Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Το Φθινόπωρο μπήκε με τέσσερεις απολύσεις στον ΟΤΕ



Το Φθινόπωρο μπήκε με τέσσερεις απολύσεις στον ΟΤΕ

Δυστυχώς έγινε κι’ αυτό. Τέλη Αυγούστου είχαμε για πρώτη φορά τέσσερεις απολύσεις στον ΟΤΕ. Υποτίθεται ότι με τη σύμβαση που μείωσε τους μισθούς μας η διοίκηση δεν θα μπορούσε να κάνει απολύσεις. Σήμερα όμως ακροβατώντας νομικά και λέγοντας ότι οι απολύσεις δεν είναι για οικονομοτεχνικούς λόγους ξέθαψε ένα νόμο της δεκαετίας του 1950 και απέλυσε τέσσερεις συναδέλφους.
Ο νόμος αυτός δίνει τη δυνατότητα στις ανώνυμες εταιρείες να καταγγέλλουν τη σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στο προσωπικό εκείνο που έχει συμπληρώσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Η διοίκηση με κάποιο τρόπο βρήκε ότι οι τέσσερεις αυτοί συνάδελφοι με την εκτός ΟΤΕ υπηρεσία που είχαν μπορούν να πάρουν σύνταξη και τους απέλυσε χωρίς τη θέλησή τους.
Το θέμα μπορεί να φαίνεται ότι δεν δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αφού οι συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται. Αυτό έχει την αξία του θα πρέπει όμως να δούμε το ότι άνοιξε – έστω έτσι – το θέμα απολύσεις στον ΟΤΕ. Είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα του ΟΤΕ δεν ήταν οι τέσσερεις συνάδελφοι αλλά το ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλει να ανοίξει ο δρόμος και η δυνατότητα για απολύσεις. Είναι σίγουρο ότι η ξεχασμένη αυτή ρύθμιση μαζί ίσως και με ότι άλλο βρεθεί στην πορεία ή που έχει βρεθεί και δεν το παρουσιάζουν ακόμη θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου ο ΟΤΕ να μειώσει το προσωπικό του.
Το όλο θέμα δεν αντιμετωπίστηκε από την ομοσπονδία στη διάσταση που του αξίζει. Μιλάμε για απολύσεις, μιλάμε για κερκόπορτα στη σύμβαση που υποτίθεται ότι απαγορεύει τις απολύσεις και η ομοσπονδία δεν έστειλε ούτε ένα χαρτί διαμαρτυρίας.
Οι παρεμβάσεις για παράπλευρα ζητήματα καλές είναι όμως η ομοσπονδία οφείλει να αντιμετωπίσει την καρδιά του όλου προβλήματος και όχι μόνο ένα περιφερειακό κρυολόγημα.

 

blogger templates | Make Money Online