Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ζήτω η Ενωτική Εργατική Πρωτομαγιά

Εμείς δεν χρωστάμε και δεν πληρώνουμε, δεν παραδίδουμε τα δικαιώματα μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τους αγώνες, τις θυσίες και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και υπενθυμίζει σε όλους μας ότι, τίποτα δεν χαρίστηκε. ΟΛΑ κατακτήθηκαν.

Σήμερα, που το μεγάλο κεφάλαιο αντεπιτίθεται για να ξαναμοιράσει τον πλούτο με πιο άνισους όρους για τους εργαζόμενους, ζούμε την πιο σκληρή και βάρβαρη επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την τρόικα εκποιούν το δημόσιο πλούτο σε τιμή ευκαιρίας, χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως πειραματόζωα για να εφαρμοστούν οι καταστροφικές εφευρέσεις των μνημονίων μέσα από τα οποία θα ξαναχτίσουν μια κοινωνία με μεγαλύτερες ανισότητες.

Ενώ όμως αποδεικνύεται ότι τα μνημόνια δεν δίνουν λύση αλλά βυθίζουν την χώρα πιο βαθιά στην ύφεση, προετοιμάζουν νέα διαρκή λιτότητα με βάση το σύμφωνο για το ευρώ, διαλύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και μετατρέπουν τα κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύσιμα είδη πολυτελείας.

Τα συνεχή μέτρα για το έλλειμμα και τον περιορισμό των δαπανών έχουν μια κατεύθυνση μόνο: πρόσθετα φορολογικά βάρη για τον λαό, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων (ανεργίας, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων κλπ), δραματική μείωση μισθών και συντάξεων (επικουρικών, ΕΚΑΣ, κλπ), αύξησης της έμμεσης φορολογίας, νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, ακρίβεια και φτώχεια.

Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις μετατρέπουν σε ατομικές για να μπορούν να εκμεταλλεύονται πιο στυγνά την εργατική τάξη, καταργούν κάθε προστασία του εργατικού Δικαίου για να εγκαταστήσουν ένα μοντέλο εργασίας που θα μπορούν με απόλυτη ασυδοσία να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Οι συνέπειες της πολιτικής τους είναι πλέον ορατές, αφού η φτώχια εξαπλώνεται, η ανεργία ουσιαστικά ξεπερνάει το 20%, το 37% των νέων είναι άνεργοι.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικα αλλά και των γενικότερων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προωθούν μια κοινωνία με φτώχια, ανεργία και εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι όμως γνωρίζουμε ότι οι κατακτήσεις μας που σήμερα γκρεμίζονται κερδήθηκαν μέσα από τις πρωτομαγιές και τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Η Πρωτομαγιά του 2011 θα είναι αφετηρία μεγάλων κινητοποιήσεων για να προστατεύσουμε κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους απέναντι στη λαίλαπα της καταστροφής, στην αντεργατική επιδρομή να ξεσηκωθούν, να βγουν στους δρόμους και να χτίσουμε τις δικές μας εργατικές πρωτομαγιές, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Αθήνα: Προσυγκέντρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης,

Πρωτομαγιά 10:30 π.μ. Πολυτεχνείο.

Συγκέντρωση συνδικάτων 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος


 

blogger templates | Make Money Online