Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Σάββατο 5 Σεπτέμβρη: Διαδηλώνουμε στη Θεσ/νίκη - Συνεχίζουμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών


meta-katw603 
Οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 5 του Σεπτέμβρη, γίνονται λίγο πριν από τις εκλογές και προτού να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα του 3ου μνημονίου, που επιφυλάσσουν νέα βάρη για τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και τον ελληνικό λαό και προσδένουν τη χώρα μας με νέα δεσμά εξάρτησης από τους δανειστές και το διεθνές κεφάλαιο.
Η εργατική τάξη, σύσσωμος ο ελληνικός λαός, η νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο από αυτόν του αγώνα, για την απαλλαγή της χώρας μας απ’ την εξάρτηση και τα μνημόνια, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζοσπαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όφελος των δυνάμεων της εργασίας.
Η κυβέρνηση -αντί να καταργήσει τα προηγούμενα μνημόνια- ψήφισε, από κοινού με τις δυνάμεις του 1ου και 2ου μνημονίου, το 3ο μνημόνιο, που αλυσοδένει την προοπτική της χώρας για τα επόμενα χρόνια, καλλιεργεί την ηττοπάθεια και την απογοήτευση στον ελληνικό λαό και δικαιώνει τις επιλογές του παλιού μνημονιακού κατεστημένου της χώρας μας, το οποίο ο ελληνικός με το περήφανο και ηχηρό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα στις 5 του Ιούλη του 2015 είχε στείλει οριστικά στα αζήτητα.
Το ΜΕΤΑ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για την 80ή ΔΕΘ και τη μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων που θα γίνει στις 5 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και παίρνοντας υπόψη και το γεγονός ότι είμαστε λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πάρουν θέση απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων, για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν, αλλά και όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία να κάνουν τις επιλογές τους, με βάση τα ταξικά και πραγματικά τους συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, με αφορμή και την πρόσφατη εμπειρία τους, γνωρίζουν ότι βασικός και καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και για το άνοιγμα του δρόμου για ουσιαστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές σε όφελος τους, είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού – εργατικού - λαϊκού κινήματος, που αυτά θα τα κάνει δική του υπόθεση.
Το ΜΕΤΑ, οι εργαζόμενοι και το εργατικό κίνημα θα κρίνουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα, καθώς και στο κατά πόσο οι πολιτικές, το πρόγραμμα και οι διακηρύξεις τους βρίσκονται σε συμφωνία με αυτά.
Για εμάς, αιτήματα άμεσης προτεραιότητας συνεχίζουν να αποτελούν:
1. Η ακύρωση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
2. Η επαναφορά όλων των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που ανατράπηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, καθώς και του κατώτατου μισθού, των ΣΣΕ και της Κυριακάτικης αργίας.
3. Η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο είναι άδικο, ταξικό και παράνομο και για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.
4.Το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
5. Η ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος για να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, οι εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο και να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
6. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου, με το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την επανάκτηση από το Δημόσιο όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, που θα χρησιμοποιηθούν ως παραγωγικά εργαλεία για την ανάπτυξή της.
Σ’ έναν τέτοιον αγώνα, είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός, ο οποίος ζει το δράμα του τα τελευταία χρόνια, δε θα υπολογίσει κόπους και θυσίες που θα του ανοίγουν προοδευτικούς και ελπιδοφόρους δρόμους για το αύριο.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 6ΜΜ
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΖΩΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΕΔΩ έγχρωμη η ανακοίνωση σε μορφή .pdf για μοίρασμα και ΕΔΩ ασπρόμαυρη.

 

blogger templates | Make Money Online