Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το Σύλλογο Ραδιοτηλεγραφητών και με τους συναδέλφους που έχουν διατελέσει μέλη του


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ραδιοτηλεγραφητών κλείνει τον κύκλο του
 
Αθήνα 12/5/2013

Συνάδελφοι
Έχει περάσει ενάμιση μήνας από την ημέρα που η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο του Συλλόγου. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι απερχόμενοι πρόεδρος και γενικός γραμματέας δεν έχουν φροντίσει για την κοινοποίηση της απόφασης στα αρμόδια όργανα, σε συνδυασμό με κάποια άλλα πράγματα που συμβαίνουν παράλληλα με υποχρεώνουν να θέσω υπ’ όψη σας ορισμένα γεγονότα.

1.      Ενώ το σωματείο μετά τις 29/3/2013 δεν υφίσταται, στη λίστα  των συνέδρων για το επερχόμενο συνέδριο της ομοσπονδίας (17/5/2013) υπάρχει και σύνεδρος από το Σύλλογο Ραδιοτηλεγραφητών. Στην ένσταση συμμετοχής του που κατέθεσα αντιδρά η παράταξη της ΔΑΚΕ η οποία επιμένει ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής.
2.      Λίγες μέρες αργότερα (25/5/2013) θα γίνει και το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου του ΕΚΑ τέθηκε το θέμα μη συμμετοχής του ίδιου συνέδρου λόγω του ότι ο Σύλλογος δεν υφίσταται και αντέδρασε και εκεί η ίδια παράταξη της ΔΑΚΕ.
3.      Ένα χρόνο πριν πραγματοποιήθηκε το εκλογικό συνέδριο της ομοσπονδίας. Η εικόνα που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια για το συγκεκριμένο άτομο ήταν ότι κινείται στο χώρο της πολιτικής και συνδικαλιστικής Αριστεράς. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας δεν ψήφισε το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΕΣΚ, ΑΣΕ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έλαβαν τον αναμενόμενο  αριθμό  ψήφων με βάση τους συσχετισμούς που είχαν προκύψει από τις εκλογές σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. Η ΔΑΚΕ βρέθηκε με μία ψήφο παραπάνω.
4.      Λίγο καιρό αργότερα ο γιος του συνέδρου προσελήφθη στην OTEPLUS.
5.      Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου προκάλεσα, παρουσία του προέδρου του συλλόγου και των συναδέλφων Γιώργου Βακόνδιου. Νίκου Γλυνού, Νεκτάριου Παπαδάκη και Χαράλαμπου Παπαδογιάννη, τον εν λόγω σύνεδρο λέγοντάς του ότι έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τους συναδέλφους για το τι έκανε στο συνέδριο. Δεν θεώρησε απαραίτητο να απαντήσει ούτε σε μένα και πολύ περισσότερο ούτε σε σας.
6.      Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση του απερχόμενου προέδρου του σωματείου ο οποίος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα.

           Συνάδελφοι
Τα παραπάνω γεγονότα μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα από μας να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ρόλο του καθενός. Υπάρχει όμως και το σήμερα.
Οι απερχόμενοι πρόεδρος και γενικός γραμματέας του συλλόγου οφείλουν εδώ και τώρα να φροντίσουν για την υλοποίηση της απόφασης της Γ.Σ. ώστε

1.      Ο Σύλλογος να διαγραφεί από το μητρώο των σωματείων που τηρείται στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
2.      Ο Σύλλογος να διαγραφεί από το μητρώο μελών της ΟΜΕ – ΟΤΕ.
3.      Ο Σύλλογος να διαγραφεί από το μητρώο μελών του ΕΚΑ.
4.      Το αρχείο του Συλλόγου να μεταφερθεί στην ΟΜΕ – ΟΤΕ.

 Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το Σύλλογο Ραδιοτηλεγραφητών και με τους συναδέλφους που έχουν διατελέσει μέλη του.
            Γιάννης Δούκας

 

 

blogger templates | Make Money Online