Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Bonus υπερ-επίτευξης στόχων σε απαλλαγμένους «συνδικαλιστές»


 PDF
Bonus υπερ-επίτευξης στόχων σε απαλλαγμένους «συνδικαλιστές»


Είναι επίσημο: η ΟΜΕ-ΟΤΕ αιτήθηκε για τους συνδικαλιστές που έχουν πλήρη απαλλαγή bonus υπερ-επίτευξης στόχων! Είτε είναι στην ΟΜΕ, είτε στους συλλόγους είτε ακόμα και στο πολιτιστικό. Δεν ήταν στο επίσημο διεκδικητικό πλαίσιο, αλλά γι΄ αυτό μάλλον επιτεύχθηκε: αρχικά το είχαν μόνο οι απαλλαγμένοι συνδικαλιστές της Cosmote, τώρα θα το έχουν όλοι. Δεν έχει σημασία που καμία άλλη κατάκτηση της Cosmote δεν μεταφέρθηκε στους εργαζομένους του ΟΤΕ κι αντίστροφα. Αυτό είναι η εξαίρεση στον κανόνα!

Μετά τις απαλλαγές και τα αυτοκίνητα, καμαρώνουμε μία ακόμα κατάκτηση του «συνδικαλισμού». Τι κι αν χάσαμε κλιμάκια, χρονοεπιδόματα, επαναφορά των μισθών, αναφορά στη διασφάλιση θέσεων, μεταθετότητα κλπ κλπ; Η διοίκηση έκρινε ότι τα συνδικαλιστικά στελέχη υπερ-επίτευξαν τους «στόχους» τους και θα τους ανταμείψει με bonus ενισχυμένο του μέσου όρου όσων πήραν πριμ. Όχι βέβαια όλων των εργαζομένων: για τον υπολογισμό του μέσου όρου εξαιρούνται αυτοί που δεν πήραν πριμ.

Η Αγωνιστική Συνεργασία, έπειτα από ολομέλεια της γραμματείας της, αποφάσισε ομόφωνα κανένα στέλεχός της – ούτε τώρα ούτε στο μέλλον – να μη δεχθεί τέτοιο bonus, που ουσιαστικά βοηθάει τη διοίκηση να υποτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα στα σχέδια της. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι για την ώρα είμαστε η μοναδική παράταξη που το έχει κάνει, μαζί με τους συμμάχους μας. Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές που θέλουν να κοιτάνε τους εργαζόμενους στα μάτια, να πράξουν το ίδιο.

Σε μια περίοδο που:
  • είχαμε τρεις θανάτους από συναδέλφους που πιέστηκαν με βίαιο τρόπο να αποχωρήσουν από την εταιρία,
  • η διοίκηση ετοιμάζεται να μας εξωθήσει σε θυγατρικές με μοναδικό στόχο την περαιτέρω μείωση των μισθών και τις απολύσεις, 
  • πολλοί συνάδελφοι έχουν στοχοποιηθεί με το απαξιολόγιο και δεν παίρνουν bonus,

Θεωρούμε ότι το μοναδικό χρέος που έχουμε είναι οι κινητοποιήσεις όλων μας, προς κάθε κατεύθυνση που μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Οτιδήποτε άλλο, αποπροσανατολίζει το συνδικαλιστικό κίνημα από το σκοπό και το ρόλο του και το μειώνει στα μάτια των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα...
 

blogger templates | Make Money Online