Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης

Αυτόνομη Παρέμβαση: Συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης

Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 7μμ στο Σύνταγμα
Η κυβέρνηση προχώρησε, για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα, στην πολιτική επιστράτευση απεργών, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καταστείλει το διαρκώς ογκούμενο κύμα αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που ακολουθεί.
Μετά τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, τους ναυτεργάτες και τους εργαζομένους στα μέσα συγκοινωνίας σταθερής τροχιάς, ήρθε και η σειρά των καθηγητών, σε βάρος των οποίων η κυβέρνηση προχώρησε στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης.
Είναι ξεκάθαρο πως ο βαθιά ταξικός χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων δεν μπορεί να επιβληθεί στην κοινωνία παρά μόνο με τη διαρκή περιστολή, ακόμα και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών. Γι’ αυτό και το μαύρο μέτωπο της εγχώριας τρόικας και της τρόικας των πιστωτών διολισθαίνει καθημερινά σε ολοένα και πιο αυταρχικές ατραπούς.
Ο νέος αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης και η πολιτική της, να ποινικοποιεί τους αγώνες και να ντύνει στο χακί τους εργαζομένους, που αγωνίζονται με βασικό στόχο να βάλει στο γύψο βασικές συλλογικές και δημοκρατικές κατακτήσεις, μας γυρίζει πίσω σε άλλες, μαύρες εποχές.
Ο αγώνας ενάντια στο αντισυνταγματικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των συνδικάτων, των επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.
Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων που επιστρατεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα, ΟΛΜΕ, ΠΝΟ, και τα σωματεία εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τους ΗΣΑΠ και τα τραμ, συντονίζουν το βήμα τους με στόχο να αναπτυχθεί ένα κίνημα με παλλαϊκό χαρακτήρα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και την ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης.
Η μάχη ενάντια στην επιστράτευση είναι μάχη ενάντια στον ολισθηρό δρόμο διαρκών δημοκρατικών εκτροπών, που έχει επιλέξει η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία, προκειμένου να υλοποιήσει τη σφαγιαστική οικονομική της πολιτική.
Γι’ αυτό είναι και μια μάχη από την επιτυχή έκβαση της οποίας μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόροι ορίζοντες για τους εργαζομένους και όλο τον ελληνικό λαό, αφού στρέφεται ευθέως ενάντια στον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καλεί όλους τους εργαζομένους της Αττικής, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση

 

blogger templates | Make Money Online