Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αυτόνομη Παρέμβαση - ΟΧΙ στις ελαστικές μορφές απασχόλησης - Αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα

ΟΧΙ στις ελαστικές μορφές απασχόλησης 

 Αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα

Η Αυτόνομη Παρέμβαση, με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στον ΟΑΕΔ για τους εργαζομένους με πεντάμηνες συμβάσεις δουλείας στα προγράμματα «κοινωνικής» εργασίας, θέλει να επισημάνει τα εξής:
Η κυβέρνηση και η τρόικα, με πρόσχημα τη μείωση των δαπανών:
1.Διαλύουν τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία και εμπορευματοποιούν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, με αποτέλεσμα εκατομμύρια συμπολίτες μας να μην έχουν πρόσβαση σ’ αυτά.
2.Διαλύουν τις υπηρεσίες του Δημοσίου και απολύουν χιλιάδες εργαζομένους, και την ίδια ώρα εισάγουν το νέο-μεσαίωνα εργασίας στις κοινωνικοπρονοιακές υπηρεσίες, προσλαμβάνοντας υπαλλήλους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς δικαιώματα, σχέσεις εργασίας δηλαδή που παραπέμπουν άμεσα σε καθεστώς ομηρίας και δουλείας τους εργαζομένους.
Κυβέρνηση και τρόικα δείχνουν ότι βασική πολιτική επιλογή τους είναι η άλωση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και η εκχώρηση βασικών υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση βρίσκεται απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές και αγωνίζεται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών στους πολίτες.
Η συντελούμενη ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων στο Δημόσιο οδηγεί σε εργασιακές συνθήκες ζούγκλας και μεσαίωνα στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εργασία στο Δημόσιο όχι για την ικανοποίηση των βασικών κοινωνικών αναγκών αλλά ως παράγοντα φιλανθρωπίας.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αγωνιστούν για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που οδηγούν σε συνθήκες δουλειάς, ενώ όπου προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με αυτές τις μορφές απασχόλησης, τους καλεί να διεκδικήσουν ίση αμοιβή για ίση εργασία και εφαρμογή των ΣΣΕ.
Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία ΟΑΕΔ, στον Άλιμο, την Πέμπτη 30/01/2014, ώρα 11πμ.
29-1-14

 

blogger templates | Make Money Online