Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013 - Απεργούμε και διαδηλώνουμε




ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Απεργούμε και διαδηλώνουμε για να διώξουμε την τρόικα
Διεκδικούμε την ανατροπή των μνημονίων
Υπερασπιζόμαστε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας

Η Πρωτομαγιά βρίσκει και φέτος τη χώρα κάτω από τη μπότα της τρόικας.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της υποταγής συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, η ανεργία μεγαλώνει, η λιτότητα συνεχίζεται, η φορολογία αυξάνεται, το 8ωρο είναι παρελθόν, οι συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα καταργούνται, οι συντάξεις πετσοκόβονται και μόλις χθες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο σε αντίθεση ακόμη και με το Σύνταγμα.

Στο χώρο του ΟΤΕ η επίθεση της εργοδοσίας συνεχίζεται.
Η διοίκηση του ΟΤΕ εκμεταλλευόμενη το καταργημένο επί της ουσίας θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργησε την προβλεπόμενη αύξηση του κλιμακίου που προβλέπει το μισθολόγιο και  αμφισβητεί ευθέως όλες τις θεσμικές και θεσμικοοικονομικές ρυθμίσεις που έχουν υπογραφεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ενδεικτικά θέματα που μπαίνουν στην κλίνη του προκρούστη είναι ο κανονισμός μεταθετότητας, οι άδειες, το εφ’ άπαξ, το πειθαρχικό δίκαιο.
Αυτά έρχονται ως συνέχεια της σύμβασης που μείωσε τους μισθούς μας και που υποτίθεται ότι κατοχύρωνε όλα τα υπόλοιπα, είναι η συνέχεια της κατάργησης επιδομάτων της μείωσης των χορηγιών του λογαριασμού νεότητας, του ξεσπιτώματος των συναδέλφων από τα εμπορικά καταστήματα που έκλεισαν.
Η διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίζοντας την επίθεση χρησιμοποιεί ως εργαλείο και μοχλό πίεσης το απαράδεκτο και κατευθυνόμενο αξιολόγιο, μεγάλο μέρος της διοικητικής και υπηρεσιακής πυραμίδας εκβιάζει το προσωπικό, το ωράριο εργασίας σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους καταστρατηγείται και εκατοντάδες συνάδελφοι οδεύουν χωρίς αιτιολόγηση, κριτήρια, αρχές και κανόνες στο αβέβαιο μέλλον των νέων υπηρεσιών της OTE SERVICES.
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στις δουλεμπορικές θυγατρικές συνεχίζουν να θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας με μικρότερους μισθούς, λιγότερα δικαιώματα και οι νεοπροσλαμβανόμενοι αμείβονται με τους μισθούς που καθόρισε το τρίτο μνημόνιο (586 και 511 € μικτά οι άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η επίθεση που δέχεται σήμερα ο Λαός μας, που δέχονται οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών.
Όλοι αυτοί που συνεχίζουν την επίθεση θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτός ο Λαός δεν θα σταματήσει να αντιστέκεται, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να διώξει από πάνω του και τους ξένους τοποτηρητές και αυτούς που τους φέρανε. Δεν θα σταματήσει να διαδηλώνει και να διεκδικεί τα δικαιώματα και τη ζωή που του κλέβουνε.
Ταυτοχρόνως στέλνουμε μήνυμα προς την διοίκηση του ΟΤΕ και την DT ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, να διεκδικούμε την σταθερότητα στις θέσεις εργασίας μας, να υπερασπίζουμε τις κατακτήσεις μας, την αξιοπρέπεια μας, τον μισθό μας.  

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα

Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Παρασκευή 26/4/2013 - Μεταφορά προσωπικού στις νέες υπηρεσίες - Συλλογικές Συμβάσεις



.
.
Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Παρασκευή  26/4/2013

Μεταφορά προσωπικού στις νέες υπηρεσίες

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26-4-2013 συνάντηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τον Πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ για το θέμα της μεταφοράς προσωπικού στις νέες υπηρεσίες. Για το θέμα αυτό έχουμε καταγράψει και δημοσιοποιήσει τις απόψεις μας  από καιρό. Η πλευρά της διοίκησης επανέλαβε με μικρές διαφοροποιήσεις τις γνωστές θέσεις της:
      i.          Περιμένει από τις νέες υπηρεσίες σημαντικά οφέλη. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι κάθε μεγάλη και σύγχρονη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία οφείλει να παρέχει συνδυασμένες υπηρεσίες σταθερής & κινητής τηλεφωνίας, Internet και ψυχαγωγίας (ΟΤΕ TV).
    ii.          Δεν θεωρεί βλαπτική μεταβολή την μεταφορά προσωπικού στις νέες υπηρεσίες.
  iii.          Οι παραπάνω μετακινήσεις επηρεάζουν θετικά το επιθυμητό κοστολογικό μοντέλο και μειώνουν το μισθολογικό κόστος στην σταθερή τηλεφωνία.
  iv.          Υπερασπίστηκε τις επιλογές των προϊσταμένων που πρότειναν τις μετακινήσεις.
  Στον Αντίποδα των δηλώσεων αυτών η ομοσπονδία ανέδειξε ότι οι μετακινήσεις, όπως έγιναν δημιούργησαν στο προσωπικό κλίμα δικαιολογημένης ανασφάλειας και έλλειμμα αξιοκρατίας. Η άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος έγινε με καταχρηστικό τρόπο και αυτό μεγαλώνει την ψυχολογική πίεση που δέχονται οι μετατιθέμενοι συνάδελφοι. Οι μαζικές και «αυτόματες» απορρίψεις των ενστάσεων δυναμίτισαν ακόμα περισσότερο το κλίμα. Δημιουργούνται προβλήματα ακόμα και ασφάλειας για τους «door to door» πωλητές. Παραβιάζεται ήδη η αρχή ότι οι μετατιθέμενοι δεν θα αντικαθίστανται.
  Οι μικρές μετακινήσεις από τις αρχικές θέσεις της διοίκησης συνίστανται σε τέσσερις  κατά την γνώμη μας επουσιώδεις παραδοχές.
1.    Δέχεται μετά την τοποθέτηση και την εκπαίδευση των μετατιθέμενων να επανεξετάσει τις ενστάσεις που κατατέθηκαν ή θα κατατεθούν.
2.    Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η δυνατότητα σε κάποιους να διεκδικήσουν προκηρυχθείσα θέση  εκτός ΟΤΕ TV.
3.    Παραδέχεται ότι η έλλειψη αντικειμενικών κριτηρίων και διαφάνειας δημιούργησε προβλήματα και προτίθεται να το διορθώσει (χωρίς όμως αναδρομικότητα).
4.    Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανεξετάσει την επανατοποθέτηση στον τόπο συμφερόντων τους, όσων μετακινήθηκαν όταν έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα, μέσω ΟΤΕ TV.
Κατά την γνώμη μας οι ρυθμίσεις αυτές είναι χωρίς μεγάλη σημασία και δεν αλλάζουν τον πυρήνα του προβλήματος. Αν η διοίκηση θέλει να επεκταθεί σε υπηρεσίες περιεχομένου όπως η συνδρομητική τηλεόραση μπορεί να το κάνει με τρόπους που τους έχουμε ξαναπεί:

Μπορεί να αξιοποιήσει για αυτόν τον σκοπό μόνον εκείνους όσων η θέση εργασίας καταργήθηκε από την αναδιοργάνωση (αφού εξαντλήσει την πιθανότητα να τους απασχολήσει σε παρεμφερές έργο με αυτό πού έκαναν ως τώρα). Μπορεί να απευθυνθεί σε όλο το προσωπικό με εσωτερική προκήρυξη. Μπορεί να τις επανδρώσει – με την σύμφωνη γνώμη τους - με τους συναδέλφους εκείνους που πριν ενάμιση χρόνο ξεσπιτώθηκαν όταν έκλεισαν 140 εμπορικά καταστήματα. Μπορεί τέλος να κάνει στοχευμένες προσλήψεις αν είναι απαραίτητο.

Συλλογικές Συμβάσεις

Στη δεύτερη συνάντηση που ακολούθησε με στελέχη της διοίκησης, έγινε μια κατ’ αρχήν ενημέρωση για το πώς βλέπουν να διαμορφώνεται το τοπίο των συλλογικών συμβάσεων στον ΟΤΕ, μετά την 15η Μάη, ημερομηνία κατά την οποία τελειώνει η τρίμηνη μετενέργεια των μη κανονιστικών όρων των παλιών συλλογικών συμβάσεων που έχουν ισχύ πάνω από δύο χρόνια.
Για το σοβαρό αυτό ζήτημα έχουμε αναφερθεί κατ επανάληψη και από πολύ νωρίς και οι θέσεις μας είναι αναρτημένες στο blog της Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Η διοίκηση επανέλαβε την θέση της που συμπυκνώνεται στο ότι : α) όλα τα θεσμικά ή θεσμικο/οικονομικά ζητήματα που έχουν υπογραφεί τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν λήξει και καταργούνται στις 14/5/2013, β) δεν σκοπεύει να μεταβάλει – πέραν της μη χορήγησης κλιμακίου και χρονοεπιδόματος – άλλους όρους του μισθολογίου και των χορηγούμενων επιδομάτων, μέχρι τη λήξη ή την καταγγελία της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης.
Σε ότι αφορά τους θεσμικούς όρους των παλαιών συμβάσεων μας γνωστοποίησε ότι απ’ αυτούς θέλει να τροποποιήσει το πειθαρχικό δίκαιο και τον κανονισμό μεταθετότητας. Έκανε επίσης αναφορά στο καθεστώς των αδειών και στην αποζημίωση απόλυσης.
Αναφορικά με το πειθαρχικό δίκαιο η διοίκηση κατέστησε σαφές ότι θέλει την κατάργησή του και την αντικατάστασή του με το αντίστοιχο που ισχύει και εφαρμόζεται στην Cosmote. Θεωρεί μη επιθυμητή την θεσμοθετημένη συμμετοχή δικαστικού εκπρόσωπου στην διαδικασία, εστίασε  στην γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα που κουβαλάει το παλιό πειθαρχικό, και  ξεκαθάρισε ότι θεωρεί απαράδεκτο  να μετατρέπονται υπάλληλοι σε ανακριτές και δικαστές.
Σχετικά με τον κανονισμό μεταθετότητας μας ανακοίνωσαν ότι θεωρούν ότι ο υφιστάμενος κανονισμός, τους δημιουργεί προβλήματα αφού εμπεριέχει όπως περιέγραψαν «αυστηρή μοριοδότηση» που αποτρέπει την ευκινησία που θα ήθελαν να έχουν με βάση τις υπηρεσιακές ανάγκες. Στο νέο κανονισμό που θα προτείνουν θα υπάρχουν κριτήρια π.χ. αξιολόγηση και θα υπάρχει η δυνατότητα της ένστασης για θιγόμενους (με επίκληση οικογενειακών αναγκών & λόγων υγείας).
Από την πλευρά της ομοσπονδίας αναδείξαμε ότι το υφιστάμενο πειθαρχικό και οι άδειες ασθένειας είναι νόμος του κράτους (Ν.3522/2006) και δεν τελειώνει με τη λήξη της μετενέργειας. Η κατάργησή τους λοιπόν δεν αποτελεί διευθυντικό δικαίωμα. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι λειτούργησε από το 2008-2009 μικτή επιτροπή ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ για τον εκσυγχρονισμό του  πειθαρχικού στην οποία τότε βρέθηκαν αρκετά σημεία επαφής με την τότε διοίκηση και θα ήταν χρήσιμη η από μέρους μας επίκληση αυτών των συναντήσεων.
Η Ομοσπονδία έβαλε στη συζήτηση που άνοιξε το δικό της διαπραγματευτικό πλαίσιο με την επιφύλαξη να το επικαιροποιήσει αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Μπήκαν λοιπόν από τη μεριά μας τα παρακάτω ζητήματα.
·         Μισθολόγιο (ΣΣΕ) των εργαζομένων στις θυγατρικές
·         Ότι συμφωνηθεί να ισχύσει για όλους (προσληφθέντες πριν και μετά το 2006)
·         Να δοθεί το μισθολογικό κλιμάκιο του 2013 σε όσους το δικαιούνται.
·         Να επανεξεταστούν οι χορηγίες του Λογαριασμού Νεότητας
·         Χρηματοδότηση Επαγγελματικού Ταμείου και Ταμείου Αρωγής από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στη βάση των ΣΣΕ 2003 και 2005. 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Η συζήτηση που μόλις ξεκίνησε δεν είναι εύκολη. Πάνω από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης πέφτει βαριά η σκιά των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. Έχουμε ξαναπεί ότι μετά τα μνημόνια τίποτα στο εργατικό δίκαιο και στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν είναι ίδιο. Είναι απαραίτητο η διοίκηση να πάρει από την έναρξη κιόλας των διαπραγματεύσεων ένα σαφές μήνυμα. Ότι κατακτήσαμε με αγώνες δεν έχουμε το δικαίωμα να το παραχωρήσουμε. Ότι χάσαμε από την επίθεση της Τρόικας και των μνημονιακών κυβερνήσεων δεν το απεμπολούμε. Δεν θα γίνουμε άθυρμα στα χέρια της βουλιμίας της DT και των εγχώριων εκπροσώπων της.

Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές μας Κατακτήσεις
Υπερασπίζουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις, τη δουλειά μας, την αξιοπρέπειά μας
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή 28 Απρίλη στις 6.30 το απόγευμα

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε και ψηφίζεται με κατεπείγουσες διαδικασίες στη Βουλή που προωθεί νέα μέτρα φοροληστείας, οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις των εργαζομένων στο δημόσιο, προχωρεί σε ιδιωτικοποιήσεις και σε λουκέτο οργανισμούς του Δημοσίου.
Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου ουσιαστικά είναι η έναρξη για την προώθηση και εφαρμογή ενός νέου μνημονίου με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
 Απέναντι σε αυτή την πολιτική ο μοναδικός δρόμος για να σταματήσει ο κατήφορος και να μπει φρένο στην πλήρη φτωχοποίηση των εργαζομένων και του λαού, είναι ο μαζικός ενωτικός αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία, να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα την Κυριακή 28 Απριλίου στο Σύνταγμα (Όθωνος & Αμαλίας) στις 6.30 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών
26-4-2013

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Διεκδίκηση με δήθεν διαπραγμάτευση

Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: Διεκδίκηση με δήθεν διαπραγμάτευση

Ξεκινά σήμερα με πρόσκληση της ΓΣΕΕ προς τους εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ), αλλά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που με κυβερνητική απόφαση αναγορεύτηκε σε ισότιμο και προνομιούχο συνομιλητή, η συζήτηση για την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Συζήτηση που επιχειρείται να γίνει κάτω από αρνητικές συνθήκες για τους εργαζόμενους και σε ένα πεδίο διαπραγμάτευσης υπονομευμένο εκ των προτέρων από τη μνημονιακή κυβέρνηση και την Τρόικα, με προδιαμορφωμένους όρους και προσπάθεια προδιαγεγραμμένων αποτελεσμάτων σε όφελος των εργοδοτών.
Σε αυτό το αρνητικό και δυσμενές περιβάλλον η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αντί να αναπτύξει την πιο έντονη κινητικότητα για να διαμορφώσει όρους μάχης και πραγματικής διεκδίκησης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, περιορίστηκε για άλλη μια φορά σε πρακτικές, ρουτίνες χαμηλών τόνων και δημοσίων σχέσεων.
Δείχνει να αγνοεί ότι εδώ και τρία χρόνια από τη μία υπερεξοπλίστηκαν οι εργοδοτικές οργανώσεις και από την άλλη χτυπήθηκαν τα ίδια τα συνδικάτα σε τέτοιο βαθμό, που θα τα δυσκολέψει να υπερασπιστούν με αξιώσεις ακόμη και το θεσμικό τους ρόλο και πολύ περισσότερο στο επίπεδο της τριτοβάθμιας οργάνωσης.
Δείχνει να αγνοεί ότι τα μνημόνια μάς επέστρεψαν σήμερα στην αρχή του 19ου αιώνα, στην εποχή πριν τη θεσμοθέτηση του εργατικού δικαίου, που αποκλειστικός παράγοντας διαμόρφωσης των όρων εργασίας ήταν η ατομική σύμβαση.
Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες η ΓΣΕΕ χρειάζεται μια επεξεργασμένη τακτική μάχης και πραγματικής διεκδίκησης με πρώτο αναγκαστικό βήμα, να καταστήσει σαφές προς όλους τους εργαζόμενους ότι ο αγώνας για τη διεκδίκηση της ΕΓΣΣΕ θα είναι ένας σκληρός αγώνας, που πρέπει να οργανωθεί με νέους ταξικούς όρους.
Θα πρέπει να εξασφαλίσει την εμπλοκή όλων των εργαζομένων και των συνδικάτων σε ένα αποφασιστικό κίνημα, που η μάχη των συλλογικών συμβάσεων θα συγκεντρώνει όλες μας τις δυνάμεις, θα πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση για όλους αυτούς τους λόγους αρνήθηκε να συμμετάσχει στην πρώτη συζήτηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις, διεκδικώντας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να αλλάξει ρότα, να εγκαταλείψει τη γραμμή των χαμηλών τόνων, προτείνοντας αντί αυτών την άμεση συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΣΕΕ, προκειμένου να επεξεργαστεί μια συνολική στρατηγική προετοιμασίας και πραγματικής διεκδίκησης της ΕΓΣΣΕ.
Τέλος, καλούμε τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ που έμειναν στη συνάντηση, να εγκαταλείψουν αυτή την προσχηματική και ατελέσφορη τακτική και να επαναπροσδιορίσουμε όλοι μαζί, με νέους όρους, τη διεκδίκηση υπογραφής Ε. Σ. Σ.Ε.
25-4-2013

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

OTE TV – Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τετάρτη 24/4/2013




OTE TV – Συνάντηση ΟΜΕ – ΟΤΕ και διοίκησης Τετάρτη 24/4/2013

Στη συνάντηση της ομοσπονδίας με τη διοίκηση για τη μεταφορά προσωπικού και τη στελέχωση των νέων υπηρεσιών η διοίκηση για άλλη μια φορά επέδειξε την ίδια αδιάλλακτη στάση που έχει δείξει μέχρι σήμερα.
Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τη συνάντηση είναι ότι οι υπάρχουσες κενές θέσεις στα εμπορικά καταστήματα θα προκηρυχθούν ώστε όποιος συνάδελφος επιθυμεί να καταθέσει σχετική αίτηση και ότι θα εξετασθούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί ή που θα κατατεθούν στο μέλλον. Τα δύο αυτά θέματα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα ωστόσο μέσα στο συγκεκριμένο πολιτικό και εργασιακό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί δυστυχώς τίποτε δεν είναι αυτονόητο και τα πιο απλά πλέον πράγματα  μπαίνουν σε αμφισβήτηση. Κατά τα άλλα η διοίκηση εμμένει στην ίδια μέχρι σήμερα άρνηση ουσιαστικής συζήτησης και στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει δρομολογήσει. Επιπρόσθετα συνεχίζει να εντάσσει προσωπικό στις νέες υπηρεσίες υπονομεύοντας τις όποιες προσπάθειες συνεννόησης.  Η ομοσπονδία θα έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες και με το διευθύνοντα σύμβουλο σε μια τελευταία προσπάθεια συνεννόησης και μετά θα καθορίσει την παραπέρα στάση της. Σε ότι μας αφορά εμμένουμε  στις θέσεις που έχουμε γνωστοποιήσει και είναι αναρτημένες στο blog 
Η Εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΟΤΕ TV - Η Εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει




Αθήνα 23-4-2013
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους

Η Αγωνιστική Συνεργασία χαιρετίζει την σημερινή δυναμική κινητοποίηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ και των σωματείων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο στο Ψαλίδι.
Η διοίκηση εμμένει στην ίδια αδιάλλακτη στάση την οποία επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα και για το θέμα της στελέχωσης των νέων υπηρεσιών (OTE TV). Aξιοποιώντας στο έπακρο το εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνουν η τρόικα και οι μνημονιακές πολιτικές, επιλέγει να κάνει επίδειξη εργοδοτικού αυταρχισμού και κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος.  Η άρνησή της να διαβουλευτεί με τα συνδικάτα και η επιμονή της να μεταθέσει στην νέα υπηρεσία προσωπικό χωρίς κριτήρια, συνεννόηση, κανόνες και διαφάνεια πήρε σήμερα μια πρώτη απάντηση.
Η Αγωνιστική Συνεργασία από πολύ νωρίς έχει γνωστοποιήσει της θέσεις της για το θέμα της OTE TV.  Τις επόμενες ημέρες καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν και να μαζικοποιήσουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ όπως σήμερα.
Η Εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει
Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας


Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online