Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση - 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ



26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ
 ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΣΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ πρέπει να εξελιχθεί η Γενική Απεργία στις 26 Σεπτέμβρη, με πραγματικούς πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, όλη την κοινωνία που θυσιάζεται στο βωμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου.
Η κριτική που ασκείται στις πλειοψηφίες του Συνδικαλιστικού κινήματος για την τακτική της αδράνειας που επιλέγουν, δεν πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την μαζική συμμετοχή στην Απεργία. Αντίθετα όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους, να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές των αντιστάσεων και να συγκροτήσουν, το αναγκαίο ενωτικό ταξικό αγωνιστικό συνδικαλιστικό και πολιτικό ρεύμα, για μια ανατρεπτική πολιτική πορεία.
Αυτός είναι ο δρόμος, η μοναδική διέξοδος ελπίδας για τους εργαζόμενους, που βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των πολιτικών της συγκυβέρνησης, της τρόικας και των εργοδοτών που όλοι μαζί, έχουν συγκροτηθεί, σε ένα ενιαίο μνημονιακό νεοφιλελεύθερο πολιτικό κέντρο και μετατρέπουν τη χώρα σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο της Ευρώπης, οδηγώντας τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε μισθούς και συντάξεις 500 ευρώ.
Συγκυβέρνηση και τρόικα χρησιμοποιούν τη διαπλεκόμενη δημοσιογραφία και με επικοινωνιακά παιχνίδια παραπλάνησης, βαφτίζουν την λεγόμενη επιμήκυνση, ως πρόταση διεξόδου. Αποκρύπτουν ότι δεν αποτελεί μέτρο στη λογική της επαναδιαπραγμάτευσης που προεκλογικά «έταξαν», αλλά πρόταση για το οριστικό ρίζωμα της μνημονιακής πολιτικής καταστρέφοντας κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής και κράτους πρόνοιας.
Με προκλητικούς θεατρινισμούς των «δήθεν κόκκινων γραμμών» και «αντιστάσεων» οι μνημονιακοί συγκυβερνήτες, συνυπογράφουν φαρδιά πλατιά ακόμη ένα νέο πακέτο λεηλασίας και χρεοκοπίας για τον λαό και τους εργαζόμενους πετώντας στα αζήτητα 1.500.000 ανέργους καταστρέφοντας επιπλέον μια ολόκληρη γενιά των νέων ανθρώπων.
Είναι ώρα πανεργατικού ξεσηκωμού για την οριστική απαλλαγή από τα δεσμά του μνημονίου και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας βυθίζουν στην φτώχεια, στην καταστροφή και στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε

·         Να μην αφήσουμε να ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα των 20 δις και καταστρέψουν τη ζωή όλων μας
·         Να αποδεσμευτούμε από την τρόικα, να ακυρώσουμε τα μνημόνια και όλο το νομοθετικό πλαίσιο της εργασιακής ζούγκλας
·         Να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, που ρημάζει τις ζωές μας
·         Εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Ρύθμιση χρεών των λαϊκών νοικοκυριών. Πραγματικά δίκαιο φορολογικό σύστημα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων
·         Δημόσιες επενδύσεις, υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, (υγειάς, παιδείας, πρόνοιας) της κοινωνικής ασφάλισης, των μισθών και των δικαιωμάτων μας.
·         Να προστατευτούν οι άνεργοι, οι μισθοί, οι συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα
·         Να σταματήσουν οι εφεδρείες και οι απολύσεις
Με την μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία, στέλνουμε δυνατό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής μακριά από την διαχείριση και την ηττοπάθεια, με ενωτικό, ταξικό αγωνιστικό προσανατολισμό

Όλοι στην Απεργία και στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων και των Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ
στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Πεδίο Άρεως
Προσυγκένρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης στην Αθήνα στις 10.30 πμ. Στο Μουσείο

 

blogger templates | Make Money Online