Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης - Όλοι στην Απεργία την Πέμπτη 8 Ιούλη


ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ - 10 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι,
Κυβέρνηση, Ε.Ε και ΔΝΤ συνεχίζουν την πιο βάρβαρη αντεργατική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους.Προωθούν τα πιο αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν ποτέ, καθιερώνουν «Νέα Χάρτα για την εργασία και την ασφάλιση» καταργώντας και τις ελάχιστες εγγυήσεις που υπήρχαν για τους εργαζόμενους, ενώ παρέχουν πλήρη ασυδοσία στους εργοδότες. Με την ψευδεπίγραφη επίκληση της «σωτηρίας της πατρίδας» η κυβέρνηση έχει γυρίσει τη πλάτη στη κοινωνία και στους εργαζόμενους και έχει στρέψει το βλέμμα της στη διάσωση του άδικου και εκμεταλλευτικού
συστήματος των οικονομικά ισχυρών, εφαρμόζοντας σκληρές οικονομικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, λεηλατώντας το κράτος, τη δημόσια περιουσία, τα κοινωνικά αγαθά, οδηγώντας την οικονομία στην ύφεση και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και μετατρέποντας τη χώρα σε παράδειγμα αντεργατικού προτεκτοράτου, καταστρατηγώντας ακόμη και το ελληνικό σύνταγμα.
Με όχημα το κατάπτυστο Μνημόνιο, μετά το σφαγιασμό των μισθών στο Δημόσιο και σε όλες τις συντάξεις,μετά τη νέα φορολογική επιδρομή στα εισοδήματα και τη ληστρική αύξηση του ΦΠΑ ήρθε η ώρα της μεγάλης σαρωτικής ανατροπής στο ασφαλιστικό σύστημα που οδηγεί στην πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, αφού πρώτα μεθοδευμένα και διαχρονικά την υπονόμευσαν και την πριόνισαν με τις πολιτικές τους, τόσο η σημερινή όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Η κυβέρνηση διαπράττει το μεγάλο έγκλημα και ξεθεμελιώνει την κοινωνική ασφάλιση με το νομοσχέδιο έκτρωμα που προωθεί για ψήφιση στη Βουλή που αυξάνει τις εισφορές, τα όρια ηλικίας, τα χρόνια εργασίας που επιδεινώνουν την υψηλή ανεργία, μειώνει το ύψος των συντάξεων και καθιερώνει «συντάξεις» που είναι προνοιακά επιδόματα ντροπής, αποσύρει την ευθύνη του κράτους από την χρηματοδότηση της ασφάλισης και την παραδίδει στην τύχη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Εργαζόμενοι και Συνδικάτα πρέπει να δώσουμε μαζικά τη μάχη ενάντια στο συντελούμενο έγκλημα της διάλυσης του Ασφαλιστικού, του σφαγιασμού των μισθών και της διάλυσης των ΣΣΕ.
Οι προσπάθειες ορισμένων να κουκουλώσουν τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και να εμφανίσουν ένα κλίμα συναίνεσης δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν κανέναν και οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Ανεξάρτητα από την κριτική μας για τις τακτικές της πλειοψηφίας των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος και τις μορφές δράσης η σημασία της απεργίας στις 8 Ιούλη είναι σημαντική και η επιτυχία της πρέπει να γίνει υπόθεση για κάθε εργαζόμενο. Ταυτόχρονα πρέπει να πιέσουμε για ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων με στόχο την ανατροπή όλων των πολιτικών του κατάπτυστου Μνημονίου Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε- Βγείτε στους δρόμους.
ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΣΕ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ - ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΗ - 10 π.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 9:30 Π.Μ

 

blogger templates | Make Money Online