Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Το «Μονοπαραταξιακό» προεδρείο «ΔΑΣΚΕ» στο ΠΚΕ-ΟΤΕ επιχαίρει για τις απολύσεις δια στόματος προέδρου ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η κατρακύλα συνεχίζεται.


Αθήνα 27-6-2018
Το «Μονοπαραταξιακό» προεδρείο «ΔΑΣΚΕ» στο ΠΚΕ-ΟΤΕ επιχαίρει για τις απολύσεις δια στόματος προέδρου ΟΜΕ-ΟΤΕ. Η κατρακύλα συνεχίζεται.
 


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
    Η ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς στα τμήματα του πολιτιστικού μας κέντρου, επέφερε και την ολοκλήρωση του έργου που σκηνοθέτησε το προεδρείο του με πρωταγωνιστές τις παρατάξεις των Πολιτιστική Αλλαγή (ΠΑΣΚΕ), και ΔΑΠΚΕ (ΔΑΚΕ) και με κομπάρσους τους αιμοδότες- εργαζόμενους του ομίλου. Δεν έχουμε ακόμα ξεχάσει τον τρόπο που αντικαταστατικά αποφάσισαν και ενέκριναν τις απολύσεις του προσωπικού, ούτε τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τόσα χρόνια τα οικονομικά οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία το πολιτιστικό κέντρο μετά την παύση παρακράτησης των συνδρομών των συνταξιούχων συναδέλφων μας.
   Έτσι έντυσαν την ανικανότητα τους με ευχολόγια για μια «νέα αρχή» χωρίς να απολογηθούν στο ελάχιστο για την κακοδιαχείριση και την αλαζονεία των επιλογών τους να καταντήσουν το πολιτιστικό κέντρο επιχειρηματικό όμιλο.
   Έτσι υφάρπαξαν την ψήφο των συναδέλφων στις πρόσφατες εκλογές και βγήκαν ενισχυμένοι για να συνεχίσουν το έργο τους. Συνεπείς στις θέσεις του αναχρονιστικού και αποτυχημένου συνδικαλιστικού δικομματισμού που πρεσβεύουν, απέκλεισαν τις υπόλοιπες παρατάξεις από το  προεδρείο και νόθευσαν με αυτό τον τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα.
   Πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα του δικαστηρίου στην πρόσφατη εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας για τις απολύσεις των εργαζομένων του πολιτιστικού στην οποία ο πρόεδρος και ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας μας ήταν απέναντι στους εργαζόμενους συνεχίζοντας τη δίχως προηγούμενο αντισυνδικαλιστική τους πράξη, εργαζόμενοι να απολύσουν εργαζόμενους και μάλιστα απροειδοποίητα και εκβιαστικά παραμονές της περασμένης Πρωτοχρονιάς.
Στην κατρακύλα αυτή θα μπει φρένο!
   Οι συνάδελφοι μας δε θα υποστούν ένα νέο «ξαφνικό θάνατο» εξαιτίας του δόλου και της ανικανότητας σας! Η εταιρεία δικαιολογεί τις απαλλαγές του προέδρου και του γραμματέα , τιμήστε επιτέλους τον ιδρώτα των συναδέλφων μας, τον κόπο των συνταξιούχων μας και το ρόλο που έχετε εκλεγεί!
   Η ουσία του πολιτισμού στέκεται απέναντι στην ιδιοτέλεια, στον ατομισμό και τα εμπορευματοποιημένα πρότυπα του καταναλωτισμού, αλλά βρίσκεται στη συλλογικότητα, την ακηδεμόνευτη καλλιτεχνική δημιουργία και πνευματική καλλιέργεια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Τη δημοκρατική λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ χωρίς παραγοντισμούς και αποκλεισμούς
  • Οικονομική διαφάνεια – ανεξαρτησία
  • Να δοθούν πλήρη δικαιώματα εκλέγειν – εκλέγεσθαι στους συνταξιούχους συναδέλφους μας

Διαβάστε περισσότερα...

Οι εργαζόμενοι στη Nokia Ελλάδος έκλεισαν… τους υπολογιστές!


Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες Πέμπτη 21 Ιούνη, από 14.00-17.00, οι εργαζόμενοι στη Nokia, με απόφαση του Σωματείου τους και των γενικών συνελεύσεών τους ως μέρος του δίκαιου αγώνα τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και βελτίωσης των συνθηκών ζωής και εργασίας των εργαζομένων. Στα πλαίσιο αυτού του αγώνα, μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο που καταγράφει τις απαιτήσεις που περιλαμβάνονται στη ΣΣΕ που διεκδικούν, την ιστορία των συλλογικών συμβάσεων για να τονίσουν την αναγκαιότητα τους, καθώς και τον διαχρονικό πόλεμο των εργοδοτών εναντίον των ΣΣΕ.
Όπως σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο Nokia:
Η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ δεν αποτελεί εξαίρεση ανάμεσα στους εργοδότες, καθώς έκανε σαφές ότι από τη μία αρνείται να παραχωρήσει την αποκλειστικότητα στο δικαίωμα να αυξομειώνει μισθούς και συνθήκες εργασίας κατά τα συμφέροντά της, και από την άλλη ότι δε θέλει να παραχωρήσει κανένα ποσό ούτε για την οικογενειακή ζωή των εργαζομένων, ούτε για ελάχιστο επίπεδο μισθών.
Δε μας κάνει καμία εντύπωση η στάση της διοίκησης. Αυτά τα δικαιώματα διαχρονικά κερδίζονται με τους αγώνες των εργαζομένων, όταν γίνονται μαζικοί και με επιμονή. Η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ κάνει χρήση των αντεργατικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από κυβερνήσεις, μέχρι και τη σημερινή, και δανειστές στην αγορά εργασίας και προσπαθεί να επιτύχει το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος. Συνθηκών που διαμορφώθηκαν άμεσα ή έμμεσα από τέτοιες πολυεθνικές και εργοδότες και σύμφωνα με τη φιλοσοφία τους.
Για αυτό το λόγο ο αγώνας μας αυτός δεν περιορίζεται μόνο στα πλαίσια της εταιρίας, αφού αφορά και την αναστροφή ενός κλίματος και μίας πολιτικής που έχει φιλοτεχνηθεί ενάντια σε κάθε εργατικό δικαίωμα και ενάντια στη συλλογική δράση των εργαζομένων. Όσο όμως υπάρχουν σωματεία σαν το δικό μας που διατηρούν ζωντανές τις διεκδικήσεις για συλλογικές συμβάσεις, ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί. Δεν είμαστε μόνοι μας. Μαζί μας είναι σωματεία και εργαζόμενοι του Συντονισμού στις Τηλεπικοινωνίες και την Τεχνολογία, σωματεία του κλάδου, αλλά και πέρα από αυτόν.
Ξέρουμε ότι με κάθε κινητοποίηση και με κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη που συμμετέχει στο σωματείο και τις κινητοποιήσεις, η πίεση στη διοίκηση αυξάνεται.
Μόνο να κερδίσουμε έχουμε από τη συμμετοχή στον αγώνα για ΣΣΕ και για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας. Είναι ο μόνος δρόμος για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ προοπτική οικογενειακής και προσωπικής οικονομικής εξέλιξης μιας και έχει γίνει κατανοητό από όλους και όλες ότι για τη ΝΟΚΙΑ είμαστε αναλώσιμοι.
  • Απαιτούμε από τη διοίκηση να αφήσει την αδιάλλακτη στάση της και να εκπληρώσει τα αιτήματά μας:
  • Υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπως έχει αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση του 2015
  • Εφαρμογή κατώτατων εισαγωγικών μισθών για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης σύμφωνα με ΣΣΕ
  • Προσαυξήσεις στους κατώτατους μισθούς κάθε κατηγορίας κατά 10% λόγω συμβίωσης και κατά 130 ευρώ για κάθε τέκνο
  • Επίδομα φύλαξης τέκνων – 250 ευρώ ανά τέκνο κάθε μήνα
  • Επίδομα για τέκνα με αναπηρία – 100 ευρώ ανά τέκνο κάθε μήνα
  • Επαναφορά των κουπονιών του Αυγούστου
  • Καμία απόλυση.





Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Καιροσκοπισμός, πατριδοκαπηλία και απόδραση από τα προβλήματα από την (Δ)ΑΚΕ


Αθήνα 20-6-2018
Καιροσκοπισμός, πατριδοκαπηλία και απόδραση από τα προβλήματα από την (Δ)ΑΚΕ
Σε μια εποχή που η επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ έχει ενταθεί, που η επιτροπή του άρθρου 13 δουλεύει υπερωριακά απολύοντας συναδέλφους με χρήση του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος και με επίκληση της αξιολόγησης και που οι πιέσεις σε όσους μπορούν – αλλά δεν θέλουν – να φύγουν με «εθελούσια» έχουν χτυπήσει κόκκινο, η (Δ)ΑΚΕ της ΠΕΤ-ΟΤΕ πετάει άλλη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα και επιλέγει να παίξει με τα πατριωτικά αισθήματα των συναδέλφων αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι «ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων».
Έτσι στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΤ-ΟΤΕ κατέθεσαν προς ψήφιση κείμενο καταγγελίας της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας & FYROM, που πέρα από τις ανακρίβειες και τον παραληρηματικό του χαρακτήρα, επιχειρεί να διχάσει τους εργαζόμενους και να προσδώσει στην συνδικαλιστική αντιπαράθεση χαρακτηριστικά ανθρωποφαγίας.
Καταγγέλλουμε την όψιμη πατριδοκαπηλία της (Δ)ΑΚΕ και των θλιβερών συνοδοιπόρων της και αναρωτιόμαστε:
  • Πού είσαστε συνάδελφοι όταν οι κυβερνήσεις ξεπουλούσαν τον ΟΤΕ και τον εθνικό πλούτο μέσω των ιδιωτικοποιήσεων;
  • Πού είσαστε όταν η χώρα με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, μετατρεπόταν σε προτεκτοράτο των δανειστών της;  Μήπως διαδηλώνατε με τους μενουμευρώπηδες;    
  • Πού είσαστε όταν οι δανειστές εκβίαζαν και απειλούσαν την χώρα με πτώχευση; Μήπως μαζί με αυτούς που φώναζαν «Γερούν, γερά» και καλούσαν τον πρόεδρο του Eurogroup, Ντάισελμπλουμ να... «κρατήσει γερά» στις διαπραγματεύσεις του με την Ελλάδα;    
  • Πως δεν δείξατε την ίδια ευαισθησία όταν τα μνημόνια έρχονταν για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή στα Αγγλικά;
Τελικά είναι τόσο α λα κάρτ ο πατριωτισμός τους, που τους οδηγεί να υιοθετούν την επιχειρηματολογία αυτού που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993 (Σαμαράς) και να αντιπολιτεύονται ακόμα και την «γραμμή» του Κων. Μητσοτάκη.
Επί της ουσίας και επειδή δεν επιθυμούμε να παρερμηνεύεται η στάση μας, δηλώνουμε ότι στα εθνικά θέματα θα πρέπει να αναζητείται η μέγιστη συναίνεση αντί να επιλέγονται για την τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση. Εκτιμούμε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσε να αποτιμηθεί ως έντιμος συμβιβασμός υπό την προϋπόθεση ότι οι πρωτοβουλίες προέρχονται από τις ίδιες τις ενδιαφερόμενες χώρες και δεν επιβάλλονται από τους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς. Οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και το συνδικαλιστικό κίνημα αντί να σηκώνει την σημαία της πατριδοκαπηλίας και της μισαλλοδοξίας, θα έπρεπε να εργάζεται για την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων εργαζομένων και των εργαζομένων στην γείτονα χώρα. Είναι γνωστό ότι ενώ το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα, από καιρό σε καιρό απεργάζεται σενάρια πολέμου. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει λοιπόν να εργαστεί για την ειρήνη και την συνεργασία των λαών αντί να επενδύει στην πολεμοκάπηλη και πατριδοκάπηλη ρητορική.         
   

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online