Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Έκλεισαν υποκατάστημα τράπεζας για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας

Στο κλείσιμο του υποκαταστήματος τράπεζας στην οδό Β. Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών προχώρησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) λόγω παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας από την επιχείρηση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του πρόσφατου νόμου (4488/17) του υπουργείου Εργασίας, που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία.
Κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενήργησε το ΣΕΠΕ το τελευταίο διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του νόμου για αδήλωτες υπερωρίες στα υποκαταστήματα Σερρών, Τρικάλων, Νάξου, Οινοφύτων και Θεσσαλονίκης όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Το υποκατάστημα που έκλεισε για τρεις μέρες είναι της τράπεζας Πειραιώς.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 33 του Ν.4488/17 ορίζει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δύναται να επιβάλλει την προσωρινή διακοπή λειτουργίας μίας επιχείρησης έως τρεις ημέρες, εφόσον επιβληθούν σε βάρος του εργοδότη τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε διάστημα δύο ετών.

 

blogger templates | Make Money Online