Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Επιστολή διαμαρτυρίας της Αγωνιστικής Συνεργασίας προς τη γενική διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού ομίλου ΟΤΕ

 PDF


 

Αθήνα, 6/3/2023

Επιστολή διαμαρτυρίας της Αγωνιστικής Συνεργασίας προς τη γενική διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού ομίλου ΟΤΕ

Η πολιτική της εταιρίας, ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, πολύ απέχει από το να χαρακτηριστεί ως αναπτυξιακή. Στην πραγματικότητα την τελευταία δεκαετία το βασικό «κίνητρο» για εργασία είναι ο απροσδιόριστος φόβος (άγχος). Το άγχος για απόλυση, χαμηλή βαθμολογία, μετακίνηση σε θυγατρική, ατομικές συμβάσεις, προσωπικές διαφορές, το άγχος για …«στοχοποίηση»! Δηλαδή, ο ορισμός του mobbing (εργασιακού bullying) σε πλήρη εφαρμογή.

Την τελευταία τετραετία το mobbing αυτό εμπλουτίστηκε και με πολιτικά χαρακτηριστικά. Η διοίκηση στοχοποιεί όσους βρίσκονται σε συγκεκριμένους πολιτικούς/συνδικαλιστικούς χώρους και δημοσιοποιούν τις απόψεις τους είτε με ανακοινώσεις είτε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Αγωνιστική Συνεργασία απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη γενική διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, όπου επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι:

o   διενεργεί συνδικαλιστικές διώξεις κατά στελεχών της Αγωνιστικής Συνεργασίας, αλλά και άλλων που τυγχάνει(;) να είναι πολιτικοί αντίπαλοι του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΟΜΕ (στους οποίους έχει παραδώσει τα κλειδιά του ΟΠΑΚΕ και της υπηρεσίας των απορρήτων),

o   υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός συναδέλφων που μας καταγγέλλει ότι λαμβάνουν στο εταιρικό τους email το ακραία νεοφιλελεύθερο και φιλοκυβερνητικό ηλεκτρονικό έντυπο politico,

o   προβαίνει στη στοχοποίηση και εν τέλει στην απόλυση όσων εργαζομένων αναφέρονται δημόσια υπέρ των εργασιακών διεκδικήσεων και ενάντια στο κυβερνητικό αφήγημα, όπως έγινε στην περίπτωση του συναδέλφου Στέλιου Κραουνάκη, τον οποίο μετακίνησαν εσκεμμένα σε υπηρεσία που εξαιρούνταν από την εθελούσια και κατόπιν αγνόησαν εξώδικό του προκειμένου να λάβει την εθελούσια.

Στην τελευταία περίπτωση, για μια ακόμα φορά η διοίκηση απέδειξε ότι τις θυγατρικές τις δημιούργησε προκειμένου να μειώσει τους μισθούς και να διευκολύνει τις απολύσεις, ειδικά σε αυτούς που δεν είναι πειθήνιοι ή/και έχουνε ξεπεράσει το μέσο όρο ηλικίας στον Όμιλο. Για πολλοστή φορά η διοίκηση επιβεβαίωσε – πέρα από κάθε αμφιβολία – ότι στοχοποιεί με εκδικητικό κι εντελώς μικρόψυχο τρόπο ακόμα κι όσους κάνουν καλοπροαίρετη κριτική στις αποφάσεις της.

Οι τακτικές αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι, παρόλο το παραμύθι για «Harvard case study», υπάρχει κι ένα τέρας που δεν μπορεί να κρυφτεί. Διαπιστώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι με θλίψη ότι, ο πρώην τηλεπικοινωνιακός κολοσσός των Βαλκανίων, έχει πλέον εκποιήσει τις επενδύσεις εξωτερικού. Στο εσωτερικό έχει ήδη διαμελιστεί σε μεσαιομάγαζα για τα οποία, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα, «καλεί» funds κ.α. να αγοράσουν, με βασικό κίνητρο των κατ’ ευφημισμό επενδύσεων τις δυνατότητες ψαλιδισμού των μισθολογίων (μέσω κυρίως των προσωπικών διαφορών) και τις εύκολες απολύσεις (μέσω κυρίως των ατομικών συμβάσεων).

 

blogger templates | Make Money Online