Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Οι ΝΕΟδεξιοί του (ΠΑΣΚ)Ενωτικού κι ο ανησυχητικά επικίνδυνος ρόλος τους στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης



Οι ΝΕΟδεξιοί του (ΠΑΣΚ)Ενωτικού  κι ο ανησυχητικά επικίνδυνος ρόλος τους
στην υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης

Στο τελευταίο έκτακτο εκλογικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας είχαμε ακόμα μία απόδειξη του ανησυχητικά επικίνδυνου ΝΕΟδεξιού νεοφιλελεύθερου εργοδοτικού εκτροχιασμού του (ΠΑΣΚ)Ενωτικού. Η παράταξη που στελεχώθηκε από κομματικά στελέχη του πρώην ΠΑΣΟΚ και ντύθηκε με το ένδυμα του Ενωτικού, αφού πρώτα προκάλεσε τη διάσπαση της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΕ, ήρθε η ώρα να πληρώσει με το ίδιο τίμημα: Στελέχη της προσχώρησαν στην παράταξη του πλέον εργοδοτικού Προέδρου που έχει υπάρξει ποτέ στην Ομοσπονδία, παραδεχόμενοι εμπράκτως αυτό που γράφουμε ως Αγωνιστική Συνεργασία σταθερά τα τελευταία χρόνια: Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ (ΠΑΣΚ)Ενωτικού και (Δ)ΑΚΕ. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, δεν υπάρχει και καμία προάσπιση εργασιακού δικαιώματος τα τελευταία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ, δηλαδή συνεχόμενες ταπεινώσεις όχι μόνο μισθολογικές αλλά κυρίως σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων και αξιοπρέπειας.

Η πλήρης εξομοίωση των παρατάξεων (Δ)ΑΚΕ και (ΠΑΣΚ)Ενωτικού αποδείχθηκε με την κοινή στάση τους, στις αποφάσεις της Διοίκησης κατά τα τελευταία επτά χρόνια (οι οποίες κατευθύνονται με βλαπτικό μένος εναντίον του συνόλου των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ), στις ομαδικές απολύσεις που πραγματοποίησαν στο Πολιτιστικό Αττικής και στο βίαιο παραμερισμό κάθε αριστερής φωνής στον ΟΠΑΚΕ. Στο πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας το μόνο που τους διαφοροποίησε ήταν οι συσχετισμοί εξουσίας. Έτσι, στελέχη της ΠΑΣΚΕ με μεγάλη ευκολία μετακόμισαν στο «αντίπαλο» (;) στρατόπεδο, αφού δεν υπάρχουν πια διαφορές μεταξύ τους σε επίπεδο πολιτικό, ιδεολογικό, ή (αν)ηθικό. Παραδέχθηκαν κι επιβεβαίωσαν με τις αποφάσεις προσχώρησής τους, ότι υπάρχει μόνο ένας και αδιαίρετος ΝΕΟδεξιός – πλέον – συνδικαλιστικός χώρος των παρατάξεων (Δ)ΑΚΕ και (ΠΑΣΚ)Ενωτικού. Για το μόνο που ενδιαφέρεται ο συγκεκριμένος ΝΕΟδεξιός συνδικαλιστικός χώρος είναι η διατήρηση των προνομίων τους, που τη δεδομένη στιγμή ταυτίζεται με την αύξηση της κερδοφορίας του «ιδιώτη», όπως έχουν βαπτίσει (για ευνόητους λόγους) το γερμανικό δημόσιο που είναι ο βασικός μέτοχος στον Όμιλο ΟΤΕ. Είναι οι ίδιοι που το έπαιζαν κουτσαβάκια κι αγωνιστές, όταν ο βασικός μέτοχος στον Όμιλο ΟΤΕ ήταν το ελληνικό δημόσιο.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, για τους εργαζόμενους είναι η επίδραση της ακραίας δεξιόστροφης πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος στον ΟΤΕ, στην επικείμενη υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Συγκεκριμένα, (ΠΑΣΚ)Ενωτικό και (Δ)ΑΚΕ διακηρύττουν σε κάθε ευκαιρία ότι η επαναφορά ωραρίου και μισθών, την οποία οι ίδιοι μαζί με τον κ. Τσαμάζ έχουν συνυπογράψει, είναι πολύ δαπανηρή (!), γιατί οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ είναι υψηλά αμειβόμενοι και αφαιρούν κρίσιμα κέρδη από την DT και το γερμανικό δημόσιο.  Καλλιεργούν στους εργαζόμενους ένα κλίμα χαμηλών προσδοκιών, την ίδια στιγμή που η κερδοφορία της εταιρίας είναι εντυπωσιακή, ενώ στην αγορά όλο και περισσότερα συνδικάτα υπογράφουν συμβάσεις με αυξήσεις ακόμα και σε εταιρίες που δεν έχουν ευνοηθεί όσο ο ΟΤΕ από την «κρίση». Τέλος η πρεμούρα τους να υπογράψουν νωρίς Σύμβαση δεν έχει να κάνει με την πρόνοια να μην πάμε στο 2018 εκβιασμένοι και με χειρότερους όρους, αλλά στο να προλάβουν να διαχειριστούν και να κεφαλαιοποιήσουν το όποιο αποτέλεσμα εκλογικά, μια και δεν έχουν απολύτως τίποτε να επιδείξουν τα τελευταία χρόνια της απραξίας τους.    

Για μια ακόμη φορά κινδυνολογούν με επικείμενες απολύσεις, ατομικές συμβάσεις και άλλα «εκφοβιστικά», αποκρύπτοντας ότι όλα τα χρόνια που συγκυβερνούν με τον Τζαμάζ είχαμε απολύσεις με το άρθρο 13, τρομοκρατία και εντατικοποίηση στους χώρους εργασίας (παραβίαση ωραρίου, μη πληρωμή υπερωριών, αξιολόγιο κ.λπ.). Αποκρύπτουν, επίσης, ότι τα job families που η Διοίκηση επιθυμεί να εισάγει, δεν εφαρμόζονται στους εργαζόμενους στην Cosmote (μιας και η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει ατομικές συμβάσεις), αλλά και σε καμία άλλη εταιρία του Ομίλου DT ή σε οποιαδήποτε πολυεθνική ανά τον κόσμο. Αν ισχύσουν στους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ θα οδηγήσουν σε νέες εξαθλιωτικές μειώσεις.  Είναι ώρα πλέον να αντιδράσουμε δυναμικά για να σταματήσει η καταστροφική πορεία που σχεδιάζουν για εμάς και για τις μελλοντικές γενιές. Να μην υποχωρήσουμε για τρίτη φορά σε υπογραφή ΕΣΣΕ με νέες μειώσεις στους μισθούς μας.

6 χρόνια μειώσεων μισθών - αξιοπρέπειας και αύξησης κερδών στον ΟΤΕ, γιατί και για ποιους; 6 χρόνια μειώσεων για να κάνουν δημόσιες σχέσεις και ρουσφέτια οι μελλοντικοί υποψήφιοι βουλευτές των συστημικών κομμάτων;

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ
 ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

(ακολουθεί ο Πίνακας με τις υπογραφές των Μ. Τσαμάζ, Β. Λάμπρου και Π. Κούτρα, με το μισθολόγιο που θα ισχύει από 31.12.2017 μετά από 6 χρόνια μειώσεων).
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥΣ
 


 

blogger templates | Make Money Online