Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ : ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΙΗΣΕΩΝ



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
(26/9/2016)
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ FAST TRACK ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΙΗΣΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Τρίτη 27.9.2016, και ώρα 18:00 έξω από τη Βουλή.
Η Κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει την «υποδόση» των δανειστών, προχωρά αύριο με τη γνωστή διαδικασία fast track, στην ψήφιση ενός ακόμα πολυνομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και την εκχώρηση μιας σειράς από ΔΕΚΟ στο Νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να πάρουν και αυτές τη  σειρά τους και να δοθούν στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο με αντάλλαγμα υποτίθεται την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό και Κτιριακές Υποδομές.
Στο νέο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο συστήθηκε με βάση  το τρίτο μνημόνιο του Ιουλίου του 2015, τον απόλυτο έλεγχο έχει το 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα ορίζονται με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών και θα αποφασίζουν με πλειοψηφία 4/5. Μάλιστα, για  Πρόεδρός του Υπερταμείου προαλείφεται στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ!
Πέραν όμως αυτών: η  ρήτρα ότι μέρος των εσόδων θα πηγαίνει για την ανάπτυξη δεν υπάρχει πλέον. Τα  έσοδα από τις πωλήσεις θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή του δανείου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και αυτό διότι το νέο Ταμείο δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εγγύηση για το δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει πέρυσι τον Ιούλιο να πάρει η Κυβέρνηση.
Είναι πια φανερό ότι, μετά τα αεροδρόμια, το Ελληνικό και τα Λιμάνια, η Κυβέρνηση αυτή προχωρά ακάθεκτη και βαφτίζοντας «το ψάρι κρέας»: ξεπουλά θεμελιώδη δημόσια αγαθά και επιχειρήσεις σε τιμές ευκαιρίας στους ιδιώτες, ενταφιάζει οριστικά κάθε δυνατότητα της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση και εντάσσεται χωρίς καμία ντροπή στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης, δηλαδή στην χωρίς όρια κερδοφορία του κεφαλαίου με ταυτόχρονη εξαφάνιση των όποιων μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Παρά την αφωνία της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά, καλούμε εργαζόμενους και συνδικάτα να αντισταθούν στο ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΡΙΤΗ 27.9.2016 – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

blogger templates | Make Money Online