Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αυτόνομη Παρέμβαση - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ: Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ, ΤΟ ΚΕΠΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ.

ap1
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24.1.2014

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ: Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ, ΤΟ ΚΕΠΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ  ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ.
Η επιχείρηση της μνημονιακής κατεδάφισης κάθε προστατευτικής ασπίδας για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και απύθμενο πολιτικό θράσος.
Μετά τις προτάσεις Μέργου και τις παλαιότερες απαιτήσεις των πολυεθνικών, έρχεται να προστεθεί και η πρόταση του ΚΕΠΕ για κατάργηση του κατώτατου μισθού στους νέους.
 Το μνημονιακό σύστημα προαναγγέλλει την ολοκληρωτική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ουσιαστική  διάβρωση ακόμα και αυτού  του νομοθετημένου κατώτατου μισθού της Τρόικας - Βρούτση.
 Για να το περάσουν βάζουν κάθε φορά και κάποιον επιστήμονα ή θεσμικό παράγοντα, να αναμασά τα γνωστά επιχειρήματα περί δήθεν ανάγκης αντιμετώπισης της ανεργίας (ιδίως των νέων) και ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας. 
Άλλωστε, η δικομματική κυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά, παρά τις δήθεν «αντιστάσεις» της, έχει προ πολλού δεσμευτεί για την επανεξέταση προς τα κάτω, του ύψους του κατώτατου μισθού εντός του 2014.
Έχει δεσμευτεί να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την κερδοφορία του κεφαλαίου μέσα σε συνθήκες κρίσης, επιχειρώντας κάθε φορά να ισοπεδώνει τους μισθούς με νέα μέσα και νέα εργαλεία. Πειραματίζονται συνεχώς με τους τρόπους που θα εφαρμόσουν για να αποκτούν ολοένα και φθηνότερο εργατικό δυναμικό.
Ο στόχος της ανατροπής αυτών των σκληρών νεοφιλελεύθερων πειραματισμών  και των  πολιτικών δυνάμεων που τους εκφράζουν, δεν μπορεί παρά να είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, και δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με συνεχείς, επίμονους και βασανιστικούς αγώνες.
Επιτέλους, ας το αντιληφθεί αυτό κάποτε και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και να επιλέξει με ποιους είναι.
 Δεν είναι τυχαίο που με τις εξελίξεις στο μέτωπο των ομαδικών απολύσεων και την απόφαση του ΑΣΕ, όλοι πανηγυρίζουν: Υπουργός Εργασίας, ΣΕΒ – εργοδότες και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.




 

blogger templates | Make Money Online