Κυριακή 19 Μαΐου 2013

38ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ - Πρόταση ψηφίσματος για την επιστράτευση των καθηγητών



Τέμενη 18-5-2013
38ο Συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ
Πρόταση ψηφίσματος για την επιστράτευση των καθηγητών
 

Οι σύνεδροι του 38ου συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, παράνομη και αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης για την επιστράτευση των καθηγητών και εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών όλης της χώρας. Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας που για τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες επιστρατεύει απεργούς, αναβιώνει έτσι τις πιο μαύρες μέρες της χούντας και του μετεμφυλιοπολεμικού παρακράτους. Μετά την επιστράτευση των Ναυτεργατών και των απεργών του Μετρό ήρθε και η σειρά των καθηγητών να ντυθούν στα χακί και μάλιστα προληπτικά. Δεν πρόκειται απλά για άλλο ένα δείγμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του αντεργατικού κατήφορου που ακολουθεί η τρόικα εσωτερικού. Η προληπτική  επιστράτευση απεργών ξεπερνά κάθε όριο της συνταγματικής νομιμότητας, αποτελεί θεσμική εκτροπή και δυναμιτίζει τα θεμέλια της δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση,  και η τρόικα, ενώ έχουν διαλύσει τρία χρόνια τώρα τον κοινωνικό ιστό, έχουν ρίξει στη φτώχεια και την εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας εκβιάζοντας το λαό μας με τη συνεχή απειλή του χρέους, τώρα νοιάζονται τάχα για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Ενώ τρία χρόνια τώρα διαλύουν την δημόσια παιδεία, καταργούν σχολειά, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία, χωρίς θέρμανση, ετοιμάζουν τμήματα 33 μαθητών, καταργούν τις δομές ενισχυτικής διδασκαλίας, υποχρηματοδοτούν τα σχολεία, την ίδια στιγμή δείχνουν «ενδιαφέρον» για τις εξετάσεις. Η διάλυση του δημόσιου σχολείου είναι αναπόσπαστο τμήμα της πολιτικής που διαλύει και ξεπουλά συνολικά το δημόσιο τομέα, επιβάλλει κοινωνικό εργασιακό μεσαίωνα σε ολόκληρη την κοινωνία και οδηγεί στην ανεργία και στη μετανάστευση χιλιάδες από τους σημερινούς μαθητές.
Ταυτόχρονα, συνεπικουρούμενοι από τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης τροφοδοτούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό και στρέφουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
Σοβαρές ευθύνες για την ήττα των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος έχει και η ηγεσία των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και κυρίως η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Εγκατέλειψαν μόνους τους εκπαιδευτικούς αποφασίζοντας ανώδυνες τρίωρες και προσχηματικές κινητοποιήσεις. Υιοθέτησαν όλη την κατευθυνόμενη προπαγάνδα περί «άκαιρης απόφασης» και αναπαρήγαγαν όλη την μνημονιακή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης εναντίον των απεργών.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να άρει άμεσα τις επιστρατεύσεις που φαλκιδεύουν το δικαίωμα στην απεργία και υπονομεύουν την δημοκρατία.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης είναι αγώνας  όλων μας.

 

blogger templates | Make Money Online