τους συναδέλφους να μετατεθούν  σε άλλες υπηρεσίες ενώ για αυτούς που είναι δικαιούχοι της τελευταίας εθελούσιας,  τους «προσφέρουν» εκβιαστικά και διλληματικά επιμήκυνση του προγράμματος για να αποφύγουν την μονομερή και βίαιη μετακίνηση στην Αχαρνών και στην Ιεροσολύμων. Μετακίνηση που μάλλον θα την βαφτίσουν Job Rotation (sic). Ενώ στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού καταμερισμού δουλειάς στον όμιλο DT, εκχωρούν έργο των λογιστικών υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού στις θυγατρικές της DT, στο Βουκουρέστι και την Μπρατισλάβα, καταστρέφοντας θέσεις εργασίας. Πρακτική επιζήμια ειδικότερα για την χώρα μας που έχει πληγεί από την ανεργία στον μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
● Στην Πάρνηθα άλλαξαν το ωράριο μονομερώς και ενώ τέθηκε το θέμα στην  ΟΜΕ-ΟΤΕ στο ΔΣ της 29 του Σεπτέμβρη, δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία,  για να γίνει έστω και την τελευταία στιγμή διαβούλευση που θα ρύθμιζε με ευνοϊκότερους όρους για τους εργαζόμενους το ζήτημα. Ενώ δεν συζητείται καν η επαναφορά των δρομολογίων των πούλμαν που έχουν περικοπεί.
● Μεγαλύτερη παραχώρηση του έργου της φύλαξης στους εργολάβους, ενώ ταυτόχρονα παραμερίζονται και απαξιώνονται  οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην φύλαξη, με προφανή σκοπό να οδηγηθούν σε αποχώρηση μέσω και της οικονομικής τους υποβάθμισης.
● Μεγάλο μέρος του προσωπικού στοιβάζεται πρόχειρα σε όποιο κτήριο περισσεύει λίγος χώρος μετά την έναρξη μακροχρόνιων εργασιών  για την ανακαίνιση του κτηρίου ΥΜΑ-ΝΥΜΑ για το οποίο αγνοείται το πότε και εάν θα ξαναχρησιμοποιηθεί για τον όμιλο ΟΤΕ.

Σε όλα τα παραπάνω η ηγεσία της ΟΜΕ λάμπει με την απουσία της και ....αντιστέκεται με σκέψεις.
Τελευταία έχουν περάσει σε συνδικαλισμό next level, με απομεινάρια όμως παλαιοκομματικής εποχής:  Γεμίζουν τους χώρους εργασίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες (!!) (ενίοτε selfies) από συναντήσεις στη Βουλή και σε κομματικά γραφεία.
Αποδεικνύουν δυστυχώς περίτρανα για ακόμα μια φορά, ότι η σοβαρότητα δεν είναι  αυτονόητη κι ότι αυτοί που έχουν επιλεγεί προκειμένου να πατάνε φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, έχουν σταματήσει προ καιρού να κάνουν την πραγματική δουλειά που τους είχε ανατεθεί από τους εργαζόμενους ενώ συνεχίζουν το εμπόριο ελπίδας που είμαστε σίγουροι ότι έχετε χορτάσει τουλάχιστον τα τελευταία 12 χρόνια.

ενημερωθείτε, αμφισβητείστε, επαγρυπνείτε

 

blogger templates | Make Money Online