Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

ΔΤ ΟΜΕ-ΟΤΕ για την Τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τις απολύσεις στον ΟΤΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Βασίλης Βάκος: Η απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ ήταν επιτυχημένη διότι η κοινωνία ήταν μαζί τους

Αναδημοσίευση από ergasianet.gr

Δήλωση του Βασίλη Βάκου, γενικού γραμματέα της ΟΜΕ-ΟΤΕ και μέλους της Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΕ, στο ergasianet.gr, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων ΟΤΕ, στο υπουργείο Εργασίας (13-01-2020), για τις απολύσεις στον υπερκερδοφόρο ΟΤΕ.

Ο Β. Βάκος μιλά για τις απολύσεις, κάνει μια πρώτη εκτίμηση για την απεργία και αναφέρεται στις περαιτέρω κινήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τον αγώνα της για την υπογραφή ΣΣΕ με ανάκτηση απωλειών, με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις της. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, η απεργία των εργαζομένων ΟΤΕ ήταν επιτυχημένη, διότι πέρασαν στην κοινωνία το δίκαιο των αιτημάτων τους, με αποτέλεσμα να είναι μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής: Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους – Απεργούς του ΟΤΕ. Να μην περάσει η Τρομοκρατία

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δίνουν έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα με σκοπό να ανακληθούν οι άδικες απολύσεις της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Όμιλο ΟΤΕ.
Απέναντι σ΄ αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση, η Διοίκηση του ΟΤΕ, έχοντας την πλήρη κάλυψη – στήριξη της Κυβέρνησης, απάντησε με μηνύσεις και συλλήψεις συνδικαλιστών οι οποίοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν τον πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα.
Μηνύσεις και συλλήψεις οι οποίες έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να προχωρήσουν τα σχέδια της Διοίκησης του ΟΤΕ.
Πρόκειται για πρακτικές που έρχονται να ‘’κουμπώσουν’’ σε νομοθετικές ρυθμίσεις, της σημερινής αλλά και της προηγούμενης Κυβέρνησης που αμφισβητούν συνδικαλιστικά δικαιώματα ή και ποινικοποιούν το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν.
Παρόμοιες πρακτικές βίωσαν το προηγούμενο διάστημα και οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ, η Διοίκηση της οποίας αμφισβήτησε ευθέως το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και απείλησε δημόσια με συνέπειες, όσους υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων τους και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις.
Απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές και τον αυταρχισμό της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν με δυναμικούς αγώνες και κινητοποιήσεις, αναζητώντας τα δικά τους όπλα, στην Αλληλεγγύη και την Ενότητα.
Οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής και Κυκλάδων, εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ. Ο αγώνας τους για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, είναι και δικός μας αγώνας.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους του ΟΤΕ
Να μην περάσει η Εργοδοτική και Κρατική Τρομοκρατία

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας
       Γεωργιόπουλος Διονύσιος                               Μέρκος Δημήτριος
Για  να τυπώσετε την ανακοίνωση του Συλλόγου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ε.Ε. της ΕΔΟΘ δηλώνει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ

Η Ε.Ε. της ΕΔΟΘ δηλώνει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους και εκφράζουμε την καταδίκη μας σε όποια προσπάθεια καταστολής των αγώνων τους από την διοίκηση. Αντί για Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, διέταξαν απολύσεις!
Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφεραν την αστυνομία και προσαγάγουν τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις!
Η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί το πάθος της για ακόμα μεγαλύτερη υπερκερδοφορία στον Οργανισμό.
Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να παραιτηθεί τώρα γιατί οδηγεί στην καταστροφή την εταιρεία και τους εργαζόμενους!
Λάθος «εργαλεία» επιλέγουν.
Ο Αγώνας των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης και δίκαιες αμοιβές ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ!

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ


ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αλληλεγγύη στους απεργούς εργαζόμενους του ΟΤΕ
11 Ιανουαρίου 2020

Το ΔΣ της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συνεχιζόμενο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ που με απεργία διάρκειας παλεύουν ενάντια στις απολύσεις και για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καταδικάζει τις συλλήψεις 5 εργαζομένων – συνδικαλιστών στον ΟΤΕ, μετά από εντολή της Διοίκησης του Οργανισμού, προκειμένου να σπάσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων.

Αντί να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, να απολύει και να μηνύει, προκειμένου να χτυπήσει την απεργία, τις διαδηλώσεις και την αποφασιστικότητα των συναδέλφων, ας προχωρήσει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Η αλληλεγγύη στην απεργία είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

    Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!

    Να ανακληθούν, τώρα, οι απολύσεις!

    Υπογραφή, τώρα, Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ ευχαριστεί όλους τους απλούς συναδέλφους που στήριξαν και στηρίζουν αυτόν τον αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο.Λ.Μ.Ε. : Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ


   Ο.Λ.Μ.Ε.                    
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
e-mail:olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 07/1/2020

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value, που μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των δυο σωματείων προκήρυξαν απεργία διαρκείας από τις 21/12 έως τις 12/01. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων, «επινοικιαζόμενων» ή μη. Επίσης, απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας σύμβασης και να ανακληθούν όσες έγιναν την παραμονή πρωτοχρονιάς.
Οι εργαζόμενοι, με την απόφαση τους αυτή δηλώνουν «βάζουμε φρένο στις ορέξεις μίας Διοίκησης που θέλει υπερκέρδη με απολύσεις, με βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ίδιους και όχι σύγχρονες βιώσιμες τηλεπικοινωνίες για την κοινωνία». Από την πλευρά του το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote E-Value Αττικής στην ανακοίνωση του αναφέρει «αποφασίσαμε την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις με το σύνολο των συναδέλφων στον Όμιλο ΟΤΕ, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και για εμάς στην Cosmote – E Value, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις, με βάση το σχέδιο της σύμβασης που έχουμε αποφασίσει».
Ο αγώνας των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value συνδέεται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, για να επιστραφούν όλοι οι κλεμμένοι μισθοί και δικαιώματα, κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ – εργοδοσία. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει εκτός τις αντεργατικές αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, να περάσει νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων και νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, να διεκδικήσουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.
                                                                                      

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Βασίλης Βάκος Γεν. Γραμματέας ΟΜΕ-ΟΤΕ στο kozani.tv

Βασίλης Βάκος Γεν. Γραμματέας ΟΜΕ-ΟΤΕ στο kozani.tv:
"Τα κεντρικά ΜΜΕ δεν έχουν αφιερώσει ούτε τον ελάχιστο χρόνο για να ακουστούν τα αιτήματα μας" (video) 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΤ ΟΤΕ Καστοριάς για την Απεργία στον ΟΤΕ στο Kozani TV

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (Πρόεδρος ΠΕΤ ΟΤΕ Καστοριάς) μιλά στο kozani.tv για την απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ "Αυτή τη στιγμή ο ΟΤΕ έχει τεσσάρων ταχυτήτων εργαζόμενους" (video)


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Χρύσανθος Σαμοΐλης πρόεδρος του ΠΑΣΕ ΟΤΕ Κορινθίας για την Απεργία στον ΟΤΕ στο Super News

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Χρύσανθος Σαμοΐλης, πρόεδρος του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ Κορινθίας και Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, εξηγεί τους λόγους που ώθησαν τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ σε μια πολυήμερη Απεργία και παράλληλα ζητά την κατανόηση και την αλληλεγγύη των πολιτών για την ταλαιπωρία.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Διομήδης Σκαλιστής στο TV 100 - ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ

Ο Διομήδης Σκαλιστής αντιπρόεδρος της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ μιλάει για την Απεργία των Εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ στο δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100


Διαβάστε περισσότερα...

ΑΔΕΔΥ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει τις συλλήψεις 5 εργαζομένων – συνδικαλιστών στον ΟΤΕ, μετά από εντολή της Διοίκησης του Οργανισμού, προκειμένου να σπάσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων.

Αντί να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, να απολύει και να μηνύει, προκειμένου να χτυπήσει την απεργία, τις διαδηλώσεις και την αποφασιστικότητα των συναδέλφων, ας προχωρήσει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπογραφεί συλλογική σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Η αλληλεγγύη στην απεργία είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!

Να ανακληθούν, τώρα, οι απολύσεις!

Υπογραφή, τώρα, Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο πλευρό των απεργών εργαζομένων του ΟΤΕ η ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Στο πλευρό των εργαζόμενων στον ΟΤΕ, οι οποίοι απεργούν εδώ και τρεις εβδομάδες διεκδικώντας αύξηση μισθών, πάγωμα απολύσεων, αλλά και νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στέκεται η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Το .Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας έδωσε στη δημοσιότητα ψήφισμα κάνοντας λόγο για «Τρομοκρατία που δεν θα περάσει». Αναλυτικά:

Ψήφισμα Δ.Σ.ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε (στις 7/1/2020) μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.
Οι 5 συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.
Η αλληλεγγύη στην απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!
Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!
Υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!»

Διαβάστε περισσότερα...

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ καταδικάζει τις συλλήψεις απεργών του ΟΤΕ


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
Ρόδος 08/01/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΕΚΡ καταδικάζει τις συλλήψεις απεργών του ΟΤΕ

Το Ε.Κ.Ρ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις εργαζομένων του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη. Η ενέργεια αυτή έγινε με εντολή της Διοίκησης του ΟΤΕ, προκειμένου να σπάσει το ηθικό των απεργών και να υπονομεύσει τον αγώνα τους.
Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δίνουν σήμερα έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας. Γι’ αυτό έχουν στο πλευρό τους όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η τρομοκρατία, οι απολύσεις και οι ψευδείς μηνύσεις θα βρουν απέναντί τους ενωμένο το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΤΕ, αντί να τρομοκρατεί και να μηνύει τους εργαζόμενούς της, να προχωρήσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπογραφεί Σ.Σ.Ε, που να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και προστασίας της απασχόλησης σε όλο τον Όμιλο.
Το Ε.Κ.Ρ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των εργαζομένων στον Όμιλο του ΟΤΕ και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της ολόπλευρης στήριξης που δίνει με την πολιτική της, στην εργοδοτική ασυδοσία.

 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγία Παρασκευή  8/1/2020
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ  ΟΤΕ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 (ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ   ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ )

Καταγγέλλουμε  την  διοίκηση του  ομίλου ΟΤΕ (Deutsche Telekom ) η οποία  πανικοβλημένη από τη μαζικότητα  της  απεργίας  των εργαζομένων  και την αποτυχία  της να τους τρομοκρατήσει και να τους διασπάσει με  απειλές, εκβιασμούς, και απολύσεις , κατέφυγε στην κατάθεση  μηνύσεων εναντίον συνδικαλιστών  οι  οποίοι  ταχύτατα συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο αυτόφωρο.
Αυτή η κίνηση της διοίκησης  συσπείρωσε  ακόμα περισσότερο  τους εργαζόμενους  στον όμιλο και ξεσήκωσε σχεδόν  όλες  τις ομοσπονδίες, τα εργατικά  κέντρα  και τα σωματεία  σε όλη την Ελλάδα.
Συμπαραστεκόμαστε  στον δίκαιο και μαζικό αγώνα των   εργαζόμενων  του ομίλου ΟΤΕ  όπως και στον αγώνα  των απλήρωτων εργαζόμενων  στη ΛΑΡΚΟ  και συμμετέχουμε  στα  συλλαλητήρια  της  9/1/2020  που οργανώνει η ΟΜΕ- ΟΤΕ στην Αθήνα (11.00 π.μ) και σε όλη την Ελλάδα, όπως  και στο συλλαλητήριο  της  25/1/2020 στην Αθήνα που οργανώνουν  τα σωματεία της  ΛΑΡΚΟ.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online