Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΣΕWIND: Στάση εργασίας την Παρασκευή 7/12 08.00 με 11.00 - Συνεχίζουμε τον αγώνα μας - δεν υπογραφεί κανείς την απόλυσή του


ΠΑΣΕWIND: Στάση εργασίας την Παρασκευή 7/12 08.00 με 11.00 - Συνεχίζουμε τον αγώνα μας - δεν υπογραφεί κανείς την απόλυσή του
Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στην τέταρτη μέρα από τις πέντε που έχει ορίσει η εργοδοσία για να αποφασίσουν οι συνάδελφοι στο τηλεφωνικό κέντρο και το backoffice αν θέλουν να βγουν εθελοντικά στην ανεργία.
Στη σημερινή γενική συνέλευση ανανεώσαμε την απόφαση πως δε πρόκειται να υποχωρήσουμε, πως δε πρόκειται να τους χαρίσουμε χρόνια εργασίας, θυσιών, βραδινών και ατελείωτων βαρδιών, γιορτών και αργιών μακριά από τις οικογένειες μας!
Έδω και τέσσερις μέρες οι συνάδελφοι στις εμπλεκόμενες διευθύνσεις έχουν σταματήσει τη δουλειά, δίνουν μαζί με το σωματείο τον αγώνα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Wind αλλά και σε όλο τον κλάδο να δείξουν την αλληλεγγύη τους!
Συμμετέχουμε όλοι στην στάση εργασίας την Παρασκευή 7/12 08.00 – 11.00 και στην συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της Λ.Αθηνών
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας – δεν υπογραφεί κανείς την απόλυσή του
Απαιτούμε την γραπτή δέσμευση της διοίκησης της Wind για δύο χρόνια για τα παρακάτω:
1.      Ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση συναδέλφου από τις εμπλεκόμενες διευθύνσεις
2.      Ότι δε θα υπάρξει καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων στις εμπλεκόμενες διευθύνσεις σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
3.      Ότι δε θα γίνει καμία αποκοπή έργου των εμπλεκόμενων διευθύνσεων και μεταβίβαση του σε εργολάβο.
4.      Ότι δε θα προχωρήσει η μετακίνηση των τμημάτων. θεωρούμε την δικαιολογία της μετακόμισης προσχηματική δεδομένου πως η λειτουργιά των τμημάτων γίνεται εδώ και χρόνια χωρίς πρόβλημα από το κτίριο της Λ. Αθηνών και μόνο στόχο έχει να ωθήσει τους συναδέλφους σε αποδοχή της εθελουσίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Ο κατήφορος στο δίκτυο καταστημάτων γίνεται μη αναστρέψιμος

Αθήνα 5/12/2018
Ο κατήφορος στο δίκτυο καταστημάτων γίνεται μη αναστρέψιμος
Η απόσχιση των καταστημάτων της Αργυρούπολης και του Λαυρίου, με τη μορφή franchise από τον κεντρικό κορμό των καταστημάτων Cosmote και η ουσιαστική απόσχισή τους από τον Όμιλο ΟΤΕ, σηματοδοτεί νέες αρνητικές εξελίξεις τόσο στις εργασιακές σχέσεις όσο και στην ισχυρή παρουσία της εταιρίας στην ελληνική αγορά.
Η Διοίκηση σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την ηγεσία της ΟΜΕ, έχει αφανίσει κάθε είδους κρίση για τις «επιχειρηματικές» της αποφάσεις. Οποιοσδήποτε όμως, έχει επαφή με την πραγματικότητα διαπιστώνει εύκολα την ολοένα αυξανόμενη συρρίκνωση του πάλαι ποτέ τηλεπικοινωνιακού κολοσσού των Βαλκανίων και την διαρκώς υποβαθμιζόμενη ποιότητα παρεχόμενων: αποκατάσταση βλαβών επιπέδου δεκαετίας 1980, καταργήσεις και ενεργοποιήσεις συνδέσεων πολύ μακριά από το 48/24 ώρες και πολύ κοντά στο 48/24 μέρες,  εργασιακές σχέσεις σε πορεία διαρκούς ελαστικοποίησης και εντατικοποίησης, παλινωδίες από την αμφιλεγόμενη κατάργηση του brand name ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία κλπ. Κι όλα αυτά στο βωμό μιας πρόσκαιρης μεγέθυνσης των αποτελεσμάτων χρήσεως, των κερδών και των μερισμάτων.
Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζεται ο διαμελισμός και η απομάκρυνση κάθε δραστηριότητας από τον Όμιλο προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας, αδιαφορώντας για το ότι έτσι πλήττεται κάθε είδους προοπτική κι ελπίδα ανάπτυξης της εταιρίας, των τηλεπικοινωνιών αλλά και για το ότι αποτελεί επιπλέον τροχοπέδη για την ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας. Πράγματι, στη Ελλάδα υπάρχουν πλούσιοι Όμιλοι με φτωχούς εργαζόμενους που έχουν ακόμα πιο φτωχό μέλλον.
Το franchise του ήδη ευνουχισμένου δικτύου καταστημάτων (θυμίζουμε ότι η Διοίκηση έχει κλείσει το 75% των καταστημάτων που υπήρχαν ανά την Ελλάδα, παρόλη τη ρητή και ήδη καταπατημένη υπόσχεση πως δεν θα το συρρικνώσει περεταίρω), αποτελεί οριακό σημείο στην επικίνδυνη κατηφόρα των εργασιακών μας σχέσεων, αλλά και της μελλοντικής επιβίωσης ως Όμιλος ΟΤΕ. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια καθαρών κερδών έχουν ήδη ταξιδέψει στο βασικό μέτοχο (βλέπε γερμανικό δημόσιο), ο οποίος με τη βοήθεια ευρωπαϊκών προγραμμάτων έχει και την πλήρη ιδιοκτησία τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην περιφέρεια (βλέπε rural), για την χρήση των οποίων θα πληρώνει ο λαός εσαεί. Αυτό που διαφαίνεται ότι θα παραμείνει, είναι ένας αποστεωμένος Όμιλος, τύποις ΟΤΕ, δίχως αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία, δίχως δίκτυο καταστημάτων, εκτεταμένο outsourcing και με επινοικιαζόμενους εργαζομένους που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες και να ανταπεξέλθουν στα φορολογικά τους βάρη.
Η Αγωνιστική Συνεργασία, πρότεινε σε σχετική συνεδρίαση της Εκτελεστικής την ανάληψη δράσης με την κατάληψη κάποιων κεντρικών καταστημάτων (π.χ. Συντάγματος, Mall) και την παράλληλη ενημέρωση του κοινού για την υποβάθμιση  υπηρεσιών και σημείων εξυπηρέτησής του. Η πρόταση αυτή φυσικά δεν υποστηρίχθηκε από την ηγεσία της ΟΜΕ. Ταυτόχρονα δεν αποφασίστηκε από κανένα όργανο, καμία μορφή άμεσης δυναμικής αντίδρασης.  Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους εργαζομένους στον Όμιλο ΟΤΕ και ιδιαίτερα στο δίκτυο καταστημάτων, να κάνουν παρατεταμένη σιγή προκειμένου να μην ξυπνήσουν την ΟΜΕ, τον ΠΑΣΕ και τα άλλα σωματεία από τον πολυετή λήθαργό τους.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΣΕ-WIND: Δεν ξεπουλάμε !


                                   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND
 

ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!

Η διοίκηση της Wind πρωί πρωί σήμερα κάλεσε το σωματείο για μια ενημέρωση για «τρέχοντα» ζητήματα. Τι θα μπορούσαν να είναι όμως αυτά τα τρέχοντα; Όταν εδώ και μήνες αρνείται οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση για τις απολύσεις, για την αναδιάρθρωση όλης της εταιρείας, για τους εκβιασμούς, για την ενταντικοποίηση, για τους μισθούς των νεοπροσλαμβανόμενων.
Τα τρέχοντα λοιπόν είναι το «νέο» Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ή αλλιώς το νέο πλάνο της διοίκησης για το ξεπάστρεμα όσων εργαζομένων έχουμε απομείνει, 151 στο σύνολο, στα τμήματα του inbound consumer και business και του backoffice στην Λ.Αθηνών. Αυτή τη φορά βέβαια έχουμε και μια δόση πρωτοτυπίας η δικαιολογία για την εθελούσια είναι η ανακαίνιση του 5ου και του 6ου ορόφου, χρόνιο αίτημα του σωματείου, και η μετακίνηση των τμημάτων αυτών στο κτίριο της Νεαπόλεως.

Ας είναι, το ξέρουμε το έργο καλά, το έχουμε ξαναζήσει:
Πρώτα έρχονται οι απολύσεις συναδέλφων με χρόνια εργασίας και προσφοράς. Ταυτόχρονα τρομοκρατεί, απαξιώνει συνεχώς την εργασία μας, εκβιάζει.
Την ίδια στιγμή δημιουργεί περιρρέουσα ατμόσφαιρα αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το τι θα μας ξημερώσει.
Μέσα σε όλα μας εμπαίζει για την σύμβαση λέγοντας ότι οι μισθοί μας είναι εξωπραγματικοί. ΠΡΟΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ.

Από την πλευρά μας δεν κάτσαμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε όλα αυτά. Με περιοδείες και συνελεύσεις σε κάθε όροφο, με κινητοποιήσεις και απεργίες βάλαμε εμπόδια, ανακόψαμε τις απολύσεις. Βάλαμε φρένο στην συνεχή εξωπραγματική πίεση σε σειρά τμημάτων.
Δώσαμε το δικό μας μήνυμα ότι δεν θα ξεπουλήσουμε χρόνια εργασίας, θυσιών, βραδινών και ατελείωτων standby.
Ειδικά μετά και την τελευταία πετυχημένη απεργία η εταιρεία πήρε το μήνυμα  από τους εργαζομένους!
Γι’ αυτό προχωρά τώρα σε «εθελουσία» προκειμένου να μας πλασάρει το τυράκι της μελλοντικής ανεργίας

Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι πρόγραμμα «εθελουσίων» αποχωρήσεων. Είναι πρόγραμμα που έρχεται να δώσει συνέχεια στην καθημερινή μερικές φορές αφόρητη πίεση που νιώθουμε. Είναι πρόγραμμα με το πιστόλι στον κρόταφο αποχωρήσεων ή πάρε αυτά και σκάσε, γιατί έτσι και αλλιώς θα σε διώξω, αποχωρήσεων.
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Πρόκειται για εθελουσία ανεργία.
Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Η ανυπαρξία κλαδικής σύμβασης που θα θέτει ένα κατώτατο όριο σε μισθούς και δικαιώματα για το σύνολο των εργαζόμενων στον κλάδο και θα εμποδίζει την εργολαβοποίηση, οι πάνω από 1000 εφαρμοστικοί νόμοι τους διευκολύνουν, αξιοποιούν όλο το αντεργατικό πλαίσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους ώστε να σαρώσουν τα δικαιώματά μας. Θέλουν να περάσουν ακόμα σκληρότερα μέτρα, να απολύουν απευθείας, να εργολαβοποιούν αν καταφέρει και περάσει αυτό το πρόγραμμα της δήθεν εθελούσιας αποχώρησης.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

Στεκόμαστε όρθιοι μπροστά στα τεράστια εκβιαστικά διλήμματα της εργοδοσίας λέμε
ΟΧΙ
στις εθελούσιες απολύσεις

Το όχι αυτό δεν προκύπτει από κανένα εγωιστικό ή αγωνιστικό τερτίπι αλλά από την ίδια την ανάγκη μας για επιβίωση. Προκύπτει από την εξέταση των συνθηκών και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά από 9 χρόνια κρίσης και με την αναπτυξή τους να εντείνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες που βιώνουμε σαν εργαζόμενοι στο σύνολο της ζωής μας.

Τι κερδίζουν όσοι αποδεχτούν;
Δουλειά; Με την ανεργία στον κλάδο να αυξάνεται αντί να μειώνεται; Μην σκάτε όμως θα έχετε wind vision και Netflix
Δουλειά με μισθολόγιο και δικαιώματα;; Απίθανο! Χωρίς κλαδική σύμβαση, με εργολαβίες ελαστικές μορφές απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασία, «μεταμνημονιακούς» μισθούς…

Σύνταξη; Άγνωστο!

Περίθαλψη;  Για ένα χρόνο!

Ασφάλιση και ένσημα; Ούτε για αστείο


ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΣΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΜΕ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ WIND!
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Με αγώνα μαζικό και συνολικό, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους στον κλάδο και με όπλο την ταξική αλληλεγγύη εξασφαλίζουμε – αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη δουλειά. Να μην διαπραγματευτούμε πόσοι από τους συναδέλφους θα μείνουν άνεργοι ή για πόσο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να επιβιώσουν με τα bonus.

Όλοι μαζικά τώρα στην σημερινή ΓΣ του ΠΑΣΕWIND για
Άμεσες κινητοποιήσεις-κοινή δράση-κλιμάκωση του αγώνα

Περνάμε στην αντεπίθεση και απαιτούμε :

1.      Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις
2.      Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ των εργαζομένων με αφετηρία την σύμβαση του 2014 ως βάση για αυξήσεις
·         Ενσωμάτωση των χαμένων - παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό
·         Επέκταση του επιδόματος αγγλικών σε όλα τα τμήματα
·         Κατοχύρωση του πλαισίου της άδειας θηλασμού
·         Επίδομα γάμου σε μονογονεϊκές οικογένειες
·         Καμία ώρα εργασίας απλήρωτη – ΤΩΡΑ τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου, διασφάλιση της πληρωμής των υπερωριών και του επιδόματος Standby όπως ορίζεται από την σύμβαση.
·         Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Wind με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από την Wind
·         Να σταματήσει ο άθλιος διαχωρισμός νέων και παλιότερων εργαζομένων
3.      Καμιά βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων στο σύνολο της εταιρείας σε ωράρια και ώρες δουλειάς, σε αντικείμενο και ευθύνες, στην πληρωμή υπερωριών, στα νυχτερινά, στα επιδόματα.
4.      Άμεσα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας μας και σε όλη την έκταση των εργασιών
5.      Καμία αποκοπή έργου, καμία εργολαβία, καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο -  Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση- προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
6.      Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης - Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online