Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Είναι το κτήριο της Ισμήνης 59 ασφαλές για τους εργαζόμενους;


PDF
Είναι το κτήριο της Ισμήνης 59 ασφαλές για τους εργαζόμενους;
(5 όροφοι εργαζόμενων από ΟΤΕ-COSMOTE- COSMOTE E-VALUE  και τρίτες εταιρίες)

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων είναι γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της διοίκησης. Ενώ τα σωματεία που ελέγχονται είτε από την (Δ)ΑΚΕ  είτε από το ΣΥΝΕΝΑ(ΠΑΣΚΕ) και τελικά η ΟΜΕ-ΟΤΕ προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο λέγοντάς τους πως το επόμενο κτήριο που θα μετακομίσουν θα φροντίσει να πληροί όλες τις προδιαγραφές για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων ενώ ταυτόχρονα ταυτίζονται και διαδίδουν το αφήγημα της διοίκησης για δήθεν προειλημμένη  απόφαση για μετακόμιση από το εν λόγω κτήριο.

Για να πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους πρέπει να ξέρετε πώς αν η Αγωνιστική Συνεργασία δεν έκανε καταγγελία τον Απρίλη φέτος σε Επιθεώρηση Εργασίας και Πυροσβεστική για την ακαταλληλότητα του κτιρίου Ισμήνης 59 καμιά διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ  δεν θα έκανε το παραμικρό για την μετακίνηση των εργαζόμενων από αυτό το κτήριο που έχει υποστεί ένα κάρο μεταβολές οι οποίες ουδέποτε πήραν την κατάλληλη άδεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του:
1ον γιατί καταρχήν επέβαλε να μετακινηθούν άνθρωποι σε αυτές τις «εγκαταστάσεις» χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και έλεγχος ασφάλειας ή μήπως υπήρξε και τον παρέβλεψαν; 
2ον γιατί από τις 23/11/2018 που με επιστολή της αρμόδιας Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας επισημάνθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που είχαν διαπιστωθεί και παρά τις διαρκείς ειδοποιήσεις δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό. Να σημειωθεί λοιπόν πως δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν, όλοι (διοίκηση και συνδικάτα) ήταν ενήμεροι της κατάστασης και δεν έκαναν τίποτα.
3ον γιατί για να  καλύψει όλες τις ευθύνες που προκύπτουν επιδίδεται σε ένα άνευ όρων όργιο διασποράς ψεύδους, ότι δήθεν η κάλυψη 5 (πέντε) πλήρων ορόφων στο κτήριο της Ισμήνης 59 ήταν προσωρινή (έκλεισε χρόνος από την αρχική εγκατάσταση) και πως είχαν σκοπό να μετακομίσουν μόλις εύρισκαν τον κατάλληλο χώρο.

Σύμφωνα με την έκθεση της πυροσβεστικής ο χώρος δεν πληροί τις προδιαγραφές για την ασφάλεια των εργαζόμενων και πρέπει να αδειάσει.

Τέτοια εχέγγυα θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί είτε από τα σωματεία, είτε από την ομοσπονδία, αλλά είτε από τις επιτροπές υγείας και ασφάλειας, αλλά προπαντός έπρεπε να έχουν  διασφαλιστεί από τον Όμιλο ΟΤΕ όπως εκ του νόμου οφείλει.  
Οι επιτροπές υγείας και ασφάλειας εδώ θα μπορούσαν να παίξουν αποφασιστικό ρόλο αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχουν πολυδιασπαστεί με ευθύνη της ηγεσίας των συνδικάτων τις αποδυναμώνει και τις καθιστά ουσιαστικά ανίσχυρες να παίξουν τον ρόλο που θα έπαιζε αν υπήρχε μια επιτροπή που η κάθε εταιρία είναι υποχρεωμένη βάση νόμου και να  ενημερώνει και να δέχεται τον έλεγχό της. Υπάρχει λοιπόν και το πλαίσιο και τα μέσα να υπερκεράσουμε την αδράνεια και να βάλουμε σε λειτουργία όπλα πίεσης προς την ανάλγητη διοίκηση αλλά και τα αδρανή σωματεία. Οι επικείμενες εκλογές επιτροπών υγείας και ασφάλειας  πρέπει να γίνουν στον άξονα της μίας επιτροπής που εκ του νόμου θα υποχρέωνε την διοίκηση να μην δρα ανεξέλεγκτα όπως με το κτήριο της Ισμήνης 59.

Τρόποι υπάρχουν αρκεί να υπάρχει θέληση. Είμαστε δυνατοί αρκεί να το πιστέψουμε.
Βάλτε τέρμα στον φόβο. Η ζωή μας δεν τιμάτε με κανενός είδους «κόστος».

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

Μπορεί να σταματήσει η συνδικαλιστική ηγεσία να είναι θεατής στην ταλαιπωρία των εργαζομένων στην Παιανία;


 PDF

Μπορεί να σταματήσει η συνδικαλιστική ηγεσία να είναι θεατής στην ταλαιπωρία
των εργαζομένων στην Παιανία;

Η μείωση των δρομολογίων στην Παιανία ξεχειλίζει το ποτήρι της εργασιακής ειρήνης. Η διοίκηση δεν κάνει πια ούτε τον κόπο για μια σοβαρή οικονομοτεχνική, λογική, ηθική ή άλλη τεκμηρίωση. Tο κόστος είναι ασήμαντο, το κτήριο βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αττικής και οι εργαζόμενοι ταλαιπωρούνται καθημερινά να πάνε στη δουλειά τους παρόλο που βλέπουν τους μισθούς & το διαθέσιμο εισόδημά τους να ψαλιδίζονται διαρκώς, αλλά και την εργοδοτική συμπεριφορά να γίνεται ολοένα και πιο αλαζονική.

Όλες οι εταιρίες που σέβονται το προσωπικό τους, μισθώνουν λεωφορεία για τη μεταφορά των εργαζομένων τους σε απόμακρα σημεία όπως και η νομοθεσία ορίζει. Πως είναι δυνατόν μια εταιρία που μοίρασε καθαρά πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ στην τελευταία οικονομική χρήση, να είναι φειδωλή ακόμα και σε συγκριτικά ελάχιστα ευρώ που αντιστοιχούν ώστε οι εργαζόμενοι να μη φτάνουν χιλιο-ταλαιπωρημένοι στη δουλειά τους ή μήπως αυτός είναι τελικά ο στόχος;

Διαφαίνεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι στη διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ το έργο που της έχει ανατεθεί από τη γερμανική ηγεσία είναι η συστηματική υποτίμηση των Ελλήνων εργαζομένων βάση και του σχεδίου για εσωτερική υποτίμηση. Είναι απορίας άξιο πως για μια μικρή διαφορά κόστους επιφέρει άλλη μια βλαπτική μεταβολή σε ακόμα μια μερίδα εργαζόμενων. 

Υπάρχουν λοιπόν και τεράστιες ευθύνες όσων συνδικαλιστικών φορέων αδρανούν και είναι οι περισσότεροι, αλλά και όλων εμάς των μικρότερων παρατάξεων που δεν έχουμε καταφέρει να σας πείσουμε ότι  μπορούν να γίνουν πράγματα χωρίς τις παρατάξεις που έχουν ποδηγετήσει τα συνδικάτα εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, είναι πια απαραίτητο ο καθένας να πιέσει  εκπροσώπους που έχει εκλέξει, ώστε να λάβει επιτέλους τέλος η ανυπαρξία της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των πρωτοβάθμιων συνδικάτων  στα προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι. Από την άλλη υπάρχουν μέσα να υπερκεράσουμε  την αδράνεια και να βάλουμε σε λειτουργία όπλα πίεσης προς την ανάλγητη διοίκηση αλλά και τα αδρανή σωματεία. 

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ και τα σωματεία αφού δεν μπορούν να αναγκάσουν την διοίκηση να έχει τα απαραίτητα λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων τότε με τα χρηματικά διαθέσιμα που έχουν ας προασπίσουν τους εργαζόμενους στο συγκρότημα της Παιανίας επαναφέροντας τα λεωφορεία που έχουν κοπεί το μικρό  κόστος των οποίων μπορούν να το επωμιστούν τα ταμεία τους. Έτσι θα είναι ευχαριστημένοι και οι εργαζόμενοι γιατί θα πιάσουν τόπο οι συνδρομές τους.

Αν  δεν αλλάξει είτε η ηγεσία, είτε η πορεία των συνδικάτων στον ΟΤΕ, αυτός μάλλον θα είναι ο ρόλος που θα έχουν στο μέλλον μαζί με τους ρόλους του γραφείου παροχής νομικών συμβουλών και του εξωραϊστικού συλλόγου.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

1η εφαρμογή των job families: Ενυπόγραφη βλαπτική μεταβολή για τους υπεύθυνους έργων


 PDF

1η εφαρμογή των job families:
Ενυπόγραφη βλαπτική μεταβολή για τους υπεύθυνους έργων

Είχαμε επισημάνει εξαρχής ότι τα job families καμία άλλη χρησιμότητα δεν είχαν για τη διοίκηση, παρά μόνο να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους στον Όμιλο ΟΤΕ. Έτσι, λοιπόν, η διοίκηση ΟΤΕ – Deutsche Telecom απαιτεί καταρχήν από τους υπεύθυνους έργων που δεν έχουν υφισταμένους, να υπογράψουν νέα Σύμβαση (!) στην οποία να δέχονται – μεταξύ άλλων – ότι αν και δεν θα είναι πια μέρος της διοίκησης (θα μεταφερθούν από το management ladder στο professional ladder), εντούτοις δεν θα δικαιούνται αμοιβή για πρόσθετη απασχόληση (υπερεργασία, υπερωρία, νυχτερινό και εξαιρέσιμο)!! Η συγκεκριμένη παράγραφος αφήνει άναυδους όσους εργατολόγους τη διάβασαν, διότι είναι εντελώς έκνομη.
 
Πρόκειται για τεράστιο αλαζονικό θράσος της διοίκησης ΟΤΕ – Deutsche Telecom που δεν σέβεται στοιχειώδη δικαιώματα που προκύπτουν από την εργατική νομοθεσία και τα οποία ακόμα και οι 600 μνημονιακοί νόμοι δεν κατέπνιξαν. Το παράνομο ιδιωτικό συμφωνητικό - σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι έργου αναφέρει, επίσης, ότι το επίδομα θέσης τους (που μέχρι πρότινος καλύπτονταν από τη Συλλογική Σύμβαση) θα αποτελεί οικειοθελή παροχή που η εταιρία θα μπορεί να τους το αφαιρέσει ανά πάσα στιγμή! Με το συγκεκριμένο τρόπο, απομακρύνεται απροκάλυπτα ένας επιπλέον αριθμός εργαζομένων από τη συλλογική ρύθμιση. Η τακτική αυτή έχει ακολουθηθεί και με άλλη μερίδα νέων συναδέλφων πριν από έναν χρόνο και αποτελεί πλέον βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να  σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε.

Αναδεικνύεται, λοιπόν, ολοκάθαρα η πρακτική της διοίκησης να υποσκάπτει διαρκώς τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κατά συνέπεια την δύναμη του συνδικάτου, με το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε». Μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο όπου ξεκινάει η νέα διαπραγμάτευση με δικαιολογημένες προσδοκίες αυξήσεων για όλους, ώστε να αναπληρωθούν οι εισοδηματικές μας απώλειες από τον επί σειρά ετών υπερκερδοφόρο Όμιλο ΟΤΕ (εντός και εκτός μνημονίων). Η Αγωνιστική Συνεργασία αντιλαμβανόμενη την γενική αδράνεια, πήρε την πρωτοβουλία και κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας το εν λόγω Ιδιωτικό Συμφωνητικό ως παράνομο. Καλούμε, έτσι, στην πράξη κι όχι στα λόγια την διοίκηση να σταματήσει να παρανομεί. 

Επιπλέον καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να «ξεπαγώσει» (έτσι είπαν ότι έκαναν Πρόεδρος και Γραμματέας στο Δ.Σ. 9/5/2019) (sic) την τριμερή που έχει ζητήσει από τις 11 Απριλίου 2019 με το Υπουργείο για όλα τα συσσωρευμένα θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας της (Ιδιωτικό Συμφωνητικό, καλυμμένες απολύσεις φυλάκων, lockout Πάρνηθας, μονοπρόσωπα συνεργεία, ανακοινωμένες στην συνέλευση μετόχων για αποσχίσεις-μεταφορές έργου, κλιμάκια, άρνηση παράδοσης στοιχείων για διεξαγωγή εκλογών Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας κλπ.). Τέλος, καλούμε τα πολιτικά κόμματα και ειδικότερα την κυβέρνηση να σταματήσουν την  ασυδοσία της ορισμένης από την Deutsche Telecom διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online