Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τα παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά του νέου ασφαλιστικού





ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΝΕΩΝ

Το ΜΕΤΑ συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές και σε όλους όσοι τις εφαρμόζουν. Παλεύει για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Καλεί όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να δώσουν το δυναμικό τους «παρών» στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα, οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς και κοινωνικά κινήματα, κατά της αντιασφαλιστικής «μεταρρύθμισης» στις:
  • Σάββατο 16 Γενάρη, σε Αθήνα (πλ. Ομονοίας, ώρα 12μ.) και Ηράκλειο Κρήτης (πλ. Ελευθερίας, ώρα 12μ.).
  • Σάββατο 30 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη.
Καλεί επίσης όλες τις συνδικαλιστικές και συνταξιουχικές οργανώσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους άνεργους και τη νεολαία να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο, παλλαϊκό μέτωπο για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, με σύνθημα:
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και οι νέες δραματικές μειώσεις στις συντάξεις αφορούν σε όλη την ελληνική κοινωνία. Μέσα από αυτή, ολοκληρώνεται η μετατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού από δημόσιος, κοινωνικός, αναδιανεμητικός και αλληλέγγυος, σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα. Ταυτόχρονα, διευρύνονται οι ταξικές ανισότητες, αφού «ανοίγει» το δρόμο προς την ιδιωτική ασφάλιση για όλους όσοι… έχουν και μπορούν.
Επιπλέον ισοπεδώνονται πολλές κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του κεφαλαίου, το οποίο θα συνεχίζει να φοροδιαφεύγει και να εισφοροδιαφεύγει ενισχύοντας παράλληλα τη μαύρη, ανασφάλιστη εργασία.
Όλες & όλοι στους δρόμους
για να ανατρέψουμε – σταματήσουμε
την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Δε θα τους αφήσουμε να το περάσουν.
ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ,
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1 – ΑΘΗΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ & ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

blogger templates | Make Money Online