Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

14-10-09

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες στη WIND και στη VODAFONE ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απολύσεις και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, αναδεικνύουν την ανάγκη μιας οργανωμένης απάντησης του Συνδικαλιστικού κινήματος σε αυτές τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Ο αγώνας αυτός γίνεται σε μια περίοδο που με πρόφαση την οικονομική κρίση επιχειρούν να ανατρέψουν τα εργασιακά δικαιώματα προχωρώντας σε απολύσεις και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις Γίνεται σε μια περίοδο που προσπαθούν να επιβάλουν την τρομοκρατία του φόβου, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε τέτοιους εργασιακούς χώρους, όπως οι τηλεπικοινωνίες, που κυριαρχούσε η εργοδοτική αυθαιρεσία, νεοσύστατα σωματεία ανοίγουν νέους δρόμους υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα, οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων και έχουν κατακτήσεις.

Τέτοια ζωντανά παραδείγματα δείχνουν το δρόμο για την ανάγκη της οργανωμένης παρέμβασης, της οργανωμένης αντίστασης και της συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική εκμετάλλευση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπόρευσή της στον αγώνα των εργαζομένων στις εταιρίες wind και Vodafone. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

 

blogger templates | Make Money Online