Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2003

23η Συνέλευση Αντιπροσώπων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΘΗΝΑ 17/02/2003

Στην 23η Συνέλευση Αντιπροσώπων που πραγματοποιήθηκε την 15 & 16 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, με ομόφωνα προκαθορισμένη ημερήσια διάταξη συζήτησης, η ΠΑΣΚΕ, με διαδικασίες παράνομες και αντικαταστατικές εκμεταλλευόμενη την αναντιστοιχία των δυνάμεων του ΚΔΣ και των Συνέδρων, δρομολόγησε παράνομες αποφάσεις που τινάζουν στον αέρα όχι μόνο τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου , αλλά βάζουν σε περιπέτεια την ίδια την ΠΕΤ-ΟΤΕ.
Την στιγμή που οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ βρίσκονται στο τέλος και από 17 μέχρι 21 Μαρτίου τα μέλη της ΠΕΤ-ΟΤΕ θα ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα ψηφίζοντας τα νέα όργανα του Σωματείου, η ΠΑΣΚΕ προχωρά στην μαζική εγγραφή νέων μελών προερχόμενα από τους έκτακτους συμβασιούχους.
Η ενέργεια αυτή, με σκοπό την άλωση της ΠΕΤ-ΟΤΕ και την φίμωσή της όχι μόνο είναι προκλητικά μη ηθική αλλά και κατάφορα αντικαταστατική, φτάνοντας στα όρια του πραξικοπήματος.
 Ειδικά την περίοδο αυτή, που η ΠΕΤ-ΟΤΕ έχει υψώσει φωνή αντίστασης για τις εργασιακές σχέσεις που βάλλονται με τους πάνω από 3500 έκτακτους στον ΟΤΕ οι οποίοι και αμείβονται με τα κατώτατα όρια της ΓΣΕΕ .
 Με ένα διαγωνισμό σε εξέλιξη, που δεν καλύπτει τα κενά που υπάρχουν στις πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης.
 Με μια Διοίκηση που δεν προστατεύει τα συμφέροντα της επιχείρησης τα οποία βάλλονται από την ΕΕΤΤ και τους ανταγωνιστές.
 Και τέλος με ένα Ασφαλιστικό ανοικτό με την ΠΑΣΚΕ να επιδιώκει να οδηγήσει σε λήψη απόφασης ένταξης στο ΙΚΑ.
Σ’ αυτή την κορύφωση και αυτή τη στιγμή, πραξικοπηματικά εθισμένοι στην αλαζονεία της εξουσίας και κάτω από το βάρος του εκλογικού αποτελέσματος που προμηνύεται, η ΠΑΣΚΕ προσπαθεί να παίξει το τελευταίο της χαρτί όχι μόνο για να φιμώσει την ΠΕΤ-ΟΤΕ αλλά δεν διστάζει να βάλει σε περιπέτεια το σύνολο του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο του ΟΤΕ και όχι μόνο.
Στο παιχνίδι αυτό χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό το ιερό δικαίωμα στην εργασία ανθρώπων που επι σειρά ετών τους είχε εκμεταλλευτεί δουλεμπορικά μέσω εργολάβων και με την πλειοψηφία που ΔΕΝ ΕΙΧΕ η ΠΑΣΚΕ στην ΠΕΤ-ΟΤΕ κατορθώσαμε όλοι αυτοί να έχουν συμβάσεις μέσω του ΟΤΕ και να μπορούν να διεκδικούν την θέση που τους ανήκει.
Η προσπάθειά της δε να συνδέσει την στάση μας για το θέμα της εγγραφής με την μονιμοποίηση ή όχι των συναδέλφων εκτάκτων, είναι τόσο ανήθικη όσο και το κατάπτυστο εργολαβικό που τους ωθεί να υπογράψουν για να πετύχει τον σκοπό της η ΠΑΣΚΕ παίζοντας με την αγωνία όλων αυτών που διεκδικούν μια θέση στον ήλιο.
Από την πλευρά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε και να υπερασπίσουμε την νομιμότητα, το Καταστατικό, τον Ν1264 αλλά και την εσωτερική αυτονομία και λειτουργία του Σωματείου, από παρενέργειες που βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα θα προκύψουν και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη οδό για την ακύρωση της αντικαταστατικής και παράνομης αυτής απόφασης.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online