Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Όχι στην ηλεκτρονική παρακολούθηση και καταγραφή - Αντιστεκόμαστε στους εκβιασμούς απ’ όπου κι’ αν προέρχονται





Όχι στην ηλεκτρονική παρακολούθηση και καταγραφή
Αντιστεκόμαστε στους εκβιασμούς απ’ όπου κι’ αν προέρχονται

Αθήνα 29/11/2013

Η διοίκηση θέλει να επιβάλλει ένα σύστημα στο οποίο ο κάθε συνάδελφος που θα βγαίνει από την πτέρυγα του διοικητικού μεγάρου που εργάζεται για να πάει οπουδήποτε (σε άλλη πτέρυγα ή όροφο για δουλειά, στο κυλικείο, στην τουαλέτα κλπ) να χτυπάει την κάρτα του στην πόρτα της εισόδου της πτέρυγας. Το μέτρο όπως μας είπαν έχει να κάνει με τον έλεγχο των επισκεπτών και την ασφάλεια του μεγάρου και του προσωπικού.
Από τη δική μας πλευρά έχουμε να πούμε ότι ο απαιτούμενος έλεγχος των επισκεπτών και η απαιτούμενη ασφάλεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται προκειμένου όλο το προσωπικό να έχει πάνω από το κεφάλι του την ηλεκτρονική καταγραφή όλη την ημέρα και σε όλες τις κινήσεις του.
Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο οι κινήσεις των συναδέλφων μέσα στο διοικητικό μέγαρο να συνοδεύονται από το χτύπημα κάρτας. Οι όποιες διαβεβαιώσεις δίνονται ότι αυτό αφορά μόνο την ασφάλεια δεν πείθουν κανένα.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη ΔΑΚΕ που ασχολείται μαζί μας. Οι παλιοί αγωνιστές έλεγαν ότι όταν η άλλη πλευρά σου επιτίθεται σημαίνει ότι είσαι στο σωστό δρόμο. Κατ’ αναλογία η επίθεση μιας εργοδοτικής παράταξης σε βάρος μας δείχνει ότι πάμε καλά. Γιατί σαν γνήσια εργοδοτική παράταξη λέει ναι σε ότι ζητήσει η διοίκηση προκειμένου να διεκπεραιώνει τα ρουσφέτια της. Γιατί σα γνήσια εργοδοτική παράταξη που είναι υπερθεματίζει την ηλεκτρονική καταγραφή που επιχειρείται στο διοικητικό μέγαρο. Η ΔΑΚΕ είναι αυτή που ξεπερνάει ακόμη και τις θέσεις αυτής της ίδιας της διοίκησης. Η διοίκηση λέει ότι οι ηλεκτρονικές κάρτες το μόνο που θα κάνουν είναι να ανοίγουν τις πόρτες. Η ΔΑΚΕ είναι αυτή που λέει ότι θα πρέπει να καταγράφεται και το πότε χτυπήθηκε η κάρτα. Για να μετράνε το χρόνο του φαγητού ή το πόσες φορές πήγε κάποιος στην τουαλέτα.

Από την άλλη μεριά καλό είναι να μη διαστρεβλώνουν τις θέσεις μας. Αυτά που είπαμε πέρυσι για τα κίνητρα, αυτά που είπαμε φέτος, αυτά που είπαμε για την τροπολογία και ότι είπαμε για το τι αναμένεται στο ασφαλιστικό είναι ανηρτημένα στο blog της Αγωνιστικής Συνεργασίας και μπορούν να τα δουν όλοι. Προτρέπουμε και τη ΔΑΚΕ να τα ξαναδιαβάσει.
Εμείς αντιστεκόμαστε στον εκβιασμό που λέει φύγετε τώρα γιατί διαφορετικά θα σας αυξήσουμε τα όρια ηλικίας
Εμείς δε συναινούμε στο να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά έσοδα των ταμείων για να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση όπως απαιτεί η τρόικα
Εμείς δε συναινούμε στο να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά έσοδα των ταμείων για να βουλώσουν άλλες τρύπες
Εμείς υπερασπιζόμαστε τα ταμεία και χθες και σήμερα και τα θέλουμε και αύριο.

Εμείς υπερασπιζόμαστε όχι μόνο αυτούς που φεύγουν
αλλά και αυτούς που θα μείνουν πίσω σε ένα άλλο ΟΤΕ
και με ένα άλλο ασφαλιστικό και εργασιακό τοπίο

 

blogger templates | Make Money Online