Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Απεργία στις 24/9/19


 PDF


Απεργία στις 24/9/19

 Για να αποκρούσουμε τη δεύτερη συναπτή κυβερνητική επίθεση στους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει τη δεύτερη δριμύτατη επίθεση στους εργαζόμενους. Στη συνέχεια της κατάργησης του βάσιμου λόγου απόλυσης και των λοιπών ρυθμίσεων που αδυνάτισαν τη διεκδίκηση σταθερής εργασίας και δεδουλευμένων από τους εργαζόμενους, επανέρχεται με νέο νομοσχέδιο επιδιώκοντας να αποδυναμώσει με αποφασιστικό τρόπο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Με το νέο νομοσχέδιο καταργεί τόσο την υποχρεωτικότητα όσο και την επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων, απαξιώνει τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, περιθωριοποιεί τον ΟΜΕΔ και καταργεί τη Διαιτησία (αλήθεια που θα αποταθεί τώρα ο ΠΑΣΕ για τους συναδέλφους της E-Value;).

Το νέο νομοσχέδιο προωθεί τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κυρίως στους εργοδότες, γεγονός που αναμένεται να μειώσει περαιτέρω τα ισχνά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και να οδηγήσει σε «ανάγκη» μεγάλης μείωσης των συντάξεων και ιδιωτικοποίησης τους. Επιπλέον, προωθεί ιδιωτικοποιήσεις και άλλων βασικών αναγκών όπως η ενέργεια και ακόμα το νερό, με απώτερο σκοπό να ωφεληθούν με υπέρογκη κερδοφορία οι μεγάλες πολυεθνικές (όπως άλλωστε συνέβη στις τηλεπικοινωνίες), ενώ από την άλλη πλευρά θα αυξηθούν οι τελικές τιμές στον καταναλωτή, θα μειωθούν οι επενδύσεις και η ποιότητα, θα κατρακυλήσουν οι μισθοί. Επιπλέον και προκειμένου να εδραιωθεί και να επεκταθεί ο φόβος, εισάγουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων.

Στο Αυγουστιάτικο αντεργατικό νομοσχέδιο οι συνδικαλιστικοί φορείς πιάστηκαν σε… διακοπές! Στο τωρινό νομοσχέδιο κάποια γαλάζια παπαγαλάκια που χρησιμοποιούν για παραλλαγή το πράσινο χρώμα, προσπαθούν να διασπάσουν το εργατικό κίνημα, προκηρύσσοντας απεργία αρχικά στις 25 Σεπτέμβρη και τώρα στις 2 Οκτώβρη αρκεί να μην γίνει στις 24  Σεπτέμβρη  πανελλαδική πανεργατική απεργία που πρώτα στην Αθήνα προκήρυξε ομόφωνα το εργατικό κέντρο (ΕΚΑ) και μετά η ΑΔΕΔΥ. Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αλλάξουν ρότα γιατί πια δεν θα κατηγορούνται απλά για διορισμένοι, αλλά για εντελώς ανύπαρκτοι. 


Καλούμε την ΟΜΕ-ΟΤΕ να πάρει απόφαση  για προκήρυξη και στήριξη της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη.

 

blogger templates | Make Money Online