Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Πρωτομαγιά 2009


.
Να σταματήσουμε τις αντεργατικές πολιτικές
Στην ενότητα η δύναμη, στον αγώνα η νίκη


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε δεινή θέση. Η διεθνής οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα μας και σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δημιουργούν ένα τεράστιο κύμα, που απειλεί να σαρώσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, που έχει ακόμη παραμείνει. Οι απολύσεις, το χτύπημα των συμβάσεων, η λιτότητα το πάγωμα των μισθών, των συντάξεων, οι εργασιακές σχέσεις– λάστιχο, η αύξηση της ανεργίας, ο περιορισμός των κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων, η έκρηξη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, είναι στην ημερήσια διάταξη σ’ όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι οργανώνουν τις αντιστάσεις τους, συσπειρώνονται, σχεδιάζουν νέους αγώνες.
Την κρίση δεν θα πρέπει να πληρώσει για μία ακόμα φορά η εργατική τάξη.
Η φετινή Πρωτομαγιά θα είναι μία νέα αφετηρία νέων ταξικών αγώνων.
Οι αξίες της ταξικής πάλης, της αγωνιστικής ενότητας πρέπει να εμπνέουν τους σημερινούς αγώνες των εργαζομένων, για έναν νέο κόσμο που οι άνθρωποι θα είναι πάνω από τα κέρδη.
Αντιπαλεύουμε την κυβερνητική πολιτική που συνεχίζει να ισοπεδώνει τα εργατικά δικαιώματα με την ανοχή και διευκόλυνση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία που με την κάλυψη του ΣΕΒ αλλά και με τις κυβερνητικές παροτρύνσεις εφαρμόζει το αντεργατικό δόγμα μισή δουλειά – μισός μισθός –μισή ζωή.
Παλεύουμε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα είναι ισχυρό, γιατί θα είναι ασυμβίβαστο, ενωμένο, αυτόνομο από κυβερνήσεις, εργοδοσία και κόμματα. Γι’ αυτό αποκρούουμε και τις συμβιβαστικές πολιτικές του εναλλασσόμενου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) αλλά και την διασπαστική πρακτική του ΠΑΜΕ.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

Για:


  • Να σταματήσει η πολιτική λιτότητας, το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, η χορήγηση αντί αυξήσεων εκτάκτων βοηθημάτων.

  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις με ελάχιστο μισθό 1300 ευρώ.

  • Επιδόματα ανεργίας στο 80% του μισθού, κατώτερη κύρια σύνταξη στα 20 ημερομίσθια.

  • Nα μπει φραγμός στις απολύσεις.

  • Ουσιώδη μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια.

  • Nα ακυρωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει τη μείωση του χρόνου εργασίας και τη μείωση μισθού. Να ανακληθούν όλες οι εκβιαστικές συμφωνίες. Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στις επιχειρήσεις.

  • Nα εφαρμοστεί 35ωρο και οι σταθερές εργασιακές σχέσεις, χωρίς ελαστικότητες.
    Nα καταργηθεί η επισφαλής εργασία. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, ενιαία μόνιμη σχέση στο Δημόσιο.

  • Nα ισχυροποιηθεί το σύστημα κοινωνικής προστασίας και το Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Να επιχορηγηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, να κατοχυρωθούν και να διευρυνθούν τα δικαιώματα των συνταξιούχων και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του ΔΕΚ που με πρόσχημα την ισότητα καταργεί το κοινωνικό χαρακτήρα στο δημόσιο και τα δικαιώματα των γυναικών. Ενίσχυση του κοινωνικού μισθού και των κοινωνικών υποδομών.

  • Nα ενισχυθεί ο ρόλος του δημόσιου τομέα. Δημόσιος πόλος στο τραπεζικό σύστημα και ριζική αλλαγή των όρων λειτουργίας του. Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών. Δημόσια και ποιοτικά αναβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία.

  • Περισσότερους φόρους στις μεγάλες επιχειρήσεις και εισοδήματα- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

  • Ίσα Δικαιώματα για τους μετανάστες

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Τιμούμε τους αγώνες της τάξης μας. Η συνέχιση του αγώνα με μεγαλύτερη δύναμη στις σημερινές συνθήκες, η εξασφάλιση της συλλογικής δράσης σε μία περίοδο έξαρσης του ατομικισμού, η αισιοδοξία ότι παρά τις διαψεύσεις του 20ου αιώνα υπάρχει η δυνατότητα για ένα νέο σοσιαλιστικό όραμα, όπου θα πραγματώνεται η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Ισότητα και η Αλληλεγγύη, αποτελούν την καλύτερη υπόσχεση για όσους στο παρελθόν έδωσαν και τη ζωή τους για τα δίκαια της εργατικής τάξης.
Η κρίση του καπιταλισμού δε θα γίνει δική μας κρίση. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Ο αγώνας μας συνεχίζεται.
Η εργατική τάξη θα γίνει ο φορέας των ριζοσπαστικών αλλαγών στις σύγχρονες κοινωνίες στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε παγκόσμιο επίπεδο.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

.

 

blogger templates | Make Money Online