Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Όλοι στην Απεργία - Όλοι στον Αγώνα


Όλες και όλοι στην 48ωρη Απεργία στον όμιλο ΟΤΕ στις 30 και 31/10

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Η διοίκηση του ΟΤΕ δείχνοντας το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο, έδωσε τέλος στις αυταπάτες. Γιατί αυταπάτη είναι να πιστεύει κάποιος ότι οι εργαζόμενοι και η εργοδοσία είμαστε στην ίδια πλευρά. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ βρισκόμαστε  εδώ και πάνω από έξι χρόνια με την πλάτη στον τοίχο. Όπως όλη η Ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, έχουμε υποστεί στο πετσί μας όλες τις ανθρωποκτόνες και αντικοινωνικές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στον λαό μας στα χρόνια του μνημονίου. Ταυτόχρονα όμως έχουμε γίνει θύματα μιας πρωτοφανούς αναλγησίας της διοίκησης , η οποία πιστεύει ότι η αύξηση των κερδών της εταιρίας, πρέπει αποκλειστικά να προέρχεται από την αφαίμαξη του δικού μας εισοδήματος.
Ως εδώ! Η ανοχή μας έχει όρια. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο, που κατά τα λοιπά έχουν κληθεί να βάλουν πλάτη για την ολοκλήρωση του Vectoring, υφίστανται αφόρητη εργασιακή πίεση, δουλεύουν πάνω από τα όριά τους, συχνά συναινούν στην υπέρβαση  του συμβατικού τους ωραρίου, η εντατικοποίηση αυξάνει καθημερινά τα  θύματα επαναλαμβανόμενων εργατικών ατυχημάτων και  βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αδιανόητη στοχοθεσία. Ταυτόχρονα οι διαρκείς αξιολογήσεις, οι έρευνες στιγμής και τα δεκάδες ερωτηματολόγια δημιουργούν αυξανόμενο άγχος και δικαιολογημένη ανασφάλεια. 
Η διοίκηση εμμένοντας αδιάλλακτα στην συνέχιση μιας πολιτικής μαζικής φτωχοποίησης , θέλει να συνεχίσει την αφαίμαξη του πενιχρού μισθού μας. Προσπαθεί να διαιρέσει τους εργαζόμενους σε κατηγορίες, αξιοποιώντας και τα δικά μας λάθη. Δεν θα τους περάσει!
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα απαντήσουν στην εργοδοτική αδιαλλαξία και θα νικήσουν.
Διεκδικούμε την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης στον όμιλο ΟΤΕ, η οποία θα διασφαλίζει:
·      Αυξήσεις για όλους. Επιστροφή στα προβλεπόμενα από την ΣΣΕ του 2011, συν μια εύλογη αύξηση έναντι της φορολεηλασίας που έχει υποστεί το εισόδημά μας. Ανεμπόδιστη μισθολογική εξέλιξη για όλους (κλιμάκια)
·      Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας έναντι απολύσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους.
·      Άρση κάθε διαχωρισμού μεταξύ εργαζομένων σε μισθό, επιδόματα, ωράριο, άδειες
·      Κατάργηση της δανεικής και της ελαστικής απασχόλησης. Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους στον ΟΤΕ. Άμεση κάλυψη όλων των κενών με αξιοκρατικές προσλήψεις.   
·      Αναγνώριση πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Γνωρίζουμε τις ενστάσεις και τις αμφιβολίες πολλών για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα των απεργιακών αγώνων. Γνωρίζουμε την δίκαιη κριτική σας και την καχυποψία σας απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Συμμεριζόμαστε την οργή σας για την προσπάθεια να νοθευτεί και να «εξορθολογιστεί» το πλαίσιο διεκδίκησης.  Σας καλούμε να βάλετε στην άκρη τις επιφυλάξεις σας και με την μαζική και αγωνιστική σας συμμετοχή στην απεργία να δώσετε αγωνιστική απάντηση στην αδιαλλαξία της διοίκησης ΟΤΕ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30-31 Οκτωβρίου και στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 30/10 στις 10:00 προσυγκέντρωση στο ΝΥΜΑ και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας
Την Τρίτη 31/10 στις 10:00 συγκέντρωση στην είσοδο του Διοικητικού Μεγάρου

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

blogger templates | Make Money Online