Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

«Πιο χαμηλά κ. Λάμπρου, πιο χαμηλά!»



 «Πιο χαμηλά κ. Λάμπρου, πιο χαμηλά!»
Με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποίησε ενημέρωση σχετικά με τους στόχους της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που αναμένουμε να υπογραφεί στο τέλος του 2017. Κατά την προσφιλή στρατηγική του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κατέβασε τον πήχη λίγο υψηλότερα του δαπέδου και μας υπενθύμισε το «κακό εργασιακό κλίμα στη χώρα μας και το δύσκολο φθινόπωρο που μας περιμένει εν όψει περαιτέρω επώδυνων αλλαγών στα εργασιακά».
Καλά ως εδώ, αλλά στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ αρνήθηκε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας (83,4%) του Ομίλου ΟΤΕ στο πρώτο εξάμηνο του 2016, όπως απέδειξε ο εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην ΟΜΕ. Ο κύριος Λάμπρου απέδωσε τη συγκεκριμένη αύξηση στο ότι «δεν έχει συμπεριληφθεί το κόστος της νέας εθελούσιας», αποκρύπτοντας όμως ότι η εθελουσία του 2016 είχε περίπου το μισό κόστος από την εθελουσία του 2015.
Οι εργαζόμενοι, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζουμε μόνο τα κακά νέα ώστε να συνεχίζουμε να μειώνουμε τις προσδοκίες μας. Τα τελευταία χρόνια οι αποδοχές μας και τα εργασιακά δικαιώματά μας κατακρημνίζονται. Η προηγούμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπογράφηκε με νέες μειώσεις προκειμένου υποτίθεται να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στον Όμιλο. Ωστόσο, η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ απολύει συνεχόμενα & συστηματικά συναδέλφους (με εφαρμογή του άρθρου 13 του ΕΚΠ ΟΤΕ και του άρθρου 16 του ΕΚΠ Cosmote) ενώ έχει απολύσει και μερίδα των συναδέρφων που εργάζονταν στην OTEplus (η Αγωνιστική Συνεργασία δεν θα πάψει ποτέ να υπενθυμίζει την ανέντιμη συμπεριφορά της συνδικαλιστικής ηγεσίας και της διοίκησης COSMOTE προς τους συγκεκριμένους συναδέρφους).
Με τις δύο προηγούμενες Σ.Σ.Ε. κύριε Λάμπρου, μεγεθύνατε τα κέρδη της DT και τις αμοιβές των golden στελεχών της διοίκησης.  Από τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι εργαζόμενοι δεν αναμένουν τίποτα λιγότερο από την επαναφορά του ωραρίου και των μισθών μας στο +11% όπως προβλέπει η Σ.Σ.Ε., την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστη το εισόδημά μας στη μνημονιακή εξαετία και βέβαια την άρση κάθε απαράδεκτου μισθολογικού διαχωρισμού μεταξύ παλιών και νέων.  Δυστυχώς, όμως, αντί αυτού ο κ. Λάμπρου υποσχέθηκε μόνο «κουπόνια για όλους και έξοδα παιδικού σταθμού για όλους». Αν κρίνουμε, δε, από την επικοινωνιακή διαχείριση των στελεχών της ΔΑΚΕ, νίκες του κινήματος θεωρούνται το δάνειο των 5.000€ στους νέους, το τηλεπικοινωνιακό πακέτο και το ηλεκτρονικό bazaar!!
Αντίστοιχη «ρεαλιστική προσέγγιση» με την ΔΑΚΕ πάντως, ενόψει της διαπραγμάτευσης για την νέα ΣΣΕ, έχουμε και από τον «έτερο καππαδόκη» την ΠΑΣΚΕ, από την παράταξη του οποίου ακούστηκαν απίθανα πράγματα στο πρόσφατο Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ε. Μεταξύ των άλλων, το Προεδρείο της ΠΑΣΚΕ «προσγείωσε» τα μέλη του Δ.Σ. προτείνοντας στους «χαλεπούς καιρούς που έρχονται» να συμβιβάζονται με την απώλεια μισθών και δικαιωμάτων, αναφέροντας την πλέον περιθωριακή οικονομική θεωρία ότι τα Κέρδη και η Εργασία είναι αντίθετα μεταξύ τους, άρα η εργασία είναι Κόστος κι όχι Επένδυση για την Επιχείρηση!
Πιο χαμηλά, λοιπόν, τον πήχη κύριε Λάμπρου και «η δεύτερη φορά μια τρελή αποτυχία». Ακόμα πιο χαμηλά σε αγαστή συνεργασία με τον «αφανή» σας εταίρο κ. Φούκα, για να μας υπενθυμίζετε ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε κερδίσει απολύτως τίποτα κι έχουμε χάσει σχεδόν τα πάντα! Με εσάς στην ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ παραφράζοντας το γνωστό τραγουδάκι του Μαραβέγια, η πραγματικότητα στη ζωή των εργαζομένων στον ΟΤΕ θα είναι: "Πιο χαμηλά Λάμπρου πιο χαμηλά Λάμπρου μαζί σου κι άλλο πέφτω χαμηλά"
Ρεαλισμός είναι το δίκιο και οι ανάγκες μας. ΟΧΙ οι ανάγκες της εργοδοσίας και η επιβίωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας
Ήρθε η ώρα να τους προσπεράσουμε

 

blogger templates | Make Money Online