Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αυτόνομη Παρέμβαση - Σε κυβέρνηση των εργοδοτών έχει μετατραπεί η κυβέρνηση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21/7/2010

ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Στο γύψο βάζει τους εργαζόμενους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την απόφασή της να προχωρήσει σε αντισυνταγματική νομοθετική παρέμβαση και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, που θα καταργεί κάθε Συλλογική Σύμβαση και Διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ οι οποίες εξασφαλίζουν αυξήσεις μεγαλύτερες από την Ε. Γ. Σ. Σ. Ε.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε κυβέρνηση των εργοδοτών και εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές τους για πάγωμα των μισθών προς όφελος του κεφαλαίου, προς τούτο δε ο συνταγματολόγος υπουργός της καταργεί το σύνταγμα.
Πρόκειται για ωμή, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική παρέμβαση που φανερώνει την πλήρη υποτέλεια της κυβέρνησης και του συνταγματολόγου υπουργού Εργασίας (!) στις εντολές των βιομηχάνων και των κυρίαρχων καπιταλιστικών κύκλων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν συμβάλει στα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας που επικαλείται η κυβέρνηση.
Γνωρίζουμε κύριοι της κυβέρνησης ότι «έχετε αναλάβει δεσμεύσεις» όπως, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός σας, δεσμεύσεις υποτέλειας στους διεθνείς καπιταλιστικούς κύκλους και λεηλασίας των εργατικών εισοδημάτων προς όφελος των επιχειρήσεων.
Σας δηλώνουμε όμως ότι «εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις». Να υπερασπίσουμε τα εισοδήματά μας, τις κατακτήσεις μας, τα δικαιώματά μας για ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας.

 

blogger templates | Make Money Online