Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Μαχητική Εργατοϋπαλλική Ταξική Ανατροπή: το όνομα της Νέας Παράταξης

 
Και το όνομα αυτής… Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ). Αυτό είναι το όνομα της νέας παράταξης στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Μαρτίου στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Σινέ «Κεραμικός», με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων συνδικαλιστών.
Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης έγιναν και ολοκληρώθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα, με την εκλογή του νέου 71μελούς γενικού συμβουλίου αλλά και την έγκριση του Καταστατικού Λειτουργίας του ΜΕΤΑ.
Οι συμμετέχοντες στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη τόνισαν σημασία που έχει η δημιουργία του ΜΕΤΑ, -ιδαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου το κίνημα έχει απαξιωθεί και οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλωθεί από τα μνημόνια, τους δανειστές, και την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και Κεφαλαίου-, στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, μακριά από τον κυβερνητικό, τον κομματικό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμός, το σεχταρισμό και την απομόνωση.
Στόχος του ΜΕΤΑ είναι η δημιουργία ενός μαζικού ταξικού πόλου, ο οποίος θα βάλει το στίγμα του σε μια πορεία ευθείας και άμεσης σύγκρουσης με τις λογικές συμβιβασμού, όπως αυτές υπάρχουν σήμερα εξαιτίας των μνημονιακών συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, και οι οποίες ουσιαστικά έχουν κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα να ακολουθεί τη μνημονιακή λαίλαπα, και όχι να στέκονται εμπόδιο, οι οποίες έχουν καθηλώσει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

 

blogger templates | Make Money Online