Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτόνομη Παρέμβαση: Η χθεσινή δυναμική απεργία μας δεσμεύει σε έναν αγώνα μακράς πνοής

Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένη και χαρακτηρίζεται από νέα ποιοτικά στοιχεία όπως:
• Τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία σε νέους χώρους εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα.
Η συμμετοχή των απεργών σε οργανωμένα μπλοκ πολλών σωματείων και ομοσπονδιών από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.   
• Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και πολιτών, που μπορεί να μην ήταν ούτε καν μέλη συνδικάτων, με πολλούς από αυτούς να παραμένουν στο πεζοδρόμιο σε όλο το μήκος της διαδήλωσης.
• Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων πολλών χρόνων.
• Η πολύπλευρη συμμετοχή από την πλευρά των κοινωνικών συμμαχιών, από εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, επιστημονικούς συλλόγους, κινήματα πόλης και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι προσπάθειες του μιντιακού κατεστημένου και η αραγής συμπαράταξη της κυβέρνησης, τόσο με την ελληνική οικονομική ελίτ, όσο και με τους επίσημους φορείς της ευρωπαϊκής ένωσης και των δανειστών, δεν στάθηκαν ικανές για να δημιουργήσουν πολιτικά αποθέματα σε μια κυβέρνηση, που από τις πρώτες ημέρες της ζωής της έχει διαρρήξει πλέον τις σχέσεις της με τις περισσότερες κοινωνικές ομάδες.
Φαίνεται, πολλοί να αγνοούν το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων και του λαού τώρα σε σχέση με τα πρώτα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών έχουν συσσωρευμένη γνώση και πείρα, για να μη παγιδεύονται σε ένα κλίμα συλλογικής αναμονής και ανοχής, πότε από τους εκβιασμούς και πότε από τους ανέξοδους τακτικισμούς της τρικομματικής κυβέρνησης.
Η πετυχημένη χθεσινή κινητοποίηση ήρθε ακόμα να διαψεύσει απόψεις που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες για νέες κινητοποιήσεις. Αντίθετα ανέδειξε ότι η βούληση των εργαζομένων βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά από τις διαθέσεις της ηγετικής ομάδας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Ακόμα η πολύμορφη συμμετοχή από την πλευρά των κοινωνικών συμμαχιών δείχνει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες που μένουν μέχρι σήμερα αναξιοποίητες.
Η χθεσινή κινητοποίηση δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μια απεργία απλής διεκπεραίωσης ή μια «ορφανή απεργία» αλλά να κατανοηθεί ως ένα σημαντικό και κρίσιμο, πετυχημένο βήμα σε έναν αγώνα μακράς πνοής.
Τα αιτήματα: Να μη ψηφιστούν τα μέτρα, τώρα ανατροπή με αποδέσμευση απ' τα μνημόνια μπορούν να μας ενώνουν όλους για τα επόμενα βήματα.
Ο αγώνας που ξεκινήσαμε μπορεί να μας φτάσει στην νίκη μέσα από ένα σχέδιο πολύμορφων δράσεων και κινητοποιήσεων, που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλο και πλατύτερα στρώματα των εργαζομένων και του λαού γενικότερα, να εντάσσονται σε αυτό τον αγώνα.
Η πολύμορφη συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων, των επιστημονικών συλλόγων, των δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να συγκροτηθούν σε μια απροσπέλαστη κοινωνική άμυνα, απέναντι στη μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη επιδρομή αλλά και να εξελιχθούν σε δύναμη προοδευτικής εξόδου από την κρίση.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση συμμετέχει με την υπογραφή των μελών της στο Δ.Σ. της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην κατάθεση σχετικού αιτήματος για την άμεση σύγκλιση των Εκτελεστικών Επιτροπών των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων, με θέμα την αποτίμηση της κινητοποίησης στις 26 Σεπτέμβρη και συζήτηση και απόφαση για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
27-9-2012
Η Ανακοίνωση σε μορφή word

 

blogger templates | Make Money Online