Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ραδιοτηλεγραφητές μετά από αγώνα τριών δεκαετιών δικαιώνονται



Οι Ραδιοτηλεγραφητές μετά από αγώνα τριών δεκαετιών δικαιώνονται

Μετά από τρεις δεκαετίες συνεχούς και με διάφορες μορφές αγώνα οι συνάδελφοι ραδιοτηλεγραφητές κατάφεραν να πάρουν αυτό που τους ανήκε από το πρώτο ενιαίο μισθολόγιο που καθιερώθηκε στον ΟΤΕ τη δεκαετία του 80. Όλα τα προηγούμενα χρόνια παρά το ότι είναι πτυχιούχοι ανωτέρας σχολής ισότιμης με τα πρώην ΚΑΤΕΕ και τα σημερινά ΤΕΙ δεν τους είχαν εντάξει στην αντίστοιχη μισθολογική κατηγορία. Μετά την πρόσφατη τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου εντάσσονται στην ΤΕ κατηγορία και δικαιούνται αναδρομικά για τα χρόνια που δεν υπάρχει παραγραφή (πενταετία).
Η απόφαση έχει πολλαπλή σημασία και όχι μόνο για τους Ραδιοτηλεγραφητές. Η εξέλιξη δείχνει ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ότι οι όποιες δυσκολίες δεν θα πρέπει να μας αποδυναμώνουν και όπως πολύ σωστά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου «Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής δείχνει ότι η επιμονή και ο αγώνας μπορούν να έχουν αποτελέσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες όπως τις σημερινές».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Π. Σ. Ραδιοτηλεγραφητών ΟΤΕ είναι η εξής:

                                Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
            Ο πολύχρονος αγώνας του κλάδου για τη μισθολογική ένταξη των Ραδιοτηλεγραφητών στην ΤΕ κατηγορία δικαιώνεται. Χρειάστηκαν τρεις περίπου δεκαετίες για την οριστική μας δικαίωση, δύο αποφάσεις του αρμόδιου τμήματος του Αργείου Πάγου και μία οριστική απόφαση της ολομέλειας.
            Οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου με κυριότερη την τελευταία, οδήγησαν τη διοίκηση του ΟΤΕ στο να αποδεχθεί ότι το θέμα τελείωσε οριστικά και να καταβάλει στους ραδιοτηλεγραφητές ότι απορρέει μετά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου.
            Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/12/12 μεταξύ της διοίκησης, αντιπροσωπείας του σωματείου και εκπροσώπου της ΟΜΕ – ΟΤΕ, η διοίκηση μας γνωστοποίησε ότι:
1.       Παύουν όλες οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις και ο ΟΤΕ θα καταβάλλει σε όλους τους συναδέλφους τις απαιτήσεις που πηγάζουν από τις αγωγές.
2.       Στους συναδέλφους που δεν έχουν κάνει αγωγή θα δοθούν αναδρομικά μετά από αίτησή τους τα ποσά εκείνα που δεν έχουν παραγραφεί (πενταετία).
3.       Οι εν ενεργεία συνάδελφοι εντάσσονται από τούδε και στο εξής στην ΤΕ κατηγορία.
4.       Στους συναδέλφους που φεύγουν με τα κίνητρα αποχώρησης το δικαιούμενο ποσό θα επαναπροσδιορισθεί με βάση τα νέα δεδομένα της ένταξης στην ΤΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
            Μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες της υποταγής στα κελεύσματα των μεγαλύτερων νεοφιλελεύθερων μηχανισμών όλου του πλανήτη, μέσα στις συγκεκριμένες δύσκολες συνθήκες που περνάει όλη η εργατική τάξη της χώρας μας και όλος ο ελληνικός Λαός, η απόφαση αυτή εκτός από τη σημασία που έχει για τον κλάδο μας, ανοίγει μια χαραμάδα θετικής προοπτικής για όλους αυτούς που συνεχίζουν να μάχονται, που συνεχίζουν να αντιστέκονται.
Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής δείχνει ότι η επιμονή και ο αγώνας μπορούν να έχουν αποτελέσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες όπως τις σημερινές.

 

blogger templates | Make Money Online