Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δελτίο Τύπου Μ.Ε.Τ.Α.: Απεργία στις 9 Απρίλη

 
Δελτίο Τύπου Μ.Ε.Τ.Α.: Απεργία στις 9 Απρίλη
 
Ενώ Κυβέρνηση, Τρόικα και εργοδότες διαμορφώνουν σήμερα την οριστική -ολοκληρωτική κατεδάφιση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων, 
διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, απαγορεύουν το δικαίωμα στην Απεργία, επαναθεσμοθετούν το λοκ άουτ, προχωρούν συντονισμένα στο χτύπημα των συνδικάτων μέσω της αλλαγής του Ν.1264/82, απολύουν μαζικά με το κόλπο της διαθεσιμότητας χιλιάδες εργαζόμενους, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι αλλού.
Την ίδια στιγμή το ζήτημα της ΕΓΣΣΕ σέρνεται, χωρίς να υπάρχει έστω και ένας στοιχειώδης σχεδιασμός για αγωνιστική διεκδίκηση και εφαρμογή της, βυθίζοντας όλους τους μισθούς στα όρια του νομοθετημένου κατώτατου μισθού, και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αναλώνεται σε επικοινωνιακές συναντήσεις με τους εργοδότες περί δήθεν διάσωσης του θεσμού.
Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, για μια ακόμα φορά αναδείχθηκαν οι μεγάλες ευθύνες της ηγετικής πλειοψηφίας της Συνομοσπονδίας, η οποία με τις πλάτες και του ΠΑΜΕ, ουσιαστικά αποφεύγει με κάθε τρόπο, να οργανώσει με σύστημα και μέθοδο τις αντιστάσεις των εργαζομένων.
Ουσιαστικά η ΓΣΕΕ, αρνείται να συμπορευθεί με τους χιλιάδες διαθέσιμους – απολυόμενους, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, του καθηγητές, τους εργαζόμενους στην Υγεία, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες δίνουν το παράδειγμα της συλλογικής αντίστασης και του αγώνα. Αρνείται να συμπορευθεί ακόμα και με τις μικρές αλλά ηρωικές αντιστάσεις όσων εργαζομένων έχουν απομείνει στον ιδιωτικό τομέα και είναι στο έλεος του εργοδότη.
Η νέα μας συνδικαλιστική συλλογικότητα Μ.Ε.Τ.Α. που συγκροτήθηκε στις 15-16 Μάρτη με τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων συνδικαλιστών και εργαζομένων, έθεσε και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη αγωνιστική πρόταση αντίστασης των εργαζομένων και των συνδικάτων.
Για μια ακόμα φορά πιέσαμε την πλειοψηφία της Συνομοσπονδίας να λάβει τολμηρές αποφάσεις και να διαμορφώσει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, με τη μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων και των δευτεροβάθμιων οργανώσεων, απέναντι στη συνεχιζόμενη και χωρίς τελειωμό επίθεση που δεχόμαστε από Τρόικα και Κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά, συνεχίζει να αναλώνεται κυρίως στην επίθεση ενάντια στις δυνάμεις της συνδικαλιστικής αριστεράς, να περιχαρακώνεται στη σεχταριστική του τακτική και να αφήνει στο απυρόβλητο την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
Από την πλευρά μας, για μια ακόμα φορά επιμείναμε στην ανάγκη να υπάρξει άμεσα κοινή συνεδρίαση ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, α) στην κατεύθυνση να συνενωθούν οι δυνάμεις του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα απέναντι στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στις διαθεσιμότητες, στη διεκδίκηση υπογραφής Ε.Σ.Σ.Ε.β) κοινό πανεργατικό – παλλαϊκό Συλλαλητήριο στις 1 Απρίλη (ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN) και γ) κορύφωση με Γενική Απεργία στις 9.4.2014.
Επιμείναμε για μια ακόμα φορά, στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για κοινές δράσεις με επιστημονικούς φορείς, κοινωνικές οργανώσεις και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τη δημιουργία ενός ευρύτερου κοινωνικού αγωνιστικού μετώπου
Τελικά αποφασίστηκε μόνο η πραγματοποίηση της Απεργίας με τη διαφωνία της ΠΑΣΚΕ, η οποία ουσιαστικά πήρε αποστάσεις από την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας.
Το Μ.Ε.Τ.Α., έχοντας ανοίξει μια νέα ελπιδοφόρα σελίδα στην πορεία ανασύνταξης και μαζικοποίησης του εργατικού κινήματος, θα δώσει μαζί με τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, τη μάχη, για την οργάνωση της Γενικής Απεργίας με μαζική συμμετοχή και αίτημα τη συνολική ανατροπή της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και των πολιτικών της εκφραστών.
18-3-2014

 

blogger templates | Make Money Online